ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
fysiko aerio
Γιάννης Μητρόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας Φώτο: Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας

Υπηρεσία smart home από την Φυσικό Αέριο για εξοικονόμηση ενέργειας

Με τη χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης η νέα υπηρεσία της Φυσικό Αέριο, Smarthink μαθαίνει από τις ανάγκες και τις συνήθειες του χρήστη και προσαρμόζεται σε αυτές με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας για τον καταναλωτή.

Μία νέα υπηρεσία διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, ανεξαρτήτως παρόχου, που αποτελεί το 1ο οικοσύστημα έξυπνης διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας για το σπίτι βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη παρουσίασε σήμερα η εταιρεία Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας.

Μέσω του Smarthink, μίας πρωτοποριακής υπηρεσίας όχι μόνο για την ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά - υπηρεσίας, που ήρθε για να προσφέρει μοναδική άνεση, εξοικονόμηση και ολοκληρωμένη διαχείριση ενέργειας στους οικιακούς χρήστες.  Αξιοποιώντας την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης του Φυσικού Αερίου Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας δημιούργησε το Smarthink, που προσφέρει λύσεις εξοικονόμησης και έξυπνης διαχείρισης ενέργειας και απευθύνεται σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές, ανεξάρτητα από τον πάροχο που έχουν επιλέξει για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών. Η υπηρεσία Smarthink μαθαίνει από τις ανάγκες και τις συνήθειες του χρήστη και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές προσφέροντας άνεση, εξοικονόμηση και ασφάλεια.

Το starter kit περιλαμβάνει τις βασικές συσκευές κέντρου ελέγχου του έξυπνου σπιτιού, και ουσιαστικά είναι μόνο η αρχή ενός πολυδιάστατου ενεργειακού μέλλοντος που σχεδιάζει το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας. Το starter kit αυτό κοστίζει 300 ευρώ ενώ η χρήση της υπηρεσίες για την εφαρμογή στο κινητό ανέρχεται στα 9,99 ευρώ με μηνιαία συνδρομή. Υπάρχει επίσης και ένα κόστος 60 ευρώ για την εγκατάσταση από εξειδικευμένα συνεργαζόμενα συνεργεία σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας η χρήση της υπηρεσίες αυτή μπορεί να οδηγήσει στη μείωση της κατανάλωσης κατά 15,3% για ένα ζευγάρι ή κατά 19,8 % για μια τετραμελή οικογένεια. Κατά συνέπεια, η απόσβεση της υπηρεσίας με τα σημερινά δεδομένα γίνεται αντίστοιχα στις δύο αυτές κατηγορίες σε 13 μήνες για τις οικογένειες και σε 8 μήνες για ζευγάρια.

Όπως σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής του Φυσικού Αερίου Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, κ. Γιάννης Μητρόπουλος, παρουσιάζοντας τη στρατηγική της εταιρείας στο πλαίσιο της ψηφιακής της μετάβασης «το μέλλον της ενέργειας είναι ψηφιακό και σήμερα το φέρνει στην Ελλάδα το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας. Με όραμα και συνέπεια αξιοποιούμε τη συσσωρευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία μας και επενδύουμε σε τεχνολογίες που πρωτίστως δημιουργούν αξία και σημαντικά οφέλη για τον καταναλωτή. Αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας σε τεχνολογικούς τομείς παροχής υπηρεσιών στην αγορά ενέργειας που θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον και πρωτοπορούμε με καινοτομίες που προσφέρουν σημαντική αξία και πολλαπλά οφέλη στους καταναλωτές».

Το Smarthink my energy mate ως υπηρεσία θα είναι σύντομα διαθέσιμο online μέσα από το site smarthink.gr, τηλεφωνικά στο 181133, στα καταστήματα του Φυσικού Αερίου Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας και σε δίκτυο καταστημάτων επιλεγμένων συνεργατών. Η εφαρµογή Smarthink διατίθεται δωρεάν στο Apple App Store ή στο Google Play και σας περιμένει για να ανακαλύψετε το Οικοσύστηµα Smarthink.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Energean
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Energean: Μοιράζει για πρώτη φορά από το 2007 μέρισμα στους μετόχους

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου κ. Μαθιός Ρήγας υπογράμμισε πως η Ανατ. Μεσόγειος μπορεί να καταστεί αξιόπιστος προμηθευτής αερίου για την Ευρώπη. Στα 50 εκατ. ευρώ το συνολικό μέρισμα που θα μοιραστεί.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για την Landis+Gyr η μονάδα στην Κόριθνο

Όπως αναφέρει η Landis+Gyr η μονάδα παραγωγής έξυπνων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου έδωσε ισχυρή ώθηση στις επιδόσεις της εταιρείας το 2021 όπου κατέγραψε συνολικά έσοδα ύψους 1,46 δισ. δολαρίων
DEPA Emporias-Fisikon-CNG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία ΔΕΠΑ Εμπορίας με ΑΓΓΕΛΑΚΗ για μείωση των ρύπων

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ θα αντικαταστήσει σταδιακά όλα της τα φορτηγά με οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο. H ΔΕΠΑ Εμπορίας, διαθέτει το μεγαλύτερο πανελλαδικό δίκτυο πρατηρίων με φυσικό αέριο κίνησης CNG Fisikon.
energean
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Energean: Έφτασε στο Ισραήλ η πλωτή μονάδα φυσικού αερίου Energean Power

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες σύνδεσης με τις γεωτρήσεις και τις δοκιμές λειτουργίες που συμπεριλαμβάνουν εγκατάσταση τμημάτων εξοπλισμού και δοκιμαστική λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα project της ΔΕΠΑ Εμπορίας που ενισχύουν τον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη

Όλα τα κρίσιμα έργα υποδομών, συνθέτουν ένα πλέγμα ασφάλειας εφοδιασμού για την ευρύτερη περιοχή, καθώς θα λειτουργούν σε συνέργεια μεταξύ τους αλλά και με άλλες υποδομές, και η Ελλάδα αποκτά καθοριστικό ρόλο στις ενεργειακές εξελίξεις.