ΓΔ: 1275.5 0.03% Τζίρος: 67.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
DEPA Emporias
Φωτο: ΔΕΠΑ Εμπορίας

Μνημόνιο συνεργασίας της ΔΕΠΑ Εμπορίας με τη Serbijagas

Οι δυο εταιρείες θα εξετάσουν την από κοινού προμήθεια ΥΦΑ και θα εργαστούν από κοινού στην ανάπτυξη καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας στην προμήθεια και αποθήκευση φυσικού αερίου.

Στο Βελιγράδι την Τετάρτη 6η Σεπτεμβρίου 2023, η ΔΕΠΑ Εμπορίας και η Serbijagas - η κρατική εταιρεία εμπορίας φυσικού αερίου της Σερβίας - συνυπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας (MOU) στην εμπορία φυσικού αερίου, με στόχο την αναβάθμιση της ενεργειακής ασφαλείας των δύο χωρών. 

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες θα εργαστούν από κοινού στην ανάπτυξη καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας, στους τομείς της βελτιστοποίησης προμηθειών και αποθήκευσης φυσικού αερίου. 

Παράλληλα, η ΔΕΠΑ και η Serbijagas συμφώνησαν να εξετάσουν την από κοινού προμήθεια ΥΦΑ, στο πλαίσιο της ανάδειξης της Ελλάδας σε νέα πύλη εισόδου ΥΦΑ (Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου) για την ευρύτερη αγορά της Ν.Α Ευρώπης, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη νέων υποδομών φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή (ICGB & FSRU Αλεξανδρούπολης, Interoconector Bulgaria-Serbia, Αποθήκη φ.α BanatskiDvor). 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε μετά την υπογραφή του μνημονίου:  «Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τη Serbijagas θα θωρακίσει την ενεργειακή ασφάλεια των δύο χωρών.. Ταυτόχρονα, σηματοδοτεί την είσοδο της ΔΕΠΑ Εμπορίας σε μια ακόμη ευρωπαϊκή αγορά, μετά από αυτές της Βουλγαρίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας και της Μολδαβίας. Η εταιρεία μας έχει, τα τελευταία χρόνια, διπλασιάσει τις ποσότητες που εξάγει, αξιοποιώντας το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προμήθειας φυσικού αερίου που διαθέτει, το οποίο συνδυάζει μακροχρόνια συμβόλαια και στοχευμένες αγορές spot φορτίων LNG. Με στρατηγικές κινήσεις και συνεργασίες, η ΔΕΠΑ Εμπορίας ενισχύει διαρκώς την επιχειρησιακή της εξωστρέφεια, επενδύοντας παράλληλα στην ανάπτυξη νέων υποδομών και στην βέλτιστη αξιοποίηση των υφιστάμενων, συμβάλλοντας στην ασφάλεια εφοδιασμού των αγορών της ΝΑ Ευρώπης».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στα 1,20 ευρώ το κιλό η τιμή του φυσικού αερίου

Όπως αναφέρει η εταιρεία, στην τελική τιμή πώλησης του FISIKON έχει συμπεριληφθεί εκ νέου έκπτωση από την εταιρεία, που ανέρχεται στο ποσό των 1,05€/κιλό. Χωρίς αυτή την έκπτωση, η τιμή πώλησης θα διαμορφωνόταν στα 2,25€/κιλό. 
DEPA Emporias-Fisikon-CNG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα πτώση στις τιμές φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

Η Fisikon, θυγατρική της ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι και αυτόν τον μήνα στους παρόχους με τις πιο ανταγωνιστικές τιμές ενέργειας στην αγορά καθώς τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε τιμή κιλοβατώρας στα 31,8 λεπτά, τιμή μειωμένη κατά 14% έναντι του Νοεμβρίου.
DEPA Emporias-Fisikon-CNG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία ΔΕΠΑ Εμπορίας με ΑΓΓΕΛΑΚΗ για μείωση των ρύπων

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ θα αντικαταστήσει σταδιακά όλα της τα φορτηγά με οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο. H ΔΕΠΑ Εμπορίας, διαθέτει το μεγαλύτερο πανελλαδικό δίκτυο πρατηρίων με φυσικό αέριο κίνησης CNG Fisikon.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα project της ΔΕΠΑ Εμπορίας που ενισχύουν τον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη

Όλα τα κρίσιμα έργα υποδομών, συνθέτουν ένα πλέγμα ασφάλειας εφοδιασμού για την ευρύτερη περιοχή, καθώς θα λειτουργούν σε συνέργεια μεταξύ τους αλλά και με άλλες υποδομές, και η Ελλάδα αποκτά καθοριστικό ρόλο στις ενεργειακές εξελίξεις.