ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πώς είδαν οι αναλυτές τα μεγέθη της Εθνικής Τράπεζας, οι εκτιμήσεις

Κοινό σημείο των εκθέσεων τόσο των ξένων όσο και εγχώριων οίκων το γεγονός ότι η Εθνική Τράπεζα κατόρθωσε να ξεπεράσει τις προβλέψεις της αγοράς.

Κάτι παραπάνω από θετικά είναι τα σχόλια των αναλυτών για τα μεγέθη α' εξαμήνου που ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, με κοινό χαρακτηριστικό ότι αυτά κινήθηκαν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις τους και δείχνουν ότι η τράπεζα κινείται σε πολύ καλή πορεία. 

Ως ισχυρά σε όλα τα επίπεδα χαρακτηρίζει η Goldman Sachs τα μεγέθη της ΕΤΕ, τονίζοντας ότι οδηγούν σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για το σύνολο του έτους και παράλληλα τονίζει ότι αναμένει θετική αντίδραση εκ μέρους των επενδυτών καθώς τα στοιχεία της τράπεζας ήταν εξαιρετικά. Υπογραμμίζει ακόμη ότι, σε αντίθεση με την τάση στον τραπεζικό κλάδο, η ΕΤΕ κατόρθωσε να μειώσει το κόστος κινδύνου. Η Goldman Sachs διατηρεί τη σύσταση αγορά για τη μετοχή και δίνει τιμή – στόχο στα 7,10 ευρώ. 

Οι εκτιμήσεις της GS για την ΕΤΕ

 

Υψηλότερα κατά 20% σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις της JPMorgan ήταν τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας, όπως αναφέρει σε σχόλιό της, σημειώνοντας ότι η τράπεζα ανακοίνωσε ένα ακόμη πακέτο ισχυρών μεγεθών και εκτιμώντας ότι ο βασικός δείκτης απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (ROTE) θα διαμορφωθεί άνω του 15% το 2023 και άνω του 13% το 2025. Διατηρεί τη σύσταση overweight και δίνει τιμή – στόχο στα 7,30 ευρώ. 

Θετικά εξ όλων των απόψεων και δεδομένων χαρακτηρίζει τα μεγέθη της ΕΤΕ η Deutsche Bank, επικεντρώνοντας τόσο στη σημαντική αύξηση των εσόδων από τους τόκους όσο και στους ισχυρούς δείκτες κεφαλαίων της τράπεζας. Σημειώνει, όμως, ότι δεν υπήρξε κάποια ένδειξη ότι η τράπεζα θα ξεκινήσει, εκ νέου, να παρέχει μέρισμα στους μετόχους της. Ο γερμανικός όμιλος διατηρεί τη σύσταση αγορά και δίνει τιμή – στόχο στα 6,70 ευρώ. 

Οι εκτιμήσεις της DB για την ΕΤΕ

 

Ανάλογη είναι η στάση που διατηρεί και η Pantelakis σημειώνοντας και αυτή με τη σειρά της ότι τα μεγέθη ξεπέρασαν σημαντικά τις προβλέψεις τόσο των αναλυτών όσο και της διοίκησης και δείχνουν την υγιή θέση στην οποία συνεχίζει να βρίσκεται η τράπεζα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΧΣ: Στο 22% «ανεβαίνει» το ποσοστό για το placement της Εθνικής Τράπεζας

Το Ταμείο προχωρά, λόγω της εκρηκτικής ζήτησης, στη χρήση του δικαιώματός του να προσφέρει ένα πρόσθετο 2% στο placement της Εθνικής Τράπεζας. Δεν θα γίνουν δεκτές προσφορές κάτω από 5,3 ευρώ ανά μετοχή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύριο ξεκινά η διάθεση του 20% + 2% της Εθνικής με εύρος τιμής 5 με 5,44 ευρώ

Εγκρίθηκε από την ΕΚ το Ενημερωτικό. Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου η έναρξη της δημόσιας προσφοράς, στις 16.11 η λήξη. Το μεγάλο ενδιαφέρον οδήγησε στην πρόβλεψη για τη διάθεση επιπλέον 2% των μετοχών. 15% με 17% σε ξένους και 5% σε εγχώριους επενδυτές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυλωνάς: Θα ξεπεράσει τις αρχικές εκτιμήσεις η επιβράβευση των μετόχων

Η κορύφωση των καθαρών εσόδων από τόκους τοποθετείται το α' τρίμηνο του επόμενου έτους, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής. Θα επιτευχθεί ο στόχος της τράπεζας για τα νέα εξυπηρετούμενα δάνεια.