ΓΔ: 916.18 0.09% Τζίρος: 17.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:01:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Autohellas
Φωτο: Autohellas

Fourlis: Η Autohellas θα κατέχει το 12% της Trade Estates ΑΕΕΑΠ

H TRADE LOGISTICS ABEE, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Fourlis, θα πωλήσει στην AUTOHELLAS ATEE 7.035.000 μετοχές της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ έναντι 15.000.226,65 ευρώ.

Την υπογραφή συμφωνητικού για την πώληση μετοχών της Trade Estates ΑΕΕΑΠ στην Autohellas, ανακοίνωσαν οι Fourlis και Autohellas. Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των εταιρειών, μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών η AUTOHELLAS ΑΤEΕ θα κατέχει το 12,0% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, ενώ το υπόλοιπο θα ανήκει στον Όμιλο Fourlis μέσω των θυγατρικών του.

Tαυτόχρονα, η AUTOHELLAS ΑΤEΕ αποκτά το δικαίωμα να συμμετάσχει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, με εισφορά σε είδος.

Συγκεκριμένα η συμφωνία έχει ως εξής:

  1. H TRADE LOGISTICS ABEE, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Fourlis, θα πωλήσει στην AUTOHELLAS ATEE 7.035.000 μετοχές της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ έναντι 15.000.226,65 ευρώ.
  2. Tαυτόχρονα η  AUTOHELLAS ATEE αποκτά το δικαίωμα να συμμετάσχει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ,  με εισφορά σε είδος ακινήτου της έως τις 31.12.2022. Σε περίπτωση εξασκήσεως του δικαιώματος από την AUTOHELLAS ATEE, η TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με έκδοση νέων μετοχών, έτσι ώστε το συνολικό ποσό της αύξησης (ονομαστικό και υπέρ το άρτιο) να είναι περίπου 8.000.000 Ευρώ. Η αύξηση αυτή θα καλυφθεί αποκλειστικά από την AUTOHELLAS ΑΤΕΕ, κατόπιν λήψης της απαιτούμενης από το νόμο έγκρισης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μέσω εισφοράς σε είδος ακινήτου, και συγκεκριμένα οικοπέδου 45.408,04 τμ εντός Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή Βαμβακιάς του Δήμου Ελευσίνας μετά του επ’ αυτού συγκροτήματος επαγγελματικών κτηρίων και εμπορικών αποθηκών επί του οποίου η TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ θα αναπτύξει σύγχρονο κέντρο Logistics. 

Μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρω ενεργειών η AUTOHELLAS ΑΤEΕ θα κατέχει το 12,0% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, ενώ το υπόλοιπο θα ανήκει στον Όμιλο Fourlis μέσω των θυγατρικών του.

Επιπρόσθετα, η AUTOHELLAS ΑΤΕΕ, βάσει της συμφωνίας, θα έχει δικαίωμα προτίμησης να αναπτύξει στις εγκαταστάσεις της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, σε από κοινού συνεργασία, προγράμματα «mobility» (π.χ. Rent-a-Car, car-sharing, van-sharing, car-charging)

Η συμφωνία αποτελεί στρατηγικής σημασίας επιλογή εκ μέρους και των δύο μερών. 

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Fourlis A.E. Συμμετοχών κ. Βασίλειος Φουρλής δήλωσε: «Η συμμετοχή της AUTOHELLAS είναι στρατηγικής σημασίας για την TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, ιδιαίτερα εν όψει της επικείμενης δημόσιας προσφοράς της τελευταίας και της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Επιπλέον, μέσω της τεχνογνωσίας της AUTOHELLAS σε διαφόρους τομείς, θα δημιουργηθεί προστιθέμενη  αξία στα εμπορικά πάρκα που η TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ κατέχει ή θα κατέχει στο χαρτοφυλάκιό της. Τέλος, το ακίνητο που δυνητικά θα εισφέρει η AUTOHELLAS, θα ενισχύσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, που σήμερα πλησιάζει τα 300 εκ. ευρώ»

Παράλληλα o Διευθύνων Σύμβουλος της AUTOHELLAS κ. Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε: «Επενδύουμε σε μια εταιρεία με εξαιρετική ιστορία, εξειδίκευση και δυναμική στην ανάπτυξη ακινήτων. Παράλληλα όμως μπορούμε να αναπτύξουμε σημαντικές συνέργειες σε δραστηριότητες που με τη σταδιακή μετάβαση σε νέες τεχνολογίες και ιδιαίτερα στην ηλεκτροκίνηση, θα μπορούν να δώσουν καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες στους κοινούς πελάτες, αλλά και επιπλέον κατευθύνσεις ανάπτυξης στις δυο εταιρείες.»
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fourlis: Αύξηση του τζίρου κατά 11% στο εννεάμηνο, ξεπέρασε τα 352 εκατ.

Διψήφια αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις οικιακού εξοπλισμού ενώ πάνω από 7% ήταν η άνοδος της λιανικής αθλητικών ειδών. Τρέχουν οι διεργασίες για την είσοδο της Trade Estates στο ΧΑ στο πρώτο εξάμηνο του 2023.
Pepco
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Pepco: Η πολωνική αλυσίδα ανοίγει το πρώτο κατάστημα στην ελληνική αγορά

Το πρώτο κατάστημα συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ. ξεκινά τη λειτουργία του στο Piraeus Retail Park της Trade Estates, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, επισφραγίζοντας τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών.
Autohellas - Hertz
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Autohellas: Εξαγόρασε την συνεργαζόμενη με την Hertz στην Πορτογαλία

Η προσθήκη της HR Aluguer de Automoveis διπλασιάζει το κύκλο εργασιών του ομίλου Autohellas στο εξωτερικό από ενοικίαση αυτοκινήτων, συγκριτικά με το σύνολο της δραστηριότητας σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρου, Σερβία, Μαυροβουνίου και Κροατία.