ΓΔ: 1041.51 0.82% Τζίρος: 120.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
EYATH-ΕΥΑΘ
Φωτο: ΕΥΑΘ

H ΕΥΑΘ στον ATHEX ESG με την υποστήριξη της Choose Strategic

Η Choose υποστήριξε την ΕΥΑΘ σε όλη τη διαδρομή αναφορικά με τα θέματα βιωσιμότητας, όπως αποτυπώνονται στο τρίπτυχο ESG (Environmental, Social, Governance).

Χαιρετίζουμε την είσοδο της ΕΥΑΘ στον Δείκτη ESG, ATHEX ESG, του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος συγκεντρώνει τις επιχειρήσεις με τις κορυφαίες επιδόσεις σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα. 

Με την ολοκληρωμένη υποστήριξη της Choose Strategic Communications Partner, η ΕΥΑΘ προχώρησε στην έκδοση δύο επαγγελματικών Απολογισμών Βιωσιμότητας (2019-2020 και 2021) με βάση τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα GRI καθώς και αυτά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, υπερκαλύπτοντας τις προϋποθέσεις για την είσοδο της στον Δείκτη ATHEX ESG.

Συγκεκριμένα, η Choose υποστήριξε την ΕΥΑΘ σε όλη τη διαδρομή αναφορικά με τα θέματα βιωσιμότητας, όπως αποτυπώνονται στο τρίπτυχο ESG (Environmental, Social, Governance): από τη συλλογή και  την επεξεργασία των απαραίτητων στοιχείων, μέχρι την ορθή αποτύπωση και δημοσιοποίησή τους, σύμφωνα με τα εν λόγω πρότυπα και τους κανόνες δημοσιοποίησης μη χρηματοοικονομικών δεδομένων. 

Επιπλέον, συνεισέφερε καθοριστικά στην καταγραφή και την ιεράρχηση των ουσιαστικών θεμάτων για την εταιρεία από τη σκοπιά της βιώσιμης ανάπτυξης, οργανώνοντας και «τρέχοντας» τη Μελέτη Ουσιαστικότητας (Materiality Analysis) σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Παράλληλα, υποστηρίζει την ΕΥΑΘ στη δημιουργία των κατάλληλων δομών και διαδικασιών για την συστηματική παρακολούθηση, αλλά και τη διαρκή βελτίωση των επιδόσεων της στα θέματα βιωσιμότητας. 

H προσαρμογή στις επιταγές της αειφορίας και η δημοσιοποίηση αναλυτικών στοιχείων με βάση τα πρότυπα ESG είναι μονόδρομος για τις εταιρείες προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με τις νέες εθνικές και ευρωπαϊκές κανονιστικές απαιτήσεις που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, τον Κλιματικό Νόμο και το EU Taxonomy, να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδοτικά κεφάλαια, να οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τα ενδιαφερόμενα μέρη, αλλά και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα ρίσκα και τους κινδύνους από την κλιματική κρίση, εξασφαλίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξή τους. 

Η είσοδος της ΕΥΑΘ στον Δείκτη ESG, του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την υποστήριξη της Choose, συνιστά απτή απόδειξη ότι έχει ενσωματώσει οργανικά αυτές τις επιταγές στους στόχους και τη λειτουργία της και αποτυπώνει την ισχυρή δέσμευσή της να αναπτύσσεται με σεβασμό στο περιβάλλον, με κοινωνική και εταιρική υπευθυνότητα, αλλά και πλήρη διαφάνεια. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EYATH-ΕΥΑΘ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υποχώρησε κατά 3,48% ο τζίρος της ΕΥΑΘ το 9μηνο στα 52,98 εκατ. ευρώ

Η αρνητική μεταβολή του κύκλου εργασιών οφείλεται κυρίως στην αύξηση των καταναλωτών που εντάχθηκαν στις κατηγορίες του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου σύμφωνα με τα όρια που τέθηκαν από την πολιτεία.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη σε συναλλαγές και τον Νοέμβριο στο χρηματιστήριο η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ηγείται της αγοράς, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τα τελευταία χρόνια, με σταθερή άνοδο του μεριδίου αγοράς από το 10% του 2017 σε άνω του 20% το 2021 όταν πραγματοποίησε συναλλαγές που υπερέβησαν τα 7 δισ.ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Από 5/12 η διαπραγμάτευση στο ΧΑ των 271.448.946 νέων μετοχών

Οι μετοχές, κατά την ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης τους, θα έχουν πιστωθεί στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιογράφων των δικαιούχων που τηρούνται στο σύστημα άυλων τίτλων (Σ.Α.Τ.).