ΓΔ: 791.42 -0.88% Τζίρος: 65.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
epsilon net
Φώτο: Epsilon Net

Epsilon Net: Ανάπτυξη με συνεχείς εξαγορές, πωλήσεις 75 εκατ. το 2022

O ψηφιακός μετασχηματισμός που συντελείται στον ιδιωτικό, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα ανάπτυξης της Epsilon Net που στοχεύει σε ακόμα υψηλότερες επιδόσεις το 2022.

Μετά τη χρονιά ορόσημο που ήταν το 2021 για την Epsilon Net, ο όμιλος πληροφορικής εκτιμά πως θα συνεχιστούν οι εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης, καθώς τρέχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και των επιχειρήσεων, ενώ συνεχίζει να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των λύσεων που προσφέρει στοχεύοντας σε νέες εξαγορές και συνέργειες.

Ο όμιλος Epsilon Net προχωράει στην υλοποίηση του στρατηγικού του σχεδιασμού για συστηματική διεύρυνση της πελατειακής του βάσης και των τεχνολογικών λύσεων που προσφέρει τόσο σε οριζόντιο επίπεδο όσο και σε δυναμικές κάθετες αγορές στην Ελλάδα, με την παρουσίαση εξειδικευμένων λύσεων και την επίτευξη στοχευμένων στρατηγικών συνεργασιών, ενώ, παράλληλα σχεδιάζει τη σταδιακή του επέκταση στο εξωτερικό.

Η εταιρεία την περίοδο 2016-2020 είχε πετύχει να διατηρεί έναν μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης εσόδων της τάξης του 15% ενώ το 2020 αυτό το ποσοστό ανέβηκε στο 21%, με τις πωλήσεις της εταιρείας να πραγματοποιούν άλμα 133%, ως αποτέλεσμα της εξαγοράς της SingularLogic. Πηγές της Epsilon Net αναφέρουν στο BD πως η ζήτηση για λύσεις που προσφέρει η εταιρεία παραμένει υψηλή, δείχνοντας πως θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της διοίκησης ότι το 2022, οι ενοποιημένες πωλήσεις θα ξεπεράσουν τα 75 εκατ. ευρώ.

Η Epsilon Net συνεχίζει το επενδυτικό της πλάνο μέσα από την εκτέλεση ενός νέου στοχευμένου προγράμματος στρατηγικών συνεργασιών και εξαγορών, με έμφαση στην ανάπτυξη των λύσεων του ομίλου σε νέες κάθετες αγορές

Τον Απρίλιο η Epsilon Net ανακοίνωσε την απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού (51%) της εταιρείας Digital4u, ανώνυμη εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου πληροφορικής και διαφήμισης. Η DIGITAL4U, ιδρύθηκε το 2013, με στόχο τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης Στρατηγικής Διαδικτυακής Επικοινωνίας για κάθε επιχείρηση. Έχει μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία e-shop/e-Commerce solutions, τόσο στην κατασκευή/βελτιστοποίηση,  όσο και στην προώθηση, προσφέροντας πλήρες φάσμα λύσεων, ανάλογα με τους στόχους  κάθε επιχείρησης.

Η συγκεκριμένη εξαγορά συνέχεια των μεθοδευμένων κινήσεων της εταιρίας για επέκταση σε συμπληρωματικά προϊόντα και υπηρεσίες, ενισχύει τη στρατηγική της εταιρίας για παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στους πελάτες της, υλοποιεί τον σχεδιασμό της Epsilon Net για είσοδο σε ειδικές κάθετες αγορές, παρέχοντας καινοτόμες λύσεις με στόχο την διεύρυνση της πελατειακής της βάσης, και επιπλέον αποτελεί ένα βασικό βήμα για την είσοδο του ομίλου στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του e-shop/e-Commerce & Digital Marketing, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις end to end για κάθε επιχείρηση.

Επίσης τον Ιανουάριο, η Epsilon Net είχε ανακοινώσει την εξαγορά του 100% της εταιρείας με την επωνυμία «ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ Α.Ε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» και το διακριτικό τίτλο «CSA», η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εξειδικευμένων λύσεων πληροφορικής και συστημάτων αυτοματισμού για φαρμακεία και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας & διακίνησης του φαρμάκου στην Ελλάδα.

Στελέχη της εταιρείας σημειώνουν επίσης πως η Epsilon Net βρίσκεται σε διαδικασία rebranding θέλοντας να δημιουργήσει μια νέα ενιαία εταιρική ταυτότητα, έπειτα από την σειρά εξαγορών που έχει πραγματοποιήσει, ενώ βρίσκεται σε περίοδο ανάπτυξης, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις κάνουν τα βήματα τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό με τους επιχειρηματίες, ακόμα και τους πιο διστακτικούς, να συνειδητοποιούν πως πρέπει να περάσουν στη ψηφιακή εποχή.

Η εταιρεία στοχεύει στην ευρεία συμμετοχή της στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ιδιωτικού τομέα, αναφέροντας πως παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις στο επίπεδο των νέων δυνατοτήτων χρηματοδότησης που θα προκύψουν το προσεχές διάστημα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του «Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» και του «ΕΣΠΑ 2021-2027».

Περισσότεροι από 105.000 επαγγελματίες βασίζονται στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρίας, σε τομείς όπως ERP - Εμπορική Διαχείριση, Λογιστική, Χρηματοοικονομικά, Μισθοδοσία και Ανθρώπινο Δυναμικό (HR). Νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί μέχρι το τέλος του έτους καθώς τρέχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων και η διασύνδεση τους με το myDATA ενώ και η ηλεκτρονική τιμολόγηση της πελατειακής βάσης που προήλθε από τις στρατηγικές εξαγορές της SINGULARLOGIC, της DATA COMMUNICATION, της TECHNOlife και της iQom έχουν δώσει ώθηση στα μεγέθη της Epsilon Net.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Epsilon Net: Εκτίναξη 80% για τα καθαρά κέρδη του α' τριμήνου

Ενώ τρέχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων και δημοσίου, η Epsilon Net είδε τον τζίρο της να ενισχύεται κατά 75% με τις προοπτικές για τη συνέχεια της χρονιάς να αναμένονται ακόμα καλύτερες λόγω των προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άλμα 75% των πωλήσεων κατέγραψε η Epsilon Net στο α' τρίμηνο του 2022

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Epsilon Net, τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αποδεικνύουν την δυναμική που έχει αναπτύξει ο όμιλος σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται ενώ συνεχίζει το επενδυτικό του πλάνο σε Ελλάδα και εξωτερικό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο data center στην Κρήτη μετατρέπει την Ελλάδα σε κόμβο των Βαλκανίων

Στόχος της στρατηγικής επένδυσης από την ελληνική εταιρεία Lancom είναι να αποτελέσει έναν ουδέτερο κόμβο πάνω στον οποίο θα συνδέονται όλα τα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών που θα ποντιστούν στη Μεσόγειο και το Αιγαίο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Epsilon Net: Άνοδος άνω του 70% για τζίρο και κερδοφορία στο α' εξάμηνο

Μετά και τις πρόσφατες εξαγορές, ο αριθμός των ενεργών πελατών του Ομίλου είναι πλέον πάνω από 125.000, με την διοίκηση της Epsilon Net να εκτιμά πως το 2022 θα κλείσει με τα έσοδα να αναμένεται να αυξηθούν κατά 50% και τα EBITDA να είναι ενισχυμένα κατά 30%.
epsilon net
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Epsilon Net: Αναπτύσσεται στον κλάδο του τουρισμού με 3 εξαγορές

Στα 500.000 ευρώ πλησίασε το τίμημα για την εξαγορά των τριών επιχειρήσεων, με τον όμιλο να στοχεύει στη δημιουργία ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου λύσεων και υπηρεσιών που να μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κυνηγούν ταλέντα της πληροφορικής οι ισχυροί των τηλεπικοινωνιών

Νέο κέντρο πληροφορικής και λογισμικού «στήνει» στη Θεσσαλονίκη η μητρική του ΟΤΕ, Deutsche Telekom. Η Vodafone δημιούργησε κόμβο τεχνολογίας στην Κρήτη και σχεδιάζει άλλους τρεις σε ελληνικές πόλεις.