ΓΔ: 830.77 -0.49% Τζίρος: 16.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:56:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ο υπ. Δικαιοσύνης, κ. Κ. Τσιάρας (δεξιά) με τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Π. Σταμπουλίδη. Πηγή: ΤΑΙΠΕΔ

ΤΑΙΠΕΔ: Σύμβαση για μεταστέγαση Πρωτοδικείου και Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, το ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη για τις ενέργειες ωρίμανσης που απαιτούνται μέχρι και την ένταξη του έργου στον κατάλογο εγκεκριμένων έργων ΣΔΙΤ.

Τη σύμβαση για την ωρίμανση του έργου «Χρηματοδότηση, Μελέτη, Κατασκευή και Τεχνική Διαχείριση του κτηρίου του Πρωτοδικείου Αθηνών και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών» που εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, το ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη για τις ενέργειες ωρίμανσης που απαιτούνται μέχρι και την ένταξη του Έργου στον κατάλογο εγκεκριμένων έργων ΣΔΙΤ για την υπαγωγή του στο Ν. 3389/2005.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δήλωσε: «Με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του ΤΑΙΠΕΔ, το πλέον εμβληματικό έργο για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης μπαίνει οριστικά σε τροχιά υλοποίησης. Με την τεχνική υποστήριξη του ΤΑΙΠΕΔ, εκκινεί η διαδικασία για την μεταστέγαση των πολιτικών - ποινικών δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων σε νέες, υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας εγκαταστάσεις, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Κράτος Δικαίου, και παράλληλα δημιουργείται στην περιοχή ένα αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό σημείο αναφοράς καθώς και ένας ισχυρός πόλος ανάπτυξης

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανέφερε: «Το ΤΑΙΠΕΔ ανταποκρίνεται με ταχύτητα και προσήλωση στον ρόλο που του έχει ανατεθεί από την Ελληνική Πολιτεία για την ωρίμαση έργων στρατηγικής σημασίας, που έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η αναβάθμιση των υφιστάμενων και η δημιουργία νέων δικαστικών κτηρίων, καθώς και η βελτίωση συνολικά των ελληνικών δικαστικών υποδομών θα οδηγήσει σε αναβάθμιση του κύρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων. Η στέγαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και της Εισαγγελίας θα γίνει σε ένα σύγχρονο κτήριο που θα πληροί τις σύγχρονες απαιτήσεις για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Ευχαριστούμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο ΤΑΙΠΕΔ και για την αποδοτική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει. Συνεχίζουμε δυναμικά και με τα υπόλοιπα έργα που έχουν ενταχθεί στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας – PPF του Ταμείου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΠΕ - ΤΑΙΠΕΔ: Εν αναμονή της ολοκλήρωσης συναλλαγής για την ΔΕΠΑ Υποδομών

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η πιστοποίηση των θυγατρικών της ΔΕΠΑ Υποδομών από την ΡΑΕ, εν όψει της πώλησης  στην Italgas, θα ολοκληρωθεί σύντομα», αναφέρουν στελέχη της πλευράς των πωλητών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οκτώ ενδιαφερόμενοι για την Αττική Οδό στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού

Με ενδιαφέρον από τους μεγάλους παίκτες της αγοράς αλλά και διεκδικητές από το εξωτερικό ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την εκμετάλλευση της Αττικής Οδού για τα επόμενα 25 χρόνια. Ποια είναι τα 8 σχήματα που κατέβηκαν.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δικαίωση ΔΕΠΑ εμπορίας έναντι της ELFE αλλά δεν προχωρά ο διαγωνισμός

Στον Άρειο Πάγο προσφεύγει η ELFE μετά την απόφαση του Εφετείου Αθηνών υπέρ της ΔΕΠΑ Εμπορίας, διατηρώντας ανοιχτή τη δικαστική διαμάχη που είχε «παγώσει» τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.
gournes
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Ανταγωνισμού: Πρόστιμο στην Αθωνική για τον διαγωνισμό στις Γούρνες

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Αθωνική για τη συμμετοχή της σε απαγορευμένη οριζόντια σύμπραξη νόθευσης του διαγωνισμού «Γούρνες - Χερσόνησος».