ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Η CEO της Workathlon, Κατερίνα Σαντίκου και ο πρόεδρος της kariera.gr Θεόφιλος Βασιλειάδης

Είσοδος της kariera.gr στον τουρισμό με την εξαγορά της Workathlon

Η πλατφόρμα θα προχωρήσει και σε νέες εξαγορές μέχρι το τέλος του έτους κοιτώντας τις αγορές των Βαλκανίων και της Ευρώπης. Το λογισμικό που κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ.

Στην εξαγορά της Workathlon προχώρησε το kariera.gr που έχει βάλει στόχο να συνεχίσει τις εξαγορές μέχρι τέλος του χρόνου έχοντας το βλέμμα στραμμένο εκτός συνόρων κοιτώντας μεταξύ άλλων τις αγορές των Βαλκανίων και της Ευρώπης. Η γνωστή πλατφόρμα ευρέσεως εργασίας συνεχίζει το αναπτυξιακό της πλάνο, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και δημιουργεί νέο λογισμικό το οποίο θα κατευθυνθεί στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

«Δεν σταματάμε μόνο με την εξαγορά της Workathlon. Το κοιτάμε πολύ ενεργά να προχωρήσουμε και σε άλλη εξαγορά στο εξωτερικό», σημείωσε ο συνιδρυτής και πρόεδρος της kariera.gr Θεόφιλος Βασιλειάδης που τόνισε ότι «κάναμε μια μεγάλη επένδυση τεχνολογίας ύψους 4 εκατ. ευρώ,  η οποία δεν έχει πολύ αξία αν την κάνεις σε μια μικρή αγορά όπως η Ελλάδα».

Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε για την εξαγορά της Workathlon, ο κ. Βασιλειάδης σημείωσε πως η εταιρεία αναζητά να εξαγοράσει και εταιρείες μεγαλύτερες από τη Workathlon που επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο κλαδικό κομμάτι όπως ο τουρισμός, αναφέροντας ότι «ψάχνουμε και στα Βαλκάνια και στην υπόλοιπη Ευρώπη και σε μεγαλύτερες αγορές. Νομίζω ότι θα μου κάνει εντύπωση να μην έχουμε κάνει ακόμα μια εξαγορά μέχρι τέλος του χρόνου».

Τόνισε πως «ψάχνουμε πολύ έντονα το ζήτημα των εξαγορών γιατί δεν γίνεται και αλλιώς. Πρέπει να βρεις εταιρείες που να σου μοιάζουν, να μπορείς να δημιουργήσεις προϊόντα και να μπορείς να τα αξιοποιήσεις και να τα προωθήσεις στη συνέχεια». 

Παράλληλα η kariera.gr ετοιμάζεται να περάσει τον Ατλαντικό, καθώς «ήδη τώρα βγάζουμε ένα καινούριο προϊόν, ένα λογισμικό για διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού για μικρομεσαίες εταιρείες το οποίο θα βγει στις αρχές του χρόνου και οδεύει προς τις ΗΠΑ»

Ο κύκλος εργασιών για το 2022 με την ενσωμάτωση της Workathlon αναμένεται να ανέλθει περίπου στα 8 εκατ. ευρώ με τον κ. Βασιλειάδη να εκτιμά πως την επόμενη διετία ο τζίρος της εταιρείας μπορεί να διπλασιαστεί. «Όσο μεγαλώνουμε είναι και πιο φυσιολογικός ο ρυθμός ανάπτυξης. Ωστόσο σίγουρα αναμένουμε να έχουμε και του χρόνου διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως τα τελευταία δυο χρόνια η εταιρεία έχει καταφέρει να υπερδιπλασιάσει τα μεγέθη της.

Στον χώρο του τουρισμού με την εξαγορά της Workathlon

Η νέα αυτή συμμαχία έρχεται σε κομβική στιγμή για το ελληνικό τουριστικό οικοσύστημα, καθώς φέτος 50.000 θέσεις εργασίας, που αφορούν στην ξενοδοχία, παρέμειναν κενές, ενώ τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου περίπου 5.000 εργαζόμενοι παραιτήθηκαν, αυξάνοντας το κενό. Με τον τουρισμό να συμβάλλει περισσότερο από 20% στο ελληνικό ΑΕΠ και με το 40% της απασχόλησης να συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με τον κλάδο, η kariera μπαίνει δυναμικά στον κλάδο με την εξαγορά της Workathlon.

Με την εξαγορά της εταιρείας θα προστεθεί στο δυναμικό της kariera.gr η ομάδα της Workathlon, με την κα Κατερίνα Σαντικού που ίδρυσε την εταιρεία να παραμένει σαν συμβουλευτικό μέλος. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η Workathlon έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 400 εταιρειών και 60.000 εργαζομένων στον χώρο του τουρισμού, ενισχύει την kariera.gr με τεχνογνωσία και εξειδίκευση στον κλάδο: βελτιστοποιεί τη διαδικασία πρόσληψης και αντιστοιχεί τους υποψηφίους σε θέσεις εργασίας σύμφωνα με τα προσόντα τους.

Σχετικά με το νέο ξεκίνημα που διενεργείται μέσω αυτής της εξαγοράς μίλησε ο CEO του kariera.gr, Θεόφιλος Βασιλειάδης: «Η kariera έχοντας περάσει από όλα τα στάδια που χαρακτηρίζουν μια startup και μια scaleup εταιρεία, αναγνώρισε στη Workathlon ένα κομμάτι από τον εαυτό της. Η Κατερίνα Σαντίκου και η ομάδα της έχουν αναπτύξει ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο με το ίδιο πάθος, επαγγελματισμό και out of the box σκεπτικό που χαρακτηρίζει την kariera. Μαζί, εστιάζουμε σε ένα νέο κομμάτι της αγοράς του HR, που απευθύνεται στους επαγγελματίες του τουρισμού, δίνοντας τους νέα όπλα και δυνατότητες».

Η CEO της Workathlon, Κατερίνα Σαντίκου, σημείωσε πως «η εξαγορά αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία καθώς ο συνδυασμός εργαλείων και γνώσεων των δύο εταιρειών θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αγορά της εύρεσης προσωπικού στον τουρισμό. Υπάρχει μια φυσική ευθυγράμμιση, καθώς το κοινό μας όραμα είναι να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη λύση για την επιτυχή εύρεση υποψηφίων σε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα. Μαζί, η kariera και η Workathlon θα είναι η ξεκάθαρη επιλογή για τους εργοδότες και είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για την επόμενη μέρα στην εύρεση προσωπικού στον κλάδο».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

dialectica-startup
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια ανάπτυξη για την Dialectica, προσέλκυση ταλέντων στην Αθήνα

Η εταιρεία που παρέχει πληροφόρηση και συμβουλές για επιχειρηματικά deal βρίσκεται στη λίστα των 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών της Ευρώπης. Ενισχύει συνεχώς την ομάδα στην Αθήνα, δημιουργεί νέα προϊόντα.
netcompany-intrasoft
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης η Intrasoft, προσλήψεις 320 επιστημόνων

Μετά την εξαγορά της από τη NetCompany, η Intrasoft στοχεύει να διευρύνει το πελατολόγιό της και να ενισχύσει την παρουσία της στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Αναζήτηση εξειδικευμένου προσωπικού για Ελλάδα, Βέλγιο και Λουξεμβούργο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενισχύει το τουριστικό brand της Ελλάδας η καλή διαχείριση της πανδημίας

Συμφωνία με μεγάλους tour operators για να φέρνουν στην Ελλάδα μεγάλο αριθμό επισκεπτών προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Να επιδοτηθεί η εργασία και όχι η ανεργία ζητεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας.