ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Cenergy Holdings

Σωληνουργεία Κορίνθου: Ανέλαβε αγωγό μεταφοράς υδρογόνου στην Αυστραλία

Η κατασκευή των σωλήνων θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελλάδα με παράδοση απευθείας στην Αυστραλία εντός του 2022.

Η Jemena Asset Management Pty Ltd ανέθεσε στην CPW America Co, θυγατρική της Σωληνουργεία Κορίνθου, σύμβαση για το έργο του Port Kembla Lateral Pipeline.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συμβόλαιο αφορά περίπου 13 χλμ. σωλήνων χάλυβα με διάμετρο 18 ιντσών (457 χιλ.), υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW) πιστοποιημένων για τη μεταφορά έως και 100% υδρογόνου, με εξωτερική και εσωτερική επένδυση καθώς και την προμήθεια των αντίστοιχων εξαρτημάτων (bends). 

Η κατασκευή των σωλήνων, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, με παράδοση απευθείας στην Αυστραλία εντός του 2022.

Το συγκεκριμένο έργο φυσικού αερίου, θα συνδέσει τον μελλοντικό, τερματικό αγωγό Port Kembla Energy με τον υπάρχοντα, 797 χλμ., Eastern Gas Pipeline. Ταυτόχρονα, η Jemena διερευνά τον ρόλο του υδρογόνου σε μεταφορές καθώς και οικιακή και εμπορική χρήση. Για το σκοπό αυτό επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη λύση που ανέπτυξε η Σωληνουργεία Κορίνθου για σωλήνες χάλυβα υψηλής ποιότητας (high grade) για μελλοντική μεταφορά έως και 100% υδρογόνου. 

Τα Σωληνουργεία Κορίνθου είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές σωλήνων χάλυβα και κοίλων δοκών, παγκοσμίως, για τους τομείς της ενέργειας και των κατασκευών, δέσμευση της οποίας είναι να συνεισφέρει θετικά στην ενεργειακή μετάβαση και να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή μέσα από νέες τεχνολογικές λύσεις που επιτρέπουν την αυξανόμενη χρήση ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό μείγμα, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και της μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα των παραγωγικών της δραστηριοτήτων.

Η εταιρεία δεσμεύεται να αναπτύξει επιστημονικούς στόχους σύμφωνα με το πρότυπο SBTi Net-Zero το οποίο δημοσιεύθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2021 και περιλαμβάνει συγκεκριμένες απαιτήσεις βραχυπρόθεσμου στόχου (5-10 έτη) σε συνδυασμό με απαιτήσεις μηδενικών εκπομπών άνθρακα το αργότερο μέχρι το 2050. Σύμφωνα με αυτόν και συμμετέχοντας στο Business Ambition for 1,5°C, στοχεύει σε μία δραστική απεξάρτησή της από τις εκπομπές άνθρακα και συγκεκριμένα για το Scope 1 και 2 κατά τουλάχιστον 4,2% και του Scope 3 κατά τουλάχιστον 2,5% κατά μέσο όρο ετησίως.

Οι στόχοι που υιοθετούνται για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) θεωρούνται «επιστημονικοί» εάν συνάδουν με αυτό που η σύγχρονη επιστήμη υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητο για την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού, να περιοριστεί δηλ. η υπερθέρμανση του πλανήτη αρκετά κάτω από 2°C σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα και να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης στους 1,5°C.

Η πρωτοβουλία Science Based Targets είναι μια συνεργασία μεταξύ του Carbon Disclosure Project (CDP), του Παγκόσμιου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UNGC: United Nations Global Compact), του WRI (World Resources Institute) και του WWF (World Wide Fund for Nature).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σωληνουργεία Κορίνθου: Αναλαμβάνει το έργο Porthos στην Ολλανδία

Μόλις τεθεί σε λειτουργία, το έργο σκοπεύει να αποθηκεύσει CO2 από τη βιομηχανία στο λιμάνι του Ρότερνταμ σε άδεια, υποθαλάσσια εξαντλημένα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Σωληνουργεία Κορίνθου επελέγη για υποθαλάσσιο έργο στη Νορβηγική θάλασσα

Το πεδίο φυσικού αερίου IRPA, βρίσκεται στη λεκάνη Vøring, το βαθύτερο πεδίο της νορβηγικής υφαλοκρηπίδας (βάθος 1.350 μ.) και θα αναπτυχθεί ως έργο σύνδεσης με την πλατφόρμα Aasta Hansteen.