ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: (από αριστερά προς τα δεξιά) Αθανάσιος Σίψας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΚΤΕΡ Α.Ε., Κωνσταντίνος Μπούζας, Μέλος Δ.Σ. EKTEΡ, Θάνος Βλαχόπουλος, General Manager, Head of Large Corporate & Wholesale Products της Τράπεζας Πειραιώς, Νίκος Μαντζούφας, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τρ. Πειραιώς: Χρηματοδοτεί την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου

Η χρηματοδότηση του έργου της ΕΚΤΕΡ περιλαμβάνει τη χορήγηση μακροπρόθεσμου δανείου, συνολικού ποσού 42,6 εκατ. ευρώ, με την αξιοποίηση δανειακών κεφαλαίων, από πόρους του ΤΑΑ, και δανειακών κεφαλαίων από την τράπεζα.

Η Τράπεζα Πειραιώς και η εταιρεία ΕΚΤΕΡ προχώρησαν στην υπογραφή της χρηματοδότησης του επενδυτικού έργου της εταιρείας με την χρήση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και της τράπεζας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Το επενδυτικό έργο της ΕΚΤΕΡ, συνολικού προϋπολογισμού 53,3 εκατ. ευρώ, αφορά στην ανέγερση υπερπολυτελούς (ultra luxury) ξενοδοχείου 5 αστέρων στη θέση Άγιος Ιωάννης Πάρου.  Η επένδυση εντάσσεται στον πυλώνα Εξωστρέφειας του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) και φέρει σημαντικό ύψος δαπανών Πράσινης Μετάβασης, συμβάλλοντας στην εκπλήρωση των σχετικών στόχων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η χρηματοδότηση του έργου περιλαμβάνει τη χορήγηση μακροπρόθεσμου δανείου, συνολικού ποσού 42,6 εκατ. ευρώ, με την αξιοποίηση δανειακών κεφαλαίων, ύψους 21,3 εκατ. ευρώ, από πόρους του ΤΑΑ, και δανειακών κεφαλαίων, ύψους 21,3 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς. Το υπολειπόμενο 20% του επενδυτικού έργου της ΕΚΤΕΡ, ύψους 10,7 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια της εταιρείας.

Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Νίκος Μαντζούφας, επισήμανε: «Το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης συνεχίζει να στηρίζει τον δυναμικό κλάδο του Τουρισμού και την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΤΕΡ Α.Ε., κ. Αθανάσιος Σίψας, τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος αλλά και συγκινημένος που το μακροχρόνιο όραμά μας, για την ανάπτυξη μιας υψηλών προδιαγραφών επένδυσης στον τουριστικό τομέα άρχισε να υλοποιείται. Το έργο αυτό σηματοδοτεί τη στρατηγική είσοδο της εταιρείας στον  τουριστικό κλάδο, με την κατασκευή ενός πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος που δεν θα βασίζεται στα μεγάλα μεγέθη αλλά στην υψηλή ποιότητα του περιβάλλοντος και στις βέλτιστες πρακτικές αειφόρας ανάπτυξης, απευθυνόμενο σε εγχώριους και διεθνείς επισκέπτες που αναζητούν ησυχία, άνεση και μια αυθεντική εμπειρία Κυκλαδίτικης φιλοξενίας.

Το όραμα μας αυτό δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την αρωγή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και την εμπιστοσύνη της Τράπεζας Πειραιώς, που καλύπτουν το 80% της επένδυσης με ιδιαίτερα ευνοϊκούς χρηματοδοτικούς όρους αποδεικνύοντας ότι στηρίζουν την ελληνική επιχειρηματικότητα έμπρακτα και αποφασιστικά προς όφελος της αναπτυξιακής δραστηριότητας στη χώρα».

Ο κ. Θάνος Βλαχόπουλος, General Manager, Head of Large Corporate & Wholesale Products της Τράπεζας Πειραιώς, υπογράμμισε: «Η Τράπεζα Πειραιώς διαχρονικά έχει σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ανάπτυξης και ανάδειξης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η  χρηματοδότηση του επιχειρηματικού σχεδίου της ΕΚΤΕΡ αποτελεί ακόμη μία επιβεβαίωση της στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς για τη στήριξη επενδυτικών έργων με σημαντική προστιθέμενη αξία που παράγουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες τουρισμού, πάντα με γνώμονα τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος ενώ συμβάλλουν καθοριστικά, στην εκπλήρωση των σχετικών στόχων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”.

Στην Τράπεζα Πειραιώς πιστεύουμε ότι η τουριστική δραστηριότητα αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και η ανάπτυξή της με όρους υψηλής ποιότητας και προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί εχέγγυο για την βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου. Διαθέτοντας την εμπειρία σε σχετικές χρηματοδοτήσεις και τεχνογνωσία, είμαστε σε θέση να συμβάλλουμε στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου και στην ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών της εθνικής μας οικονομίας, με επενδύσεις που συμβάλλουν στον εξωστρεφή της χαρακτήρα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Αίτημα για δόση 300 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η τράπεζα έχει ολοκληρώσει τη σύναψη συμβάσεων για τη χρηματοδότηση 83 επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 4,78 δισ., αξιοποιώντας τους πόρους του ΤΑΑ ύψους 1,2 δισ. και κεφάλαια της Τράπεζας ύψους 1,02 δισ.
Trapeza Peiraios, Vlachopoulos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Θ. Βλαχόπουλος: Στα 2,5 δισ. ευρώ οι χρηματοδοτήσεις στον τουρισμό

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής Εταιρικής Τραπεζικής και Προϊόντων θα πρέπει να χρηματοδοτούνται και έργα που ενισχύουν το τουριστικό προϊόν της χώρας, όπως οι υποδομές αλλά και έργα ενεργειακής αυτάρκειας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρ. Πειραιώς: Χρηματοδότηση 65 επενδύσεων 3,68 δισ. μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

Η Τράπεζα Πειραιώς δίνει έμφαση στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων με αναπτυξιακό όραμα και εξωστρεφή χαρακτήρα, αλλά και έργων που συμβάλλουν στην Πράσινη Μετάβαση και στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.