Φώτο: Πειραιώς

Την ανάκληση των απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς ζητά η ΟΤΟΕ

Αντιδρά η Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) στις απολύσεις που πραγματοποιούνται στη Τράπεζα Πειραιώς και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις για την ανάκλησή τους.

«Αιτία πολέμου» θεωρεί η Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ), τις απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις, με σκοπό την ανάκλησή τους.

Επίσης, απευθύνει κάλεσμα στην κυβέρνηση προκειμένου να συνδράμει κι εκείνη στη συγκεκριμένη προσπάθεια, τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση «θα είναι πλήρως συνυπεύθυνη».

Αναλυτικότερα, η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει πως με τις απολύσεις αυτές «η Τράπεζα Πειραιώς επιδιώκει ρήξη με τους εργαζόμενους και την ΟΤΟΕ».

Η ΟΤΟΕ πραγματοποίησε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστο Μεγάλου, η οποία είχε ως αντικείμενο τη συμφωνία Τράπεζας Πειραιώς - ΟΤΟΕ - ΣΕΤΠ που αφορά στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων της Τράπεζας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μεγάλου τόνισε από την πλευρά του ότι η Τράπεζα εξάντλησε κάθε δυνατότητα εναλλακτικής αξιοποίησης και τοποθέτησης των 150 εργαζόμενων που παρέμειναν στην Τράπεζα.

«Κατόπιν αυτού, ενημέρωσε ότι υπάρχει ήδη ειλημμένη απόφαση για 24, καταρχήν, απολύσεις, που ήδη υλοποιείται, και κάλεσε την ΟΤΟΕ να αναζητηθούν από κοινού εναλλακτικές λύσεις για τους υπόλοιπους».

Από την πλευρά της, η ΟΤΟΕ κατέστησε σαφές ότι μια τέτοια κίνηση αποτελεί «αιτία πολέμου, με ευρύτερες κλαδικές διαστάσεις και αναπόφευκτα επιπτώσεις».

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας απαίτησαν την άμεση ανάκληση των απολύσεων, ως προϋπόθεση για να συζητηθούν εναλλακτικές λύσεις στο πνεύμα της συμφωνίας Τράπεζας Πειραιώς-ΟΤΟΕ-ΣΕΤΠ.

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, με δεδομένη την άρνηση του διευθύνοντος για άμεση ανάκληση των αποφάσεων για απολύσεις, οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ δήλωσαν πως η Πειραιώς επιδιώκει ρήξη και θα την έχει, «εφόσον μετά από μήνες προσχηματικής και παρελκυστικής τακτικής δεν αφήνει - και δεν υπάρχει - πλέον κανένα αντικείμενο συζήτησης, σύγκλισης και συνεννόησης.

Είναι πραγματικά αδιανόητο σήμερα, σε συνθήκες ανάκαμψης της οικονομίας και του κλάδου, και ενώ επί τόσα χρόνια κρίσης, αναδιαρθρώσεων, ανακεφαλαιοποιήσεων και συρρίκνωσης των τραπεζών δεν είχαμε καμιά απόλυση, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να πυροδοτεί το κλίμα εμπιστοσύνης στον κλάδο με πρωτοφανείς και απαράδεκτες ενέργειες και μεθοδεύσεις.

Αντί η Τράπεζα να τιμήσει την υπογραφή της και να αναζητήσει βιώσιμες και εφικτές λύσεις στο γράμμα και στο πνεύμα της συμφωνίας, επιλέγει τη λύση της μετωπικής αντιπαράθεσης με τους εργαζόμενους και με ολόκληρο τον κλάδο. Λύση την οποία μεθόδευε εδώ και καιρό απευθύνοντας προσχηματικές 'προτάσεις-ερωτήματα αξιοποίησης' στους εργαζόμενους που δεν επέλεξαν να μεταβούν στην Intrum».

Η ΟΤΟΕ προσθέτει ότι «αυτή η μεθόδευση, που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στον κλάδο, δεν πρόκειται να περάσει».

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία προχωρά σε συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να τους ζητήσουν «να πάρουν σαφή και κατηγορηματική θέση για αυτές τις προκλητικές ενέργειες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πειραιώς: Δάνεια άνω του ενός δισ. σε ΜμΕ με εγγύηση από Αναπτυξιακή Τράπεζα 

Μέσω του προγράμματος, η Tράπεζα Πειραιώς θα χρηματοδοτήσει Μικρές, Μεσαίες και Μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σε όλους σχεδόν τους οικονομικούς κλάδους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εντατικές συζητήσεις με επενδυτές για τις τιτλοποιήσεις της Πειραιώς

Παραμένει ο στόχος για την ολοκλήρωση τιτλοποιήσεων 7 δισ. ευρώ μέσα στο 2020, ενώ οι επαφές έχουν φθάσει στο στάδιο της τιμολόγησης. Ικανοποιητικά έσοδα τόκων προβλέπονται το β' τρίμηνο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δάνεια έναντι επιχορήγησης προσφέρει στον αγροτικό τομέα η Τρ. Πειραιώς

Τον μηχανισμό διευκόλυνσης χορήγησης δανείων, που δημιούργησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αξιοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς για τη χορήγηση δανείων σε αγρότες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τα επενδυτικά σχέδια της «MILKPLAN Α.Ε.»

Η χρηματοδότηση θα γίνει με επενδυτικό δάνειο, με την Τρ. Πειραιώς να στοχεύει στην υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν στηρίζοντας μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση που κατέχει ηγετική θέση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση προχωρά η Τρ. Πειραιώς για την απορρόφηση θυγατρικής

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιουνίου με μοναδικό θέμα τη διάσπαση της Πειραιώς Πρακτορειακή Ασφαλιστικών Εργασιών και την απορρόφησή της από την τράπεζα.