ΓΔ: 1041.86 0.86% Τζίρος: 89.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:20:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγη: Alpha Bank

Στο 8% το επιτόκιο για το νέο senior preferred ομόλογο της Alpha Bank

Στόχος είναι η συγκέντρωση του ποσού των 300 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα «τρέχει» και η προσφορά της τράπεζας για επαναγορά ομολόγου 400 εκατ. με λήξη στις 14 Φεβρουαρίου 2024.

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο senior preferred ομόλογο 4,5 ετών, με δικαίωμα ανάκλησης στα 3,5 έτη, της Alpha Bank με το αρχικό guidance για το επιτόκιο να το τοποθετεί στο 8%.

Στόχος της τράπεζας είναι να συγκεντρώσει το ποσό των 300 εκατ. ευρώ, ενώ ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι  BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs και Morgan Stanley. 

Σημειώνεται ότι η έκδοση πραγματοποιείται με παράλληλη  προσφορά της τράπεζας για την επαναγορά του ομολόγου ύψους 400 εκατ. ευρώ που λήγει στις 14 Φεβρουαρίου 2024 και έχει ημερομηνία ανάκλησης τον Φεβρουάριο του 2023, με κουπόνι 3%.  Το ανώτατο επίπεδο αποδοχής θα ανακοινωθεί μετά την τιμολόγηση των νέων τίτλων και αναμένεται να είναι τουλάχιστον ίσο των κεφαλαίων που θα συγκεντρωθούν από τη νέα έκδοση, σημειώνει η τράπεζα.

Η Alpha Bank έχει ήδη καλύψει τον ενδιάμεσο στόχο MREL, ενώ στο εννεάμηνο είχε διαμορφωθεί στο 20,3%. Ο τελικός στόχος για τις αρχές του 2026 είναι στο 26,87%. 

Την ίδια ώρα η ελληνική τράπεζα ανακοίνωσε ότι το ποσοστό της Paulson & Co. υποχώρησε χαμηλότερα του 5%, ενώ ο Πόλσον διατηρούσε συμμετοχή 6% στην Alpha Bank από την ανακεφαλαιοποίηση του 2015,  ενώ συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου του Ιουλίου 2021 με το ποσοστό του να διαμορφώνεται σε 5,61%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Εκτός Ελλάδας τα 2/3 των προσφορών για το senior preffered ομόλογο

H έκδοση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον άνω των 100 επενδυτών και καλύφθηκε κατά 42% από θεσμικούς επενδυτές και υπερεθνικούς οργανισμούς, κατά 45% από διαχειριστές κεφαλαίων και κατά 13% από Wealth Μanagement.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ψηφιακή διαχείριση των εταιρικών εξόδων μέσω της bizpay

Με τη χρήση του bizpay, η παραδοσιακή διαδικασία με τα παραστατικά σε φυσικό χαρτί αντικαθίστανται με ψηφιακή διαχείριση, αφού ο υπάλληλος που χρησιμοποιεί την bizpay κάρτα, «μοιράζεται» τα παραστατικά με το λογιστήριο της επιχείρησης.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερκαλύφθηκε 5,7 φορές η έκδοση ομολόγου ΑΤ1 της Alpha Bank

Στα 400 εκατ. ευρώ έφτασε τελικά το ποσό που άντλησε η τράπεζα μέσω της έκδοσης ομολόγου Additional Tier 1. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η έκδοση του ομολόγου με περισσότερους από 190 επενδυτές να καταθέτουν προσφορές που έφτασαν τα 1,8 δισ. ευρώ.