ΓΔ: 807.53 0.25% Τζίρος: 1.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:35:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σε WebHotelier και primalRES επενδύει το επενδυτικό fund SouthBridge II

Η επένδυση του SouthBridge στις WebΗotelier και primalRES στοχεύει στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου και πρωτοποριακού οικοσυστήματος τεχνολογικών λύσεων για τον κλάδο του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την επίτευξη στρατηγικής μετοχικής συνεργασίας με το επενδυτικό κεφάλαιο SouthBridge Europe Mezzanine II SICAR. ανακοίνωσαν η WebΗotelier και η primalRES στοχεύοντας στη δημιουργία ενός νέου συστήματος ψηφιακών λύσεων για τον κλάδο του τουρισμού και των καταλυμάτων.

Επίσης μετά από 20 έτη αδιάλειπτης παρουσίας στο χώρο του τουριστικού software, ο συνιδρυτής της WebΗotelier και ένας από τους πρωτοπόρους στον κλάδο, κ. Βίκτωρ Μάτσας, αποχωρεί από την εταιρεία, μεταβιβάζοντας τις μετοχές του, και αναλαμβάνει ρόλο ειδικού συμβούλου του SouthΒridge για μελλοντικές επενδύσεις στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η επένδυση του SouthBridge στις WebΗotelier και primalRES στοχεύει στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου και πρωτοποριακού οικοσυστήματος τεχνολογικών λύσεων για τον κλάδο του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης των ήδη υπαρχουσών εφαρμογών καθώς και την ενσωμάτωση νέων, αλλά και την υιοθέτηση μιας καινοτόμου και ολιστικής προσέγγισης ως προς την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης για τα συνεργαζόμενα τουριστικά καταλύματα.

Η WebHotelier, κορυφαία εταιρεία στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για ξενοδόχους, εξοπλίζει περισσότερα από 8.000 συνεργαζόμενα καταλύματα σε Ελλάδα, Κύπρο και 50 ακόμα χώρες με μια σειρά από καινοτόμα εργαλεία και αυτοματισμούς για την αύξηση των απευθείας online κρατήσεων, τη μεγιστοποίηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας τους.

Η primalRES αποτελεί την καρδιά του δικτύου ηλεκτρονικής διανομής για περισσότερα από 5.000 τουριστικά καταλύματα, προσφέροντας εξελιγμένες και ταυτόχρονα εύχρηστες λειτουργίες channel management για την αποδοτικότερη διαχείριση των online πωλήσεων τους και την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της στρατηγικής τους μέσα από μια κεντρική πλατφόρμα, συνδυάζοντας την τεχνολογία με την παροχή υψηλού επιπέδου υποστήριξης και συμβουλευτικής.

Το SouthBridge Europe Mezzanine II SICAR είναι επενδυτικό κεφάλαιο που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD) και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mirum_Villa
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο» σε μεγάλη τουριστική επένδυση 410 εκατ. ευρώ

Εγκρίθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς το σχέδιο Elounda Hills, που αφορά στην κατασκευή πολυτελούς θερέτρου σε έκταση 675 στρεμμάτων. Κατά την κατασκευή του θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας και 763 θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία του.
Lamda Development, Elliniko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda: Σε ποια έργα θα κατευθυνθούν οι πόροι από το «πράσινο ομόλογο»

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό της Lamda Development τα αντληθέντα κεφάλαια του κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 230 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε βιώσιμα κτίρια, πράσινη ενέργεια και έργα έξυπνης πόλης.
public
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Public Group: Επενδύει στο Endeavor Catalyst IV Fund

Η φιλοδοξία της PCP Public Capital Partners είναι να στηρίξει γρήγορα αναπτυσσόμενες scale up εταιρείες που διαθέτουν ομάδες ικανές να ανταγωνιστούν στη διεθνή αγορά, εστιάζοντας σε πλατφόρμες ή τεχνολογικές υπηρεσίες γύρω από το retail tech και eCommerce.
Sunlight
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στηρίζει το επενδυτικό πλάνο της Sunlight ο όμιλος Olympia

Ο όμιλος Olympia αύξησε κατά 70 εκατ. ευρώ το μετοχικό του κεφάλαιο, όπου σε συνδυασμό με τον τραπεζικό δανεισμό ύψους 275 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλιστεί, η Sunlight φιλοδοξεί να ολοκληρώσει το πενταετές της επενδυτικό πλάνο.
GEK TERNA, TERNA ENERGIAKI, George Peristeris, Giorgos Peristeris
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Αποδίδουν οι επενδύσεις μας, δεν υπάρχουν υπερκέρδη στην ενέργεια»

Ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέφερε πως ο όμιλος υλοποιεί 6,5 δισ. επενδύσεις και θα δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας. Επιστροφή κεφαλαίου 0,12 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων