ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mevaco

Mevaco: Μεγάλες αυξήσεις σε κύκλο εργασιών και κέρδη του α' εξαμήνου

Τα αποτελέσματα προ φόρων της Εταιρείας διαμορφώθηκαν σε κέρδη 1.595,83 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 756,56 χιλ. ευρώ παρουσιάζοντας επίσης αξιοσημείωτη βελτίωση κατά 110,93%.

Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 92,49% σημείωσε η Mevaco Μεταλλουργική για το πρώτο εξάμηνο του 2022, η συγκεκριμένη αύξηση οφείλεται στην σημαντική ενίσχυση της ζήτησης για τα προϊόντα της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και στην παραγωγική ικανότητα της Εταιρείας να ανταποκρίνεται σε αυτή την ζήτηση. Επίσης υπερδιπλασιάστηκαν τα αποτελέσματα προ φόρων της Εταιρείας που διαμορφώθηκαν σε κέρδη 1.595,83 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 756,56 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη συγκρίσιμη περίοδο του 2021 παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη βελτίωση κατά 110,93%.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας: 

Η «MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΒΕΕ» ανακοίνωσε την 28η Σεπτεμβρίου 2022 τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο (Α΄) Εξάμηνο της τρέχουσας εταιρικής χρήσεως 2022 (01.01.2022-30.06.2022).

O κύκλος εργασιών της Εταιρείας κατά την συγκεκριμένη περίοδο αναφοράς ανήλθε σε 18.992,16 χιλ. ευρώ έναντι 9.866,47 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης οικονομικής περιόδου (Α΄ Εξάμηνο 2021), παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη αύξηση κατά 92,49%, οφειλόμενη στην σημαντική ενίσχυση της ζήτησης για τα προϊόντα της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και στην παραγωγική ικανότητα της Εταιρείας να ανταποκρίνεται σε αυτή την ζήτηση.

Τα μικτά κέρδη της Εταιρείας ανήλθαν σε 4.030,07 χιλ. ευρώ, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα σημαντική αύξηση κατά 105,08% σε σχέση με την αντίστοιχη συγκρίσιμη περίοδο, η οποία οφείλεται στην σημαντική ενίσχυση του κύκλου εργασιών, καθώς και στην ορθολογικότερη και αποδοτικότερη διαχείριση του κόστους παραγωγής της Εταιρείας.

Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) της Εταιρείας διαμορφώθηκαν σε κέρδη 2.089,54 χιλ. ευρώ, έναντι κερδών 1.254,73 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσεως, παρουσιάζοντας και εν προκειμένω σημαντική αύξηση κατά 66,53%.

Τα αποτελέσματα προ φόρων της Εταιρείας διαμορφώθηκαν σε κέρδη 1.595,83 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 756,56 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη συγκρίσιμη περίοδο (Α΄ Εξάμηνο 2021, παρουσιάζοντας επίσης αξιοσημείωτη βελτίωση κατά 110,93%.

Τέλος, τα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε κέρδη 1.253,60 χιλ. ευρώ, έναντι κερδών 631,16 χιλ. ευρώ αντίστοιχα την προηγούμενη συγκρίσιμη περίοδο (Α΄ εξάμηνο 2021), παρουσιάζοντας επίσης σημαντική βελτίωση κατά 98,62%.

Κατά το πρώτο (Α΄) Εξάμηνο της τρέχουσας εταιρικής χρήσεως η Διοίκηση της Εταιρείας, υλοποιώντας με συνέπεια το επενδυτικό πλάνο που έχει καταρτίσει και αξιοποιώντας την πολυσχιδή παραγωγική της ικανότητα, την αρτιότητα των παραγωγικών της εγκαταστάσεων και την ευελιξία και προσαρμοστικότητα του επιχειρηματικού της μοντέλου, κατόρθωσε να επιτύχει αξιοσημείωτα οικονομικά αποτελέσματα, αξιοποιώντας την αυξημένη ζήτηση, εδραιώνοντας με τον τρόπο αυτό έτι περαιτέρω την αναπτυξιακή της πορεία, σημειώνει η ανακοίνωση.

Μολονότι κατά την παρούσα χρονική στιγμή η κρατούσα ισχυρή γεωπολιτική και οικονομική διαταραχή και η πρωτοφανής στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενεργειακή κρίση, με τις συνακόλουθες δυσμενείς οικονομικές συνέπειες (πληθωριστικές πιέσεις, ενδείξεις ύφεσης κλπ) καθιστούν οιαδήποτε πρόβλεψη και εκτίμηση αναφορικά με την περαιτέρω πορεία, τα αποτελέσματα και τις επιδόσεις της Εταιρείας επισφαλή και αβέβαιη, η στρατηγική αυτής θα εξακολουθήσει να επικεντρώνεται στην εφαρμογή συγκρατημένα επιθετικής πολιτικής, μέσω της αναζήτησης νέων κερδοφόρων πεδίων δράσης και της διείσδυσης σε νέα αντικείμενα, με γνώμονα την ανάληψη και επιτυχή υλοποίηση έργων σημαντικής πολυπλοκότητας, υψηλών ποιοτικών απαιτήσεων και τεχνικών χαρακτηριστικών, με αξιοποίηση των σημαντικών παραγωγικών δυνατοτήτων που διαθέτει η Εταιρεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Belharra, Fregates, Gallia, France
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Naval Group: Συμφωνία συνεργασίας με 5 εταιρείες για τις φρεγάτες

Η γαλλική εταιρεία επιδιώκει να διευρύνει τη συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της, από την οποία θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε άλλα προγράμματα και μελλοντικούς διεθνείς διαγωνισμούς.
Mevaco-Metallourgiki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στη Mevaco και τη Fincantieri για κορβέτες

Μεταξύ των δύο εταιρειών υπεγράφη Μνημόνιο Συναντίληψης / Κατανόησης / Συνεννόησης (ΜoU) , στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το Πρόγραμμα ναυπήγησης τεσσάρων κορβετών.
Mevaco
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα σύμβαση έργου για τη Mevaco στην Κοζάνη, ύψους 13,2 εκ. ευρώ

Το έργο αφορά την κατασκευή σταθερών μεταλλικών βάσεων φωτοβολταϊκών πάρκων, ισχύος 225 MWp, συνολικής αξίας 13,2 εκ. Ευρώ, η παράδοση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρήσεως.
Lamda Development, Elliniko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda: Σύμβαση με Κωστέα - Γείτονα για πρότυπο σχολείο στο Ελληνικό

Το μίσθωμα της μακροχρόνιας μίσθωσης θα καθορίζεται ετησίως βάσει του Κύκλου Εργασιών που θα επιτυγχάνεται σε κάθε ημερολογιακό έτος. Η έναρξη λειτουργίας του CGS at The Ellinikon αναμένεται τον Σεπτέμβριο 2027.
businessdaily-EKTER
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΕΚΤΕΡ υπέγραψε νέα σύμβαση έργου με το ΙΤΕ ύψους 10 εκατ. ευρώ

Μετά την υπογραφή της παραπάνω σύμβασης το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των Δημοσίων και Ιδιωτικών έργων που εκτελεί η εταιρεία (αμιγώς ή μέσω συμμετοχής της σε κοινοπραξίες) ανέρχεται στο ποσό των 131,83 εκ. ευρώ.