ΓΔ: 791.42 -0.88% Τζίρος: 65.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: epsilonnet.gr

Epsilon Net: Άνοδος άνω του 70% για τζίρο και κερδοφορία στο α' εξάμηνο

Μετά και τις πρόσφατες εξαγορές, ο αριθμός των ενεργών πελατών του Ομίλου είναι πλέον πάνω από 125.000, με την διοίκηση της Epsilon Net να εκτιμά πως το 2022 θα κλείσει με τα έσοδα να αναμένεται να αυξηθούν κατά 50% και τα EBITDA να είναι ενισχυμένα κατά 30%.

Ισχυρή αύξηση των μεγεθών του στο πρώτο εξάμηνο του 2022, παρά τις ιδιαίτερες διεθνείς γεωπολιτικές συνθήκες, κατέγραψε ο όμιλος Epsilon Net, που ισχυροποιεί τη θέση του στην ελληνική αγορά πληροφορικής, καθώς τρέχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας, ενώ ο όμιλος συνεχίζει το πρόγραμμα εξαγορών του και εξελίσσει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων του.

Συνεχίζοντας με το θετικό μομέντουμ από την περυσινή επιτυχημένη χρονιά, ο όμιλος Epsilon Net είδε τον κύκλο εργασιών του να ενισχύεται κατά 72,49% και από τα 17,82 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2021 να ανέρχεται το 2022 στα 30,75 εκατ. ευρώ. Στα 10,74 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα EBITDA, ενισχυμένα κατά 73,42% έναντι των 6,19 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη προ φόρων διαμορφώνονται στα 8,59 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 72,68% έναντι των 4,97 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021.

Όπως αναφέρει η Epsilon Net στην ανακοίνωση της, η στρατηγική του ομίλου θα επικεντρωθεί στην στήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, τη συνεχή εξέλιξη του χαρτοφυλακίου προϊόντων με στόχο την παροχή «all in one solution» για κάθε τομέα δραστηριότητας καθώς και στα υψηλά ποσοστά οργανικής ανάπτυξης που στηρίζονται στα επαναλαμβανόμενα έσοδα και την αξιοποίηση του υφιστάμενου πελατολογίου, ενώ έχει δυναμικό σχέδιο στοχευμένων εξαγορών, για την περαιτέρω ενίσχυση της πελατειακής βάσης & τη διείσδυση σε κάθετες αγορές.

Τα υψηλά ποσοστά ανόδου των οικονομικών μεγεθών είναι αποτέλεσμα, τόσο της δυναμικής οργανικής ανάπτυξης της εταιρίας (αύξηση +34%), όσο και της συμβολής των στοχευμένων εξαγορών που υλοποίησε ο όμιλος το 2020-2021 και συνεχίζει με συνέπεια το 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις σημαντικές εξαγορές, η ρευστότητα της εταιρίας διατηρείται σε υψηλό επίπεδο, (Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα 23,8 εκατ. ευρώ, αρνητικός καθαρός δανεισμός 2,1 εκατ. ευρώ ενώ επισημαίνεται ότι στα ανωτέρω Ταμειακά Διαθέσιμα δεν συμπεριλαμβάνεται ποσό 1,9 εκατ. ευρώ που έχει επενδυθεί σε τίτλους σταθερής απόδοσης), διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη εκτέλεση των επόμενων στρατηγικών κινήσεων επέκτασης ενώ το συγκεκριμένο εξάμηνο οι καθαρές Ταμειακές Ροές από λειτουργικές Δραστηριότητες ανήλθαν σε 7,7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 ενισχύθηκαν περαιτέρω τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου και ανήλθαν σε 49,7 εκατ. ευρώ.

Θετικές οι προοπτικές για τον όμιλο

Η σημαντική αύξηση των οικονομικών μεγεθών του ομίλου στο πρώτο εξάμηνο (παρά τις ιδιαίτερες & απαιτητικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην παγκόσμια & ελληνική οικονομία), επιβεβαιώνει την εκτίμηση της διοίκησης για αύξηση κατά +50% των ετήσιων εσόδων του ομίλου για το 2022 έναντι του 2021 και επίτευξη περιθωρίου EBITDA σε ετήσια βάση, υψηλότερο του 30%.

Μετά και τις πρόσφατες εξαγορές, ο αριθμός των ενεργών πελατών του Ομίλου είναι πλέον πάνω από 125.000, ενώ η εφαρμογή του επιτυχημένου μοντέλου ενσωμάτωσης των νέων θυγατρικών και η λειτουργική ενοποίηση των επιχειρησιακών μονάδων, συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη οικονομιών κλίμακος και τη βελτίωση του καθαρού λειτουργικού περιθωρίου.

Η διοίκηση του ομίλου με κεντρικό στόχο την συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση ενός τεχνολογικού οικοσυστήματος προστιθέμενης αξίας και την παροχή «all in one solution» στους πελάτες της, υλοποιεί με συνέπεια την εξέλιξη του χαρτοφυλακίου προϊόντων & υπηρεσιών, αξιοποιώντας παράλληλα τη συνεχή διεύρυνση του πελατολογίου με τελικό στόχο τη σταδιακή αύξηση του «τελικού εσόδου ανά πελάτη».

Σημαντική επίδραση στα μελλοντικά αποτελέσματα του ομίλου αναμένονται από :

  1. την υλοποίηση του προγράμματος στοχευμένων εξαγορών, η οποία συνεχίζεται απρόσκοπτα και στο 2ο εξάμηνο του 2022
  2. την είσοδο στην αγορά νέων προϊόντων & υπηρεσιών του ομίλου που θα επιταχύνουν την αύξηση του ανά πελάτη ετήσιου εσόδου
  3. τις ολοκληρωμένες, ενσωματωμένες στις εφαρμογές μισθοδοσίας λύσεις, για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για την «ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
  4. την αξιοποίηση των προγραμμάτων ενίσχυσης της ψηφιακής αναβάθμισης του Ταμείου Ανάκαμψης για τον ιδιωτικό τομέα (που είναι ήδη σε εξέλιξη ) και του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 (που αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του 2022)

Με βάση την συνεπή εκτέλεση του επιχειρηματικού σχεδίου για το 2022, η διοίκηση του ομίλου, εκτιμά ότι η περαιτέρω ανάπτυξη της πελατειακής βάσης, τα αυξημένα οικονομικά αποτελέσματα και η υψηλή ρευστότητα θα επιταχύνουν την δυναμική του ομίλου και θα αποτελέσουν τους κινητήριους μοχλούς για την έναρξη ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο κ. Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της EPSILON NET, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ανέφερε ότι «το 2022 αποτελεί για τον όμιλο της Epsilon Net χρονιά επιβεβαίωσης της ηγετικής μας θέσης στον τομέα του Business Software στην Ελλάδα και επιβράβευσης της στρατηγικής μας. Βασιζόμενοι στους ανθρώπους μας, επενδύοντας στη συνεχή βελτίωση της εργασιακής μας κουλτούρας κάτι που το αποδεικνύει και η πρόσφατη σημαντική μας διάκριση μέσα στις 10 καλύτερες εταιρίες στην Ευρώπη σε σχέση με το εργασιακό μας περιβάλλον, με επιμονή στην δημιουργία προστιθέμενης αξίας προς τους πελάτες μας μέσα από τη στρατηγική «all in one solution», εξελίσσουμε καθημερινά προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, συμβάλλοντας ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βελτίωση της λειτουργίας των επιχειρήσεων πελατών μας. Παράλληλα, η σημαντική αύξηση της πελατειακής μας βάσης, αποτελεί την αφετηρία για την επίτευξη υψηλού βαθμού ετήσιων επαναλαμβανόμενων εσόδων, αυξανόμενων θετικών λειτουργικών ταμειακών ροών, οι οποίες είναι και η πραγματική βάση για τη συνεχή αναπτυξιακή πορεία του ομίλου μας». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

epsilon net
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Epsilon Net: Αναπτύσσεται στον κλάδο του τουρισμού με 3 εξαγορές

Στα 500.000 ευρώ πλησίασε το τίμημα για την εξαγορά των τριών επιχειρήσεων, με τον όμιλο να στοχεύει στη δημιουργία ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου λύσεων και υπηρεσιών που να μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς.
epsilon net
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την διανομή μερίσματος 0,047 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η Epsilon Net

Εγκρίθηκε επίσης η παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για τη θέσπιση και την εφαρμογή διετούς Προγράμματος Διάθεσης μετοχών με τη μορφή χορήγησης δικαιωμάτων προαίρεσης, για απόκτηση μετοχών.