ΓΔ: 1217.75 1.48% Τζίρος: 81.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
The Ellinikon
Πηγή: Lamda Development

Πώς θα αλλάξει τις αστικές αναπλάσεις η Lamda, η συνεργασία με τη Mace-Jacobs

Μέσα από την αστική ανάπλαση του Ελληνικού θα υπάρξει η εισαγωγή έξυπνων υποδομών «πράσινης ενέργειας» και υψηλών πρότυπων βιωσιμότητας που θα αποτελέσουν ορόσημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη τα ερχόμενα χρόνια.

Τη φιλοσοφία στις αστικές αναπτύξεις φιλοδοξεί να αλλάξει η Lamda Development στοχεύοντας να μεταμορφώσει στα επόμενα χρόνια, την αγορά ακινήτων.

Στο πλαίσιο του έργου του Ελληνικού η Lamda, όπως επισημαίνεται με αφορμή την ανακοίνωση της συνεργασίας της με της διεθνώς αναγνωρισμένη κοινοπραξία Mace-Jacobs με καθήκοντα γενικού συμβούλου διαχείρισης του έργου, σκοπεύει να αναπτύξει συνεργασίες με τοπικά πανεπιστήμια και την ελληνική κατασκευαστική κοινότητα, να διασφαλίσει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζόμενων κατά την ανάπτυξη του έργου ενώ ήδη έχει προχωρήσει σε μεγάλες συνεργασίες με τους καλύτερους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επίσης έχει ως στόχο να εδραιώσει μια ισχυρότερη εφοδιαστική αλυσίδα στον κατασκευαστικό κλάδο και να υποστηρίξει τον στόχο της χώρας για την επαναπροσέλκυση εργαζόμενων και τη διευκόλυνση μετάδοσης γνώσεων. Όπως έχει αναφερθεί, έμφαση δίνεται και στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών και τεχνικών στον τομέα των κατασκευών με τη χρήση digital supply chain management (ψηφιακή διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας) ώστε να μειώσει τις αβεβαιότητες της εφοδιαστικής αλυσίδας και να εξασφαλίσει την έγκαιρη παράδοση έργων στην αγορά, καθώς και με τη χρήση μεθόδων Design Manufacture Assemble (σχεδιασμού κατασκευής συναρμολόγησης) και τυποποίησης της παραγωγής με μεθόδους «εργοστασιακού» τύπου, που βοηθούν στην αύξηση της ποιότητας και της παραγωγικότητας και τη μείωση των κινδύνων των εργαζομένων.

Η Lamda Development μέσω της ανάπλασης του Ελληνικού και των έργων που πραγματοποιούνται φιλοδοξεί να εμπλουτίσει τη τεχνογνωσία του εργατικού δυναμικού της χώρας, που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια λόγω εκπατρισμού, με προγράμματα μεταφοράς γνώσης από τους διεθνείς συμβούλους. Αυτό θα πραγματοποιηθεί κυρίως μέσω προγραμμάτων τεχνικής κατάρτισης στον χώρο της εργασίας καθώς και σε συνεργασία με ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Συγχρόνως θα αναβαθμιστούν οι δεξιότητες και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των συμβούλων ανάπτυξης ακινήτων και των κατασκευαστικών εταιρειών.

Βασικός στόχος της αστικής ανάπλασης του Ελληνικού σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει είναι να δημιουργηθεί μια πράσινη βιώσιμη έξυπνη πόλη, φιλική προς τον άνθρωπο, με μεγάλα δίκτυα ποδηλατοδιαδρομών και δρόμους περιπάτου, όπου οι κάτοικοι θα ζουν και θα εργάζονται κάνοντας περιορισμένη χρήση ιδιωτικών μεταφορικών μέσων. Αυτό θα επιτευχθεί με την εισαγωγή έξυπνων υποδομών «πράσινης ενέργειας» και υψηλών πρότυπων βιωσιμότητας που θα αποτελέσουν ορόσημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη τα ερχόμενα χρόνια

Με το έργο στο Ελληνικό η Lamda Development επεκτείνει τη διεθνή παρουσία της ελληνικής αγοράς ανάπτυξης ακινήτων καθώς κατά την πλήρη λειτουργία του το Ελληνικό, θα προσελκύσει επενδυτές και αγοραστές ακινήτων από όλο τον κόσμο και θα αυξήσει τις άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI) στην ελληνική αγορά ακινήτων. Ταυτόχρονα θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη παρόμοιων έργων από επενδυτές κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Lamda Development, Elliniko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Δουλεύει πυρετωδώς το μεγαλύτερο εργοτάξιο στην Ελλάδα

Σε συνέχεια των μεγάλων κατεδαφίσεων των προηγούμενων μηνών, τρία ακόμη μεγάλα κτίρια επί της λεωφόρου Ποσειδώνος έχουν ξεκινήσει να κατεδαφίζονται. Στη Λ. Βουλιαγμένης έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εκσκαφές για το νέο υπερσύγχρονο κτίριο ΑΜΕΑ.
LAMDA DEVELOPMENT
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οδ. Αθανασίου: Ξεπερνά τις προσδοκίες η ζήτηση για τα ακίνητα στο Ελληνικό

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development εντός του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσει η διαδικασία υπογραφής και των συμβολαίων αγοραπωλησίας των condos, των διώροφων - τριώροφων κατοικιών, στο παράκτιο μέτωπο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Dimand: Ισχυρή βελτίωση λειτουργικών μεγεθών, υπερδιπλασιασμός επενδύσεων

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 10,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας έφθασαν στα 7,1 εκατ. ευρώ (+17%). Έκτακτες δαπάνες που σχετίζονται με την πρόωρη αποπληρωμή ομολογιακού δανείου επηρεάσαν αρνητικά το τελικό αποτέλεσμα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρεκόρ συμφωνιών για τους εμπορικούς προορισμούς του Ελληνικού

Όπως αναφέρει η Lamda Development στην ανακοίνωσή της, περισσότεροι από 150 επιχειρηματίες ξεναγήθηκαν στο εργοτάξιο και εντυπωσιάστηκαν από τους εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς στις εργασίες της μεγάλης ανάπτυξης του Ελληνικού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες επενδύσεις από τον όμιλο «Καστελόριζο», εξετάζει είσοδο στο Ελληνικό

ο πρόεδρος και ιδρυτής του ομίλου «Καστελόριζο» Αντώνης Σταύρου ανέφερε ότι υπάρξουν σε εξέλιξη συζητήσεις με τη Lamda Development, για παρουσία στο Ελληνικό, και τη λειτουργία καταστήματος στο πολυτελές εμπορικό κέντρο «Riviera Galleria».