ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:26:06 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Attica Bank: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς εκτός της έγκρισης για την εισαγωγή 271.448.946 μετοχών της τράπεζας, ενέκρινε επίσης και την διαγραφή των μετοχών της Byte από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το «πράσινο φως» άναψε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την εισαγωγή σε διαπραγμάτευση 271.448.946 warrants της Attica Bank που πραγματοποιεί στα πλαίσια της κεφαλαιακής της ενίσχυσης. Επιπλέον η Επ. Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε τη διαγραφή των μετοχών της Byte έπειτα από την εξαγορά της εταιρείας από την Ideal.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε:

  • Την έγκριση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας "Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία" για την εισαγωγή α) 271.448.946 παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών της και β) των ισάριθμων νέων μετοχών που θα προκύψουν από την μετατροπή των τίτλων, στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
  • Τη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας "BYTE COMPUTER Α.Β.Ε.Ε." από το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με το άρθρο 17, παρ. 5 του ν. 3371/2005, κατόπιν αιτήματος της εταιρείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας τον περασμένο μήνα, τη φετινή χρονιά θα τεθούν τα θεμέλια για την επιστροφή της Τράπεζας σε οργανική κερδοφορία σταδιακά έως το 2025 μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 490 εκατ. ευρώ, και της υλοποίησης του νέου επιχειρηματικού σχεδίου 2022-2025.

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της Attica Bank υποστηρίζεται από την έγγραφη δέσμευση των μετόχων της τράπεζας για το ποσό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 490 εκατ. ευρώ εντός του 2022, διατυπώνοντας ότι η κατ’ αρχήν συμφωνία θα διασφαλίζει την μακροχρόνια βιωσιμότητα της Τράπεζας. Παράλληλα, αποτυπώνει την εμπιστοσύνη των μετόχων στις αναπτυξιακές προοπτικές της Attica Bank και την επάνοδό της σε βιώσιμη σταθερή κερδοφορία εντός των επόμενων 3 ετών.

Παράλληλα, η Attica Bank θα εστιάσει στη μείωση του λειτουργικού κόστους μέσω του εξορθολογισμού δραστηριοτήτων, διαδικασιών και της βέλτιστης αξιοποίησης των στοιχείων ενεργητικού της Τράπεζας.

Όσον αγορά τη Byte, οι τελευταίες της 422.758 μετοχές πέρασαν στα χέρια της Ideal την περασμένη εβδομάδα με τον όμιλο να κατέχει πλέον το 100% των μετοχών της εταιρείας πληροφορικής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Έγκριση του συμπληρωματικού δελτίου της Attica Bank

Το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της Attica Bank αφορά την ΑΜΚ με έκδοση, μέσω δημόσιας προσφοράς, έως 35.062.731 νέων κοινών, άυλων, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μετοχών, ύψος άντλησης κεφαλαίων έως 473.346.868,50 ευρώ.
Ideal
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ideal: Αύξηση 50% στα EBIDTA το 2022, επιστροφή κεφαλαίου 0,2 ευρώ

«Το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών μας θα διαγράψει και το 2023 ανοδική πορεία και στόχος μας είναι να προσφέρουμε σημαντικές αποδόσεις στους μετόχους μας», τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Λάμπρος Παπακωνσταντίνου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Ideal Holdings ελέγχει πλέον το 100% της Byte Computers

Στο πλαίσιο της άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς, η Ideal απέκτησε 422.758 κοινές ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της εταιρείας ΒΥΤΕ, με αντάλλαγμα ίσο με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης.