ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:42:20 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
tzirakian-swlines-kataskeues
Φώτο: Σωληνουργεία Τζιρακιάν

Σωληνουργεία Τζιρακιάν: Πτώση στα κέρδη και αύξηση στον τζίρο το 9μηνο

Αύξηση του κύκλου εργασιών στα 27 εκατ. ευρώ σε σχέση με το εννιάμηνο του 2021 που είχε 22,38 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 1,55 εκατ. ευρώ έναντι 3,3 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Πτώση στα κέρδη προ φόρων για το εννιάμηνο του 2022 για την Σωληνουργεία Τζιρακιάν καθώς κατέγραψε κέρδη 590.332 ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2021 που κατέγραψε 2,5 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα είχε αύξηση του κύκλου εργασιών στα 27 εκατ. ευρώ σε σχέση με το εννιάμηνο του 2021 που είχε 22,38 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στο τέλος του τρίτου τριμήνου ο κύκλος εργασιών σημείωσε αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, η οποία σωρευτικά ανήλθε σε 20,8%. Η σημαντική υποχώρηση των διεθνών τιμών των πρώτων υλών, η οποία ξεκίνησε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, επιταχύνθηκε μέσα στο τρίτο τρίμηνο, επιβαρύνοντας το μικτό αποτέλεσμα και κατ' επέκταση τα λειτουργικά κέρδη και τα κέρδη προ φόρων. Παράλληλα η διατήρηση του κόστους ενέργειας σε υψηλά επίπεδα σε συνδυασμό με την αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους επιβάρυναν περαιτέρω τα αποτελέσματα. Παρά τους εξαιρετικά αρνητικούς παράγοντες απόρροια της πολεμικής σύγκρουσης, της ενεργειακής κρίσης και των πληθωριστικών πιέσεων, τα σωρευτικά οικονομικά μεγέθη, αν και διορθωμένα σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά του περασμένου έτους, συνέχισαν με θετικό πρόσημο.

Αναλυτικά παρατίθενται τα βασικά οικονομικά μεγέθη της περιόδου 01/01/2022 – 30/09/2022 καθώς και του Γ τριμήνου 2022

 

 

Καθώς η εξέλιξη  της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία απασχολεί τη διεθνή κοινότητα, η πρόβλεψη της έκτασης και διάρκειας των επιχειρηματικών και οικονομικών επιπτώσεών της εξακολουθεί να είναι δυσχερής και το πλήρες φάσμα των πιθανών συνεπειών της για την παγκόσμια οικονομία, το επόμενο διάστημα είναι δύσκολο να προβλεφθεί στο παρόν στάδιο.

Περαιτέρω, τα μεγέθη των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης, τόσο στη διεθνή όσο και στην ελληνική οικονομία, θα εξαρτηθούν από την ένταση των καιρικών φαινομένων στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, αλλά και από το ύψος των επιδοτήσεων που θα συνεχίσουν να παρέχουν οι κυβερνήσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

Η απόφαση των σημαντικότερων Κεντρικών Τραπεζών να αυξήσουν το βασικό επιτόκιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πληθωριστικές πιέσεις, έχουν οδηγήσει σε αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους επιχειρήσεων και νοικοκυριών, ενώ ενδεχομένως να περιορίσουν τις προβλέψεις ανάπτυξης για το επόμενο έτος.

Η Διοίκηση της Εταιρείας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις των παραπάνω φαινομένων, εφαρμόζοντας πολιτικές ανάσχεσης των αρνητικών παραγόντων. 

Σε κάθε περίπτωση η δυναμική της ελληνικής οικονομίας κατά το τρέχον έτος, αλλά και οι θετικές προβλέψεις για τα μεγέθη των επενδύσεων στον κατασκευαστικό τομέα και στην οικοδομή για το επόμενο έτος, εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της Εταιρείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tzirakian-swlines-kataskeues
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σωληνουργεία Τζιρακιάν: Άνοδος 82,53% στον κύκλο εργασιών το γ' τρίμηνο

Σημαντική αύξηση των λειτουργικών κερδών τα οποία ανήλθαν σε 3,294 εκατ. έναντι 0,227 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020 αλλά και των προ φόρων κερδών, τα οποία ανήλθαν σε 2,507 εκατ. έναντι 0,193 εκατ. το 2020.  
tzirakian-swlines-kataskeues
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τζιρακιάν: Από τις 4/6 η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης για την ΑΜΚ

Όπως διευκρινίζει η εταιρεία, η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από τις 4 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουνίου στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 457.200 ευρώ.