ΓΔ: 1052.43 0.71% Τζίρος: 64.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος Γιώργος Παπαδημητρίου

Νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος ο Γιώργος Παπαδημητρίου

Ο κ. Παπαδημητρίου είχε ξεκινήσει την καριέρα του το 2000 και εντάχθηκε στην EY Ελλάδος το 2002, ενώ το 2007 έγινε ο νεότερος εταίρος στην ιστορία της ΕΥ Ελλάδος.

Καθήκοντα νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥ (Ernst & Young) Ελλάδος αναλαμβάνει, από την 1η Ιανουαρίου 2023, ο Γιώργος Παπαδημητρίου, διαδεχόμενος τον Παναγιώτη Παπάζογλου.

Σύμφωνα μα σχετική ανακοίνωση, ο Γιώργος Παπαδημητρίου ξεκίνησε την καριέρα του το 2000 και εντάχθηκε στην EY Ελλάδος το 2002. Το 2007 έγινε ο νεότερος εταίρος στην ιστορία της ΕΥ Ελλάδος. Διετέλεσε επικεφαλής του Τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της EY Ελλάδος και Νοτιοανατολικής Ευρώπης από το 2008 έως τα τέλη του 2014, θέτοντας τις βάσεις για την πολύ σημαντική ανάπτυξη αυτού του Τμήματος στην ελληνική αγορά.

Από τις αρχές του 2015 ανέλαβε επικεφαλής του Financial Services Sector στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA), ενώ από τον Ιανουάριο του 2021 είναι ο EY Markets and Accounts Leader για αυτήν την περιοχή. Είναι κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακού τίτλου στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική από το London School of Economics (LSE) και έχει δύο γιους.

Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος θα ολοκληρώσει τη θητεία του στις 31 Δεκεμβρίου 2022, Παναγιώτης Παπάζογλου, εργάζεται στην EY από το 1988 και ανέλαβε τη σημερινή θέση του τον Ιούλιο του 2010. Τον Ιανουάριο του 2011 ανέλαβε, επίσης, τον ρόλο του επικεφαλής της ΕΥ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Έχει διατελέσει, ακόμη, EY Markets and Accounts Leader για την περιοχή της CSE/CESA, από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τον Δεκέμβριο του 2020, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής Ελεγκτικών Υπηρεσιών της EY στη Βουλγαρία για τρία χρόνια (2006-2008), καθώς και επικεφαλής Ελεγκτικών Υπηρεσιών της EY στη Ρουμανία για δύο χρόνια (2009-2010).

Σημειώνεται, ότι κατά η διάρκεια της θητείας του ως διευθύνοντος συμβούλου, η ΕΥ Ελλάδος αναπτύχθηκε δυναμικά, με γραφεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και, πιο πρόσφατα, στην Πάτρα, πολλαπλασιάζοντας τα μεγέθη της και κατακτώντας κορυφαία θέση στην ελληνική αγορά, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό της αυξήθηκε κατά περίπου 250%, ξεπερνώντας πλέον τους 1.900 εργαζόμενους, από 540.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ernst-&-Young-EY
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

EY: Ξεκινά ο διαγωνισμός Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021

H ΕΥ Ελλάδος διοργανώνει, για όγδοη φορά, τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς», έναν μοναδικό θεσμό παγκοσμίου κύρους, που αναδεικνύει και τιμά την επιχειρηματική αριστεία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EY: Η τριπλή «καταιγίδα» αλλάζει τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων

Σύμφωνα με την έρευνα της EY, το 43% των CEOs καθυστερούν τις προγραμματισμένες επενδύσεις λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων και αντιμετωπίζουν επίσης τη συνέχιση ή την επιστροφή των διαταραχών που σχετίζονται με τον κορονοϊό.