ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Premia Properties

Premia: Απέκτησε ακίνητο 5.250 τ.μ. στην Ξάνθη, θα γίνει φοιτητική εστία

Το ακίνητο βρίσκεται στο κέντρο της Ξάνθης, και θα περιλαμβάνει 105 επιπλωμένα διαμερίσματα από 22 τ.μ. μέχρι 53 τ.μ., ισόγειο κατάστημα 720 τ.μ., και υπόγειο χώρο στάθμευσης 1.050 τ.μ.

Την υπογραφή προσυμφώνου για την απόκτηση ενός αυτοτελούς ακινήτου του οποίου οι υπέρ του Ισογείου όροφοι θα λειτουργήσουν ως φοιτητική εστία, ενώ το ισόγειο του ακινήτου θα λειτουργήσει ως εμπορικό κατάστημα ανακοινώνει η Premia Properties.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι σχετικές εργασίες ανακαίνισης του ακινήτου αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2023.

Το ακίνητο, συνολικού εμβαδού 5.250 τ.μ., βρίσκεται στο κέντρο της Ξάνθης, και θα περιλαμβάνει 105 επιπλωμένα διαμερίσματα επιφάνειας από 22 τ.μ. μέχρι 53 τ.μ., ισόγειο κατάστημα επιφάνειας 720 τ.μ., και υπόγειο χώρο στάθμευσης επιφανείας 1.050 τ.μ.

Τα σταθεροποιημένα συνολικά ετήσια μισθωτικά έσοδα από το οικιστικό τμήμα προβλέπεται να ανέλθουν σε 300 χιλ. ευρώ, με υπογεγραμμένη 20ετή μίσθωση με την εταιρεία Hamlet, η οποία ήδη διαχειρίζεται τρεις φοιτητικές εστίες ιδιοκτησίας της Premia Properties και συνολικής δυναμικότητας 153 δωματίων στην Αθήνα, την Πάτρα, και την Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένεται και πρόσθετο μισθωτικό εισόδημα από την εκμετάλλευση του μη οικιστικού τμήματος του κτιρίου.

Με την ενεργοποίηση της ως άνω συμφωνίας, η Premia Properties θα διαθέτει πλέον 316 εξυπηρετούμενα διαμερίσματα συνεχίζοντας να επενδύει με συνέπεια σε ποιοτικά ακίνητα στον τομέα των εξυπηρετούμενων οικιστικών ακινήτων με ισχυρούς εταιρικούς μισθωτές και μακροχρόνιες μισθώσεις.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος της PREMIA PROPERTIES δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που η PREMIA PROPERTIES προχώρησε στην δεύτερη συναλλαγή εντός του 2022 στον κλάδο των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων. Το όραμά μας είναι η ανάπτυξη και λειτουργία στην Ελλάδα φοιτητικών κατοικιών αντάξιων με αυτές που λειτουργούν με επιτυχία σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στέγασης στους φοιτητές της χώρας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Premia Properties: Τριπλό όφελος από την πώληση ακινήτου της

Το ακίνητο αυτό (πρόκειται για το πρώην εργοστάσιο της Soulis στο Βοτανικό) είχε ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης από το 2008 όταν είχε αποκτηθεί μέσα από διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Εθνική Τράπεζα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Premia Properties: Στα 281 εκατ. φθάνει η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία έχει στην κατοχή της 52 ακίνητα τα οποία αφορούν οκτώ τομείς της οικονομίας, ενώ στην αξία δεν έχει υπολογιστεί η επένδυση στο project Skyline και οι προκαταβολές για απόκτηση ακινήτων.