ΓΔ: 1448.89 0.95% Τζίρος: 27.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:42:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Omiros-Galaktoviomixania
Φωτο: Όμηρος

Όμηρος: Νέοι σταθμοί γάλακτος και στόχος 60 εκ. ευρώ στις εξαγωγές

H εταιρεία στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής και στο διπλασιασµό των εξαγωγών καθώς και την ανάπτυξη και το λανσάρισµα νέων τυροκοµικών προϊόντων, καλύπτοντας τις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες.

Η Τρικαλινή γαλακτοβιομηχανία των αδελφών Γιαννίτση, κορυφαία εταιρεία εξαγωγών φέτας ΠΟΠ και µία εκ των µεγαλύτερων ελληνικών εξαγωγέων τυροκοµικών προϊόντων συνεχίζει δυναμικά να αναπτύσσεται και να εκσυγχρονίζεται.
 
Το μπαράζ των επενδύσεων συνεχίζεται με δύο νέους υποσταθμούς γάλακτος, στη Λειβαδιά και στην Τρίπολη οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στο ευρύ δίκτυο των υποσταθμών της, όπως Ξάνθης, Αγρινίου, Νάξου και Μυλοπόταμου Κρήτης. Υπενθυμίζεται ότι την χρονιά που πέρασε η Όμηρος πραγματοποίησε επενδύσεις της τάξεως των 20 εκ ευρώ,  με το 2ο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ελλάδα, 8,500 τ.μ να ξεκινάει την παραγωγή  νέων προϊόντων για την εταιρεία όπως το ψητό τυρί “Grill the Greek”  το οποίο έχει ήδη βραβευτεί στα International Taste Awards, ενώ δημιουργήθηκαν νέες θέσεις  εργασίας που αύξησαν το µόνιµο προσωπικό της εταιρείας κατά 35%. Επίσης έχει προγραμματιστεί επέκταση και αναβάθμιση του πρώτου εργοστασίου στα Τρίκαλα η οποία ξεκινάει στο τέλος του έτους.
 
Η εταιρεία επενδύει συνεχώς ώστε να εξασφαλίσει τη συλλογή αυθεντικού ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος. Η άριστη συνεργασία της µε πάνω από 2500 Έλληνες κτηνοτρόφους την καθιστούν έναν από τους µεγαλύτερους εισκοµιστές ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος στην Ελλάδα καθώς η εισκόµιση είναι περίπου 40.000 τόνοι ετησίως.
 

Δύο νέοι υποσταθμοί γάλακτος

Η εταιρεία πρόσφατα πρόσθεσε στο δυναμικό της δύο νέους υποσταθμούς, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της ζώνης γάλακτος. Ο νέος υποσταθμός γάλακτος στην Λειβαδιά έχει την δυνατότητα να  παρέχει έως και 6000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος ανά έτος και ο υποσταθμός στην Τρίπολη ο οποίος εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου θα παρέχει περίπου 4500 τόνους. Επίσης στον υποσταθμό του Αγρινίου έγινε αύξηση της χωρητικότητας στους 6000 τόνους. Η εισκόμιση του γάλακτος  γίνεται καθημερινά, όλο το χρόνο με τον στόλο των  25 υπερσύγχρονων βυτίων συλλογής γάλακτος της εταιρείας. Άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό πραγματοποιεί αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους, τόσο για την διασφάλιση της ποιότητας της πρώτης ύλης, όσο και για την ευημερία των ζώων που συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία. Οι δύο νέοι υποσταθμοί προστίθενται στο δίκτυο υποσταθμών της Όμηρος που αριθμεί έξι συνολικά σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η Όμηρος συνεχίζει να εκπροσωπεί την κορυφαία ελληνική ποιότητα και γεύση στις αγορές  του κόσμου ενώ ταυτόχρονα  εξελίσσεται και να καινοτομεί επενδύοντας στην Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Με συνεργασίες µε τις µεγαλύτερες αλυσίδες supermarket και βιοµηχανίες τροφίμων, έχει καθιερωθεί ως µία από τις πλέον ανταγωνιστικές βιοµηχανίες γάλακτος στην Ευρώπη, εξάγοντας τυροκομικά προϊόντα σε πάνω από 30 χώρες. Μερικές από αυτές είναι: Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Βέλγιο, Φιλανδία Αυστραλία.

H Όμηρος τώρα στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής και στο διπλασιασµό των εξαγωγών καθώς και την ανάπτυξη και το λανσάρισµα νέων τυροκοµικών προϊόντων, καλύπτοντας τις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες. Ο στόχος της Όμηρος για το 2022 είναι οι εξαγωγές να κυμανθούν στα επίπεδα των 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστρέφει στην αγορά μετά από 10 χρόνια απουσίας το brand της ΑΓΝΟ

Η Ελληνικά Γαλακτοκομεία στοχεύει στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι νέοι κωδικοί της ΑΓΝΟ να βρεθούν σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Τα σχέδια για την αξιοποίηση του εργοστασίου της εταιρείας στο Λαγκαδά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυξημένες κατά 17,8% οι εξαγωγές της ΔΕΛΤΑ και άνοδος του τζίρου

H εταιρεία, εν μέσω ενός πρωτοφανούς κύματος πληθωριστικών πιέσεων και έντονων αυξητικών τάσεων των τιμών ενέργειας και των πρώτων υλών, απορρόφησε μεγάλο μέρος του αυξημένου κόστους παραγωγής.