ΓΔ: 2002.88 0.33% Τζίρος: 74.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:23:01
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Υποχώρησε κάτω από το 5% το ποσοστό της Paulson στην Alpha Bank

Όπως σημειώνει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της η Paulson & Co. κατέχει άμεσα 114.061.367 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό κάτω του 5%.

Κάτω του 5% υποχώρησε το ποσοστό που κατέχει το family office του Τζον Πόλσον στην Alpha Bank, όπως γνωστοποίησε η τράπεζα με ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πόλσον διατηρούσε συμμετοχή 6% στην Alpha Bank από την ανακεφαλαιοποίηση του 2015,  ενώ συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου του Ιουλίου 2021 με το ποσοστό του να διαμορφώνεται σε 5,61%.

Παράλληλα, μετά τις πωλήσεις από τον κ. Πόλσον, ο Χένρι Χόλτερμαν της Reggeborgh είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της τράπεζας. Με ανακοίνωση του περασμένου Νοεμβρίου γνωστοποίησε ότι ελέγχει το 5,55% της τράπεζας. Ο Χόλτερμαν απέκτησε συμμετοχή στην τράπεζα μέσω της ΑΜΚ του 2021 ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεχίζει να ενισχύει τα ποσοστά του στην τράπεζα.

Η ανακοίνωση της Alpha Bank 

Η Alpha Υπηρεσιών & Συμμετοχών ενημερώνει, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, ότι κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης της PAULSON & CO INC. την 5.12.2022, η τελευταία κατέχει κατά την 30.11.2022, άμεσα 114.061.367 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό κάτω του 5%, επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέοι στο κινητό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στρέφονται προς τους νέους οι τράπεζες με προϊόντα για άτομα 18-30 ετών

Οι εγχώριες τράπεζες λανσάρουν νέα προϊόντα για νέους 18-30 ετών, με αποδόσεις έως 3%, bonus εγγραφής. Ποιες λύσεις αποταμίευσης και επένδυσης προσφέρουν. Η απάντηση στον ανταγωνισμό από neobanks και fintech.
ΑΤΜ Τράπεζα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες: Κίνδυνος απαξίωσης του δικτύου ΑΤΜ μετά την κυβερνητική παρέμβαση

Μεγάλες οι παρενέργειες της κρατικής παρέμβασης στις τράπεζες: στρέβλωση ανταγωνισμού, αύξηση κόστους χρήματος, παράθυρο σε ξένες τράπεζες να έχουν δωρεάν πρόσβαση στα ΑΤΜ των εγχώριων τραπεζών. Κίνδυνος δραστικής μείωσης των ΑΤΜ τα επόμενα χρόνια.