ΓΔ: 792.9 0.56% Τζίρος: 69.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
grimaldi
Φώτο: Shutterstock

Νέο οχηματαγωγό πλοίο στη γραμμή Πάτρα - Μπάρι, από την Grimaldi

Το πλοίο με σημαία Ιταλία θα πλαισιώσει τα «Eurocargo Alexandria» και «Eurocargo Genova» και είναι εξοπλισμένο με συστήματα καθαρισμού καυσαερίων για τη μείωση των εκπομπών θείου και σωματιδίων.

Το οχηματαγωγό (τύπου ro-ro) πλοίο «Eurocargo Cagliari» δρομολόγησε στη γραμμή Βενετία-Μπάρι-Πάτρα ο Όμιλος Grimaldi σε μια προσπάθεια να ενισχύσει περαιτέρω τις θαλάσσιες συνδέσεις μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας.

Το πλοίο, με σημαία Ιταλίας, έχει κατασκευαστεί το 2012 και έχει μεταφορική ικανότητα 3.850 γραμμικών μέτρων (250 ρυμουλκούμενα). Η μικτή χωρητικότητά του είναι 32.850 και το DWT, 10780 t. Το μήκος του είναι 200,63 μ. ενώ το πλάτος του 26,5 μ. Σύμφωνα με τον ιταλικό όμιλο, το «Eurocargo Cagliari» θα πλαισιώσει το «Eurocargo Alexandria» και το «Eurocargo Genova» στη γραμμή ro-ro.

Όπως τα δύο πλοία που έχουν ήδη αναπτυχθεί στη γραμμή, έτσι και το «Eurocargo Cagliari» είναι εξοπλισμένο με συστήματα καθαρισμού καυσαερίων για τη μείωση των εκπομπών θείου και σωματιδίων.

Με την εισαγωγή του τρίτου πλοίου στη γραμμή, ο όμιλος Grimaldi θα προσφέρει επιπλέον αναχωρήσεις από Πάτρα προς Μπάρι και Βενετία (Τετάρτη στις 8.00 π.μ.), από Βενετία προς Μπάρι και Πάτρα (Παρασκευή στις 6.00 μ.μ.), από Μπάρι προς Πάτρα (Σάββατο στις 6.00 μ.μ.) και από Μπάρι προς Βενετία (Πέμπτη στις 4.00 π.μ.). Συνολικά, η υπηρεσία θα παρέχει οκτώ δρομολόγια την εβδομάδα από καθένα από τα τρία λιμάνια.

«Η ανάπτυξη ενός τρίτου πλοίου στη γραμμή Βενετία-Μπάρι-Πάτρα είναι η απάντηση του Ομίλου στην ανάγκη για πιο συχνές, αποτελεσματικές υπηρεσίες μεταφορών μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi, Emanuele Grimaldi.

«Αυτή η επιλογή επιβεβαιώνει όχι μόνο τη δέσμευση προς τους πελάτες μας, αλλά και την υψηλή εμπιστοσύνη μας στις δυνατότητες των λιμανιών της Αδριατικής που εξυπηρετούνται από τη γραμμή». Εκτός από τη γραμμή Βενετία-Μπάρι-Πάτρα, ο Όμιλος Grimaldi εκτελεί τις γραμμές Μπρίντιζι-Ηγουμενίτσα, Ανκόνα-Ηγουμενίτσα και Ανκόνα-Πάτρα για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Πλακιωτάκης: Αναβαθμίζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον διαγωνισμό θα υπάρξει οριστική επίλυση της σύνδεσης των νησιών. Σημείωσε επίσης το υπουργείο έχει λάβει όλα μέτρα για να μην πληγεί ο τουρισμός στις περιοχές αυτές.
minoan-lines
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λουκάς Σιγάλας: Μεγάλες οι αναπτυξιακές δυνατότητες των Μινωϊκών Γραμμών

Σχετικά με το υψηλό κόστος καυσίμων που καταλαμβάνει περίπου αυτή τη στιγμή το 70% των λειτουργικών εξόδων ενός πλοίου δηλώνει ότι είναι κάτι που επηρεάζει τη λειτουργικότητα του κλάδου.
minoan-lines
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καθήκοντα διευθ. συμβούλου στις Μινωικές Γραμμές ανέλαβε ο Λ. Σιγάλας

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Μινωικών Γραμμών, Emanuele Grimaldi και τα μέλη του ΔΣ της ακτοπλοϊκής ευχαρίστησαν τον Αντώνη Μανιαδάκη που βρισκόταν στη θέση του διευθ. συμβούλου στα δύσκολα χρόνια της εταιρείας.