ΓΔ: 1042.15 0.88% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:07:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Υποχώρησε κάτω από το 5% το ποσοστό της Paulson στην Alpha Bank

Όπως σημειώνει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της η Paulson & Co. κατέχει άμεσα 114.061.367 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό κάτω του 5%.

Κάτω του 5% υποχώρησε το ποσοστό που κατέχει το family office του Τζον Πόλσον στην Alpha Bank, όπως γνωστοποίησε η τράπεζα με ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πόλσον διατηρούσε συμμετοχή 6% στην Alpha Bank από την ανακεφαλαιοποίηση του 2015,  ενώ συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου του Ιουλίου 2021 με το ποσοστό του να διαμορφώνεται σε 5,61%.

Παράλληλα, μετά τις πωλήσεις από τον κ. Πόλσον, ο Χένρι Χόλτερμαν της Reggeborgh είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της τράπεζας. Με ανακοίνωση του περασμένου Νοεμβρίου γνωστοποίησε ότι ελέγχει το 5,55% της τράπεζας. Ο Χόλτερμαν απέκτησε συμμετοχή στην τράπεζα μέσω της ΑΜΚ του 2021 ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεχίζει να ενισχύει τα ποσοστά του στην τράπεζα.

Η ανακοίνωση της Alpha Bank 

Η Alpha Υπηρεσιών & Συμμετοχών ενημερώνει, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, ότι κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης της PAULSON & CO INC. την 5.12.2022, η τελευταία κατέχει κατά την 30.11.2022, άμεσα 114.061.367 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό κάτω του 5%, επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ψηφιακή διαχείριση των εταιρικών εξόδων μέσω της bizpay

Με τη χρήση του bizpay, η παραδοσιακή διαδικασία με τα παραστατικά σε φυσικό χαρτί αντικαθίστανται με ψηφιακή διαχείριση, αφού ο υπάλληλος που χρησιμοποιεί την bizpay κάρτα, «μοιράζεται» τα παραστατικά με το λογιστήριο της επιχείρησης.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερκαλύφθηκε 5,7 φορές η έκδοση ομολόγου ΑΤ1 της Alpha Bank

Στα 400 εκατ. ευρώ έφτασε τελικά το ποσό που άντλησε η τράπεζα μέσω της έκδοσης ομολόγου Additional Tier 1. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η έκδοση του ομολόγου με περισσότερους από 190 επενδυτές να καταθέτουν προσφορές που έφτασαν τα 1,8 δισ. ευρώ.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank Cyprus: Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο Μίλτος Μιχαηλάς

Σύμφωνα με την τράπεζα, η επιλογή του κ. Μιχαηλά υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα του μετόχου και του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας για ταχεία υλοποίηση του αναπτυξιακού επιχειρηματικού πλάνου της Alpha Bank Cyprus.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aναπληρωτής πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υποθηκών ο Sergiu Oprescu

Ο γενικός διευθυντής International Network του Ομίλου της Alpha Bank και εκτελεστικός πρόεδρος της Alpha Bank Romania, έχει συμμετάσχει ενεργά στην ανάπτυξη της ρουμανικής κεφαλαιαγοράς, ως πρόεδρος του Χρηματιστηρίου του Βουκουρεστίου από το 2000 έως το 2006.