Φώτο: Audiovisual.gr

Σε νέα πεδία η Audio Visual, κλειδί το Internet of Things

Το στρατηγικό της σχεδιασμό για την επόμενη πενταετία παρουσιάζει στο τέλος της εβδομάδας η Audio Visual. Η είσοδος στο IoT μέσω της Globalsat δίνει ευκαιρίες για συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες.

Στο Internet Of Things βρίσκεται το κλειδί για το σχεδιασμό της επόμενης μέρας στην Audio Visual, η οποία έχει ήδη βάλει τις βάσεις μέσω της Globalsat για να διεκδικήσει μερίδιο από μια αγορά που αποτελεί το επόμενο τεχνολογικό στοίχημα.

Η εταιρεία αναμένεται στα τέλη της εβδομάδας να ανακοινώσει τον στρατηγικό της σχεδιασμό για την επόμενη πενταετία, στον οποίο περιλαμβάνονται εξαγορές, απορροφήσεις θυγατρικών και βέβαια οι κινήσεις στο επίπεδο του IoT.

Η εισηγμένη που έχει ισχυρούς βασικούς μετόχους την οικογένεια Βαρδινογιάννη, έχει ήδη μέσω της Globalsat εισέλθει στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο του Internet Of Things (IoT), με σκοπό να διευρύνει τον κύκλο των συνεργασιών της με κορυφαίες εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και να προσφέρει ολοκληρωμένες και ανταγωνιστικές ψηφιακές λύσεις.

Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει στην απορρόφηση της Ελληνικά Ψυχαγωγικά Πάρκα και της International Gaming and Entertainment,  προχώρησε στην ίδρυση της Anadisi Smart, που ασχολείται με την διαχείριση εκτυπώσεων  και εξαγόρασε την Kristelcom Investment.

Η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες και οι ανακοινώσεις θα αλλάξουν την θέση της σε πολλούς κλάδους, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και η συμμετοχή νέων μετόχων ή η διενέργεια placement, καθώς το ποσοστό του βασικού μετόχου βρίσκεται σε επίπεδα άνω του 90%.

Για την παροχή end-to-end IoT λύσεων η Globalsat προχώρησε σε συμφωνία με την Vodafone Innovus, θυγατρική της Vodafone Ελλάδας, με σκοπό να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει η πρωτοποριακή IoT πλατφόρμα της.

Οι λύσεις ΙοΤ εκτείνονται σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας όπως Βιομηχανία, Γεωργία, Τουρισμός, Μεταφορές, Ασφάλειες, Ναυτιλία, Λιανικό Εμπόριο, Χονδρική Αγορά, Leasing ενώ υποστηρίζουν και End-To-End λύσεις για Έξυπνες Πόλεις (Smart Cities), Έξυπνους Πολίτες (Smart Citizens), Ιατρικές συμβουλές και άμεση αντιμετώπιση περιστατικών και άλλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Audio Visual γίνεται AVE και πάει για πενταπλάσιο τζίρο

Νέες δραστηριότητες και deal για επεκτατικές κινήσεις γίνονται τα οχήματα ανάπτυξης της «νέας» Audio Visual. Οι βασικοί μέτοχοι θα προχωρήσουν σταδιακά σε placement έως 20% των μετοχών για αύξηση εμπορευσιμότητας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Εκρηκτική» ανάπτυξη της αγοράς δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

Σχεδόν τριπλάσιος ο τζίρος στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη το 2025, θα ξεπεράσει τα 800 δισ. ευρώ. Αγώνας δρόμου στην Ελλάδα για αύξηση της χρήσης, με πρώτο στάδιο τη μείωση των χρεώσεων από τις εταιρείες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 23 Μαρτίου στο ταμπλώ οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ της Audiovisual

Η αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης στην ΑΜΚ ορίστηκε για τις 21 Φεβρουαρίου, ενώ στις 26 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση και άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προτεραιότητα για αξιοποίηση στο λιμένα Ηγουμενίτσας

Σημαντικότερος υποψήφιος διεκδικητής του λιμένα Ηγουμενίτσας ο ιταλικός όμιλος Grimaldi. Σχεδιασμός για κατασκευή επιχειρηματικού πάρκου / εμπορευματικού κέντρου και κατασκευή της οδικής σύνδεσης με την Εγνατία Οδό.