ΓΔ: 832.06 -0.33% Τζίρος: 13.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:05:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Μασούτης

«Πόδι» στην Κρήτη βάζει ο Μασούτης με την εξαγορά του 50% της ΣΥΝΚΑ

Πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία που θα «απλώσει» τη Μασούτης και στην Κρήτη, τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η συνεργασία με τα ΣΥΝ.ΚΑ.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το στρατηγικό πρόγραμμα επέκτασης στη νότια και τη νησιωτική Ελλάδα της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μασούτης, καθώς μετά την Αττική και την Πελοπόννησο που ήδη έχει αποκτήσει παρουσία, είναι πολύ κοντά σε συμφωνία εξαγοράς του 50% της συνεταιριστικής αλυσίδας ΣΥΝ.ΚΑ που εδρεύει στην Κρήτη. 

Πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία που θα «απλώσει» τη Μασούτης και στην Κρήτη, τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η συνεργασία με τα ΣΥΝ.ΚΑ. Η συνεταιριστική αλυσίδα έχει σημαντική παρουσία σε Κρήτη, Αιγαίο και Κέρκυρα, ενώ πλέον μετά τη σύμπλευση με τη Μασούτης δημιουργείται ένα πανελλαδικό δίκτυο περισσότερων από 400 καταστημάτων. Τα ΣΥΝ.ΚΑ δραστηριοποιούνται στην Κρήτη πάνω από 40 χρόνια 

Η συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να δημιουργήσει ένα νέο εταιρικό σχήμα με την επωνυμία «ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε.», στην οποία η «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» θα συμμετέχει με το 50% των μετοχών και ο Συνεταιρισμός με το αντίστοιχο 50%.

Ο Συνεταιρισμός θα έχει την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου εταιρικού σχήματος και το management. Οι μέτοχοι του Συνεταιρισμού θα εξακολουθούν να διατηρούν τα δικαιώματά τους και θα έχουν ενεργή συμμετοχή σε στρατηγικές αποφάσεις των ΣΥΝ.ΚΑ. Μέσω της στρατηγικής συνεργασίας, θα δημιουργηθούν  και οι αντίστοιχες υπεραξίες για τις μετοχές όλων των μετόχων που συμμετέχουν στον Συνεταιρισμό.

Επίσης, με τη συνεργασία θα διασφαλιστούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις στο άμεσο μέλλον και τα ΣΥΝ.ΚΑ θα αποκτήσουν ένα δυνατό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. 

H νέα στρατηγική συνεργασία θα δώσει ευρεία πρόσβαση σε γεωγραφικές περιοχές στις οποίες μέχρι σήμερα δεν υπάρχει παρουσία, δημιουργώντας ένα δίκτυο με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω του 1,1 δισ. ευρώ, 402 καταστήματα και πάνω από 9.500 εργαζομένους.
 
Στόχος της στρατηγικής συνεργασίας ΣΥΝ.ΚΑ – Μασούτη είναι η δημιουργία ενός ευέλικτου εταιρικού σχήματος που θα συνεχίσει να βασίζεται στους τοπικούς παραγωγούς, ενώ θα γίνουν και επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Μάχη» εκατοντάδων εκατομμυρίων για την αντικατάσταση συσκευών

Για ένα καυτό καλοκαίρι ανταγωνισμού ετοιμάζονται οι μεγάλοι στην αγορά λευκών συσκευών -Κωτσόβολος, Public και Πλαίσιο- ενόψει της παροχής επιδοτήσεων 150 εκατ. Υπάρχει στοκ συσκευών, δύσκολη η εξεύρεση τεχνικών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μερίσματα... παντός καιρού από την Jumbo: 293 εκατ. μέσα στην πανδημία

Μεγάλες διανομές στους μετόχους μέσα στη δύσκολη τριετία 2020 - 2022, παρότι ο Απ. Βακάκης μιλούσε για «τέλεια καταιγίδα» και «χαμένη χρονιά». «Ασπίδα» για την εισηγμένη τα ταμειακά διαθέσιμα 430 εκατ. ευρώ.
masoutis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Έπεσαν» οι υπογραφές στη συμφωνία της «Μασούτης» με τον ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης

Με τη συμφωνία αυτή η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. διευρύνει την παρουσία της σε νέες περιοχές μέσα από μια στρατηγική συμφωνία με την εταιρεία ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε.
Carrefour-Super-Market-Ellada
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα εποχή για την Carrefour στην Ελλάδα, εγκαινίασε πέντε καταστήματα

Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει εγκαινιάσει δύο καταστήματα στη Ζάκυνθο και τρία στην Χαλκιδική, ενώ έχει δρομολογηθεί η δημιουργία επτά ακόμα σε περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση.
MERE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κλείνει και δεύτερο κατάστημα η ρωσική εκπτωτική αλυσίδα MERE

Μετά το κατάστημα στον Λαγκαδά, είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί στο κλείσιμο και το κατάστημα στην Τρίπολη. Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει το εγχείρημα εισόδου του ρωσικού ομίλου στην ελληνική αγορά.