ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Delphi Forum, Παύλος Μυλωνάς CEO Εθνική Τράπεζα

Μυλωνάς: Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα θα παραμείνει υψηλό

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ υπογράμμισε ότι πλέον τα κόκκινα δάνεια αποτελούν πρόβλημα του παρελθόντος για την τράπεζα, η οποία διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα.

Επίσκεψη στην Πάτρα πραγματοποίησε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, καθώς διοργάνωσε εκδήλωση για τους εταιρικούς πελάτες της ευρύτερης περιοχής, παρουσία του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου κ. Γκίκα Χαρδούβελη και του διευθύνοντος συμβούλου κ. Παύλου Μυλωνά, αλλά και επισκέψεις στις εγκαταστάσεις μερικών από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν σημεία υπεροχής και ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, με σχετική εις βάθος ανάλυση και παρουσίαση από την κα Τζέση Βουμβάκη, Deputy Chief Economist της Τράπεζας.

Κατά τη συνάντηση με τους πελάτες, ο Παύλος Μυλωνάς,  ανέφερε ότι η τράπεζα διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα, με διαφορά στην ελληνική αγορά, αλλά και από τις καλύτερες στην Ευρώπη, κερδίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη των πελατών της και έχοντας ισχυρή δυναμική να αναπτυχθεί. Σχολίασε ότι το μέτωπο των κόκκινων δανείων αποτελεί πια πρόβλημα του παρελθόντος, και εξέφρασε αισιοδοξία μέρα με τη μέρα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς οι βασικοί δείκτες βελτιώνονται ταχύτερα από τις αρχικές προβλέψεις. Έδωσε την εκτίμηση ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον θα παραμείνει υψηλό για τη χώρα μας, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα  στοιχεία της τράπεζας που δεν υποδεικνύουν κάμψη της ζήτησης για επιχειρηματικά δάνεια. 

Περνώντας στον τρόπο λειτουργίας, ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι η τράπεζα επενδύει συστηματικά στην αναβάθμιση των πληροφοριακών της συστημάτων και την ψηφιοποίηση, με τα αποτελέσματα να είναι ήδη ορατά. Επιπλέον, έκανε ειδική αναφορά στις στρατηγικές συνεργασίες που επιδιώκει η τράπεζα, αναφέροντας την πρόσφατη συνεργασία με την EpsiloΝet για την από κοινού διάθεση υπηρεσιών που θα συνδυάζουν τα προϊόντα των δύο εταίρων (ERP-λογιστικά και τραπεζικά). Τόνισε ότι είναι στρατηγικής σημασίας για την τράπεζα η σύναψη συνεργασιών με «παίκτες» που εξειδικεύονται σε συμπληρωματικούς τομείς, συνήθως σε τεχνολογία, αξιοποιώντας έτσι τις συνέργειες και την πελατειακή βάση.

Όσον αφορά την εταιρική τραπεζική ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι η Εθνική Τράπεζα δημιουργεί εξειδικευμένες ομάδες εταιρικών συμβούλων με σκοπό την άμεση εξυπηρέτηση με  προσωποποιημένες λύσεις. Εστιάζοντας στις χρηματοδοτήσεις ανέφερε ότι το 10% των νέων δανείων της τράπεζας προς επιχειρήσεις αφορούν την Πελοπόννησο και Δυτική Στερεά Ελλάδα με σημαντικές προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη, ενώ δε δίστασε να αναφέρει τις κύριες χρηματοδοτήσεις της τράπεζας στην περιοχή με έμφαση στην ανάπτυξη των υποδομών και την πράσινη  ανάπτυξη. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πάνω από τους στόχους η Εθνική με απόδοση κεφαλαίου 15% το α' τρίμηνο

Με ισχυρή αύξηση στα καθαρά έσοδα από τόκους, κατά 73%, η Εθνική ανέβασε τα καθαρά οργανικά κέρδη στα 228 εκατ. ευρώ και τον δείκτη απόδοσης κεφαλαίου στο 15%, έναντι στόχου 11% για το τρέχον έτος.