ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Prodea Inv.

Αύξηση 6,5% των EBITDA για την Prodea Investments στο α' τρίμηνο

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων έφθασαν στα 26,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 16,6% και διαμορφώθηκαν στα 36,5 εκατ. ευρώ.

Σε θετική πορεία κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη α' τριμήνου της Prodea Investments, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, με αύξηση 6,5% στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων και 16,6% των εσόδων της. 

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 36,5 εκατ. ευρώ από 31,3 εκατ. που ήταν στο α' τρίμηνο του 2021, ενώ τα EBITDA έφθασαν στα 26,1 εκατ. ευρώ από 24,5 εκατ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αριστοτέλης Καρυτινός δήλωσε: «Η αύξηση κατά 16,6% του κύκλου εργασιών της PRODEA Investments, ως απόρροια της ωρίμανσης των έργων ανάπτυξης, των νέων επενδύσεων σε ακίνητα εισοδήματος και των νέων εκμισθώσεων, είναι ένα πρώτο δείγμα των αποτελεσμάτων της επενδυτικής στρατηγικής που υλοποιεί η εταιρεία μας με στόχο τη βελτιστοποίηση τόσο της σύνθεσης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου όσο και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των ακινήτων με βασικό πυλώνα ανάπτυξης τις αρχές της αειφορίας

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση αναφορικά με τις πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις, η Διοίκηση παρακολουθεί στενά και αξιολογεί την κατάσταση προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να αναπροσαρμόσει τα επιχειρηματικά της σχέδια (αν αυτό απαιτηθεί) με στόχο τη διασφάλιση της επιχειρηματικής συνέχειας και τον  περιορισμό τυχόν αρνητικών επιπτώσεων. Η Εσωτερική Αξία (NAV) του Ομίλου την 31η Μαρτίου 2022 ανήλθε σε €1.414,0 εκατ. ή €5,53 ανά μετοχή έναντι €1.396,3 εκατ. και €5,47 ανά μετοχή αντίστοιχα την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας ο κ. Καρυτινός ανακοίνωσε επενδύσεις που θα φθάσουν τα 600 εκατ. ευρώ, με τα 150 εκατ. επενδύονται μέσα στην τρέχουσα χρήση. Ο κ. Καρυτινός επανέλαβε πως η διοίκηση επιδιώκει να αυξήσει τη διασπορά της μετοχής, καθώς σήμερα ένας μέτοχος ελέγχει σχεδόν το 98% της μεγαλύτερης ελληνικής ΑΕΕΑΠ. Ωστόσο δεν αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Το επενδυτικό σχέδιο των 600 εκατ. ευρώ συνδέεται με την απόκτηση ακινήτων συνολικής επιφάνειας γύρω στα 417.000 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.)., με το 62% να είναι γραφεία, το 25% logistics, το 9% ξενοδοχεία και οικιστικές αναπτύξεις και το υπόλοιπο 4% κτήρια μικτής χρήσης (με γραφεία, καταστήματα, κ.λπ.). Το 87% των συγκεκριμένων ακινήτων αφορά «πράσινα» κτήρια που έχουν και διεθνείς πιστοποιήσεις για την κατανάλωση ενέργειας, νερού, κ.α. Το 66% των νέων επενδύσεων είναι ήδη συμβασιοποιημένο, το 17% βρίσκεται κοντά στην συμβασιοποίηση και το υπόλοιπο 17% βρίσκεται σε αρχικό στάδιο διαπραγματεύσεων, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Prodea.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Prodea: Απέκτησε πέντε οικόπεδα στο Μαρούσι συνολικής αξίας 35 εκατ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στην έκταση αυτή θα κατασκευαστή ένα σύγχρονο συγκρότημα γραφείων, ενώ η χρηματοδότηση θα προέλθει και από τα έσοδα του «πράσινου» ομολόγου που εξέδωσε το 2021.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Prodea: Στα 301 εκατ. το χαρτοφυλάκιο με ακίνητα «πράσινης» πιστοποίησης

Η εταιρεία διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της 301 εκατ. ευρώ ακίνητα με «πράσινη» πιστοποίηση, τα οποία θα γίνουν 349 εκατ. μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ θα αυξηθούν σε 550 εκατ. ευρώ μέσα στους επόμενους 12 -18 μήνες.