ΓΔ: 902.09 0.10% Τζίρος: 46.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Προσφορά από επενδυτή εξετάζει η διοίκηση της Praxia Bank

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Κρίσιμες αποφάσεις για την επόμενη ημέρα της τράπεζας θα λάβει το διοικητικό συμβούλιο της Praxia που συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο της Praxia Bank, προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματα της τράπεζας.

Χθες έληξε η άτυπη προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την συμμετοχή ή και εξαγορά της τράπεζας και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μια πρόταση από ενδιαφερόμενο – επενδυτή, ενώ ένα ακόμα επενδυτικό fund ζήτησε περισσότερο χρόνο προκειμένου να μελετήσει το business plan της Praxia.

Το πρόβλημα για την τράπεζα προέκυψε μετά τη γνωστοποίηση από το βασικό μέτοχο, την Atlas Merchant Capital Fund του Μπομπ Ντάιαμοντ, ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τη χρηματοδότηση του φιλόδοξου business plan για την δημιουργία μιας ψηφιακής τράπεζας. Η Atlas Capital έχει επενδύσει 90 εκατ. ευρώ και είχε δεσμευτεί για την υλοποίηση επενδύσεων συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ προκειμένου η Praxia Bank να ξεκινήσει να λειτουργεί πλήρως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Atlas Merchant Capital Fund ενημέρωσε πριν από λίγες εβδομάδες την Τράπεζα της Ελλάδος για την αδυναμία εκπλήρωσης της κεφαλαιακής ενίσχυσης της Praxia που έπρεπε να πραγματοποιήσει.

Δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που η Atlas Merchant Capital Fund δεν επιθυμεί να υποστηρίξει την επένδυση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τους προηγούμενους μήνες δεν ζητήθηκε καμία αλλαγή ή τροποποίηση στην υλοποίηση του business plan από τη διοίκηση της Praxia.

Μιλώντας τον Δεκέμβριο του 2018 στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης της Capital Link, ο ιδρυτικός εταίρος της Atlas Merchant Capital Fund, David Schamis, είχε υπογραμμίσει την εμπιστοσύνη και την αισιοδοξία του για την επένδυση στην Praxia, προσθέτοντας τη δέσμευση της Atlas στην υλοποίηση και υποστήριξη μακροπρόθεσμων επενδύσεων, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη υλοποίηση του business plan.

Τότε, είχε σημειώσει ότι σε κάθε νέα επιχειρηματική προσπάθεια, σε κάθε start-up, υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν και ακριβώς γι αυτό το λόγο απαιτείται η υποστήριξή τους από μακροπρόθεσμους επενδυτές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Μεγάλου, Τράπεζα Πειραιώς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Φυγή προς τα εμπρός με δέκα βήματα, αλλάζει σελίδα η τράπεζα

Στο μισό έπεσαν τα «κόκκινα» δάνεια, ορατός ο στόχος για μονοψήφιο δείκτη. Ενισχύθηκε η κεφαλαιακή βάση και η κερδοφορία, ρεκόρ χορήγησης δανείων το β' τρίμηνο. Στο 80% το ποσοστό υλοποίησης του σχεδίου "Sunrise".