ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Facebook

Byte: Αποδέχεται τη δημόσια πρόταση της Ideal o Σπ. Βυζάντιος

Ο Σπυριδογεώργης Βυζάντιος θα διαθέσει τις μετοχές του και θα παραμείνει στη θέση του προέδρου και του διευθ. συμβούλου αν η Δημόσια Πρόταση της Ideal στεφθεί με επιτυχία.

Δεκτή πρόκειται να κάνει τη δημόσια πρόταση της Ideal ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Byte Σπυριδογεώργης Βυζάντιος που κατέχει το 27,9% των μετοχών της εταιρείας που πρόκειται να αποδεχθεί και την πρόταση συνεργασίας για να παραμείνει στη θέση του, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζουμε πως η Ideal προσφέρει 2,10 ευρώ σε μετρητά και 0,397590 δικές της μετοχές για κάθε μια μετοχή της Byte που θα προσφερθεί κατά την περίοδο αποδοχής της δημόσιας πρότασης.

Συνολικά το τίμημα ανέρχεται σε 3,495 ευρώ ανά μετοχή. Ουσιαστικά η Ideal αποτιμά τη Byte στα 55 εκατ. ευρώ, όταν η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση βρίσκεται στα 50 εκατ. ευρώ. Η δημόσια πρόταση θα θεωρηθεί πετυχημένη αν προσφερθούν μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 70% της Byte. Aν κατά την περίοδο αποδοχής προσφερθούν μετοχές πάνω από το 90% του μετοχικού κεφαλαίου, τότε η Ideal  θα αιτηθεί τη διαγραφή των μετοχών της Byte από το ΧΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Byte Computer:

Η ΒΥΤΕ CΟΜΡUΤΕR ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, σύμφωνα με τα άρθρα 7 και 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014, και προς το σκοπό της πλήρους και έγκαιρης αξιολόγησης των πληροφοριών από το επενδυτικό κοινό ενόψει της εν εξελίξει προαιρετικής δημόσιας πρόταση της "Ideal Holdings Α.Ε.", ανακοινώνει ότι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Σπυριδογεώργης Βυζάντιος, αφού έλαβε υπόψιν το περιεχόμενο της από 17.08.2022 αιτιολογημένης γνώμης του Διοικητικού Συμβουλίου επί της Δημόσιας Πρότασης και της συνημμένης σε αυτήν έκθεσης του χρηματοοικονομικού συμβούλου:

1. απεδέχθη, σήμερα 01.09.2022, την από 28.07.2022 πρόταση συνεργασίας της "Ideal Holdings Α.Ε." για τη παραμονή του στην θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας, σε περίπτωση ικανοποίησης της προϋπόθεσης ισχύος της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι απόκτησης από τον Προτείνοντα του Ελάχιστου Αριθμού Μετοχών στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης, με σχέση εξαρτημένης εργασίας σύμφωνα με τους αυτόθι περιλαμβανόμενους όρους,

2. πρόκειται να αποδεχθεί τη Δημόσια Πρόταση και να προσφέρει στον Προτείνοντα τις 4.411.559 μετοχές κυριότητάς του στην Εταιρεία, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 27,893% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται στο Πληροφοριακό Δελτίο.

Στο πλαίσιο διασφάλισης της διαρκούς και ακριβούς ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, η Εταιρεία θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις λάβει χώρα γεγονός που χρήζει δημοσιοποίησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ideal
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ideal: Αύξηση 50% στα EBIDTA το 2022, επιστροφή κεφαλαίου 0,2 ευρώ

«Το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών μας θα διαγράψει και το 2023 ανοδική πορεία και στόχος μας είναι να προσφέρουμε σημαντικές αποδόσεις στους μετόχους μας», τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Λάμπρος Παπακωνσταντίνου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Ideal Holdings ελέγχει πλέον το 100% της Byte Computers

Στο πλαίσιο της άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς, η Ideal απέκτησε 422.758 κοινές ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της εταιρείας ΒΥΤΕ, με αντάλλαγμα ίσο με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης.