ΓΔ: 1412.47 0.34% Τζίρος: 1.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:40:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Prodea Inv.

Στην καταβολή μερίσματος 0,279 ευρώ για τη χρήση του 2021 προχωρά η Prodea

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας η καταβολή θα ξεκινήσει στις 16 Ιουνίου, ενώ από τις 9 Ιουνίου η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2021.

Την παροχή μερίσματος 0,279 ευρώ προς τους μετόχους της για τη χρήση του 2021 γνωστοποίησε η εταιρεία Prodea, με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση. 

Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται στις 16 Ιουνίου, όπως διευκρινίζει η εταιρεία. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Η «ΠΡΟΝΤΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» (η «Εταιρεία») ανακοινώνει προς τους μετόχους ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση αποφάσισε σήμερα τη διανομή μερίσματος ποσού 0,279 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό) από τα κέρδη της χρήσης 2021. Δεδομένης της διανομής προσωρινού μερίσματος  ύψους €0,110 σε συνέχεια της από 07 Δεκεμβρίου 2021 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, το υπόλοιπο προς διανομή μέρισμα ανέρχεται σε €0,169 ανά μετοχή (καθαρό).

Από την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2021 (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής στο μέρισμα). Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» κατά την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 (Record Date).

Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 μέσω της: Πληρώτριας Τράπεζας «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» (η «ΕΤΕ») ως εξής: 

  1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις. 
  2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων.

Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν μέσα σε πέντε (5) έτη παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Prodea: Eφάπαξ πρόσθετο premium στους ομολογιούχους 2 ευρώ/ομολογία

Δικαιούχοι καταβολής είναι οι κάτοχοι Ομολογιών που εμφαίνονται στο μητρώο Ομολογιούχων κατά την 15.12.2023, ήτοι κατά την Ημερομηνία Προσδιορισμού Δικαιούχων για τη Συνέλευση των Ομολογιούχων.