ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΔΕΗ

Εγκρίθηκε η αγορά ιδίων μετοχών της ΔΕΗ από τη γενική συνέλευση

Οι αγορές θα γίνουν μέσω του ΧΑ, έως το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρισης με κατώτατη τιμή τα 2,48 ευρώ και ανώτατη τα 17 ευρώ. Τα κεφάλαια των αγορών θα προέλθουν από τα διαθέσιμα και τις ελεύθερες ταμειακές ροές.

Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση της ΔΕΗ που πραγματοποιήθηκε με απαρτία 63% η αγορά ιδίων μετοχών. Η πρόταση του ΔΣ προβλέπει την αγορά ιδίων μετοχών έως το 10% του μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή εως 36.344.000 μετοχές, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό του ΜΚ οι 1.856.000 ίδιες μετοχές που έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της η ΔΕΗ.

Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι δύο έτη. Ως κατώτατη τιμή αγοράς ορίστηκαν τα 2,48 ευρώ ανά μετοχή που είναι και η ονομαστική αξία της μετοχής και ως ανώτατη τα 17 ευρώ. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γιώργο Στάσση,  τα κεφάλαια για την αγορά ιδίων μετοχών θα προέλθουν από τις ελεύθερες ταμειακές ροές της επιχείρησης και τα διαθέσιμα και όχι από τα κεφάλαια της αύξησης κεφαλαίου.

Η μετοχή της εταιρείας από τα χαμηλά των 4,76 ευρώ βρίσκεται πλέον στα 6,1 ευρώ αλλά απέχει ακόμη από τα 9 ευρώ της αύξησης κεφαλαίου και τα 11 ευρώ που είναι το υψηλό 12 μηνών.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξετάζει τις συναλλαγές στη μετοχή της ΔΕΗ

Οι υπηρεσίες της Επιτροπής παρακολουθούν «στενά» τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, όταν συντρέχουν σημαντικά εταιρικά γεγονότα και όπου κριθεί αναγκαίο επεμβαίνει επιβάλλοντας κυρώσεις, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της.