ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Iris-T, Germania, Germany, Ukraine, Oukrania, Piravloi, Pyravloi
Πηγή: Shutterstock

Νέες παραγγελίες 28,8 εκατ. ευρώ για τα ΕΑΣ από την Diehl για το IRIS-T

Τα ΕΑΣ συμμετέχουν στο πρόγραμμα από το ξεκίνημα του αναλαμβάνοντας την ανάπτυξη της εκρηκτικής κεφαλής μάχης και της μονάδας όπλισης και ασφάλειας.

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) εξασφάλισαν νέες παραγγελίες για το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού πυραύλου αέρος - αέρος IRIS-T ύψους 28,8 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, οι παραγγελίες πρέπει να παραδοθούν μέχρι τις αρχές του 2026 και καλούνται να πολλαπλασιάσουν τον μέχρι σήμερα ρυθμό παραγωγής τους.

Τα ΕΑΣ συμμετέχουν στο πρόγραμμα από το ξεκίνημα του αναλαμβάνοντας την ανάπτυξη της εκρηκτικής κεφαλής μάχης και της μονάδας όπλισης και ασφάλειας.

Από το 2005 που ξεκίνησε η σειριακή παραγωγή, έχουν παραδοθεί στην DIEHL Γερμανίας, που είναι επικεφαλής του προγράμματος, περισσότερα από 3.800 σετ εκρηκτικής κεφαλής και μονάδας όπλισης ασφάλειας που έχουν ενσωματωθεί σε όλους τους πυραύλους IRIS-T που έχουν παραδοθεί ανά τον κόσμο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι εισπράξεις των ΕΑΣ από το παραγωγικό κομμάτι του προγράμματος IRIS-T είναι μεγαλύτερες από 33 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η παραγωγή και οι παραδόσεις συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Επίσης, τα ΕΑΣ παράγουν τα υποσυστήματα αυτά και για τις εκδόσεις εδάφους - αέρος του πυραύλου που χρησιμοποιούνται και για την αεράμυνα της Ουκρανίας.

Παράλληλα, τα ΕΑΣ, συνεχίζει η ανακοίνωση, αναμένουν και άλλες παραγγελίες για το IRIS-T που θα βρίσκεται σε παραγωγή τουλάχιστον μέχρι το 2050 και συνεχίζουν να διαπραγματεύονται με τη DIEHL ώστε στην επόμενη έκδοση Block II του πυραύλου να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο μερίδιο συμπαραγωγής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Diehl-Defence-IRIS T
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η IDE επεκτείνει τη συνεργασία της με την Diehl Defence για το IRIS-T

H νέα επιτυχία της Intracom Defense είναι αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας της εταιρείας για την επίτευξη υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας, στην σχεδίαση και παραγωγή προϊόντων υψηλών τεχνολογικών απαιτήσεων.
Mevaco-Metallourgiki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στη Mevaco και τη Fincantieri για κορβέτες

Μεταξύ των δύο εταιρειών υπεγράφη Μνημόνιο Συναντίληψης / Κατανόησης / Συνεννόησης (ΜoU) , στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το Πρόγραμμα ναυπήγησης τεσσάρων κορβετών.
SEKPY
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΕΚΠΥ: Χαιρετίζει τη σημερινή συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας για την Άμυνα

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού επισημαίνει ότι: «η υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί εκτός των άλλων, ιστορική ευκαιρία για την ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας».
Rozolis-Tasos-SEKPY
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφιά» ΣΕΚΠΥ για μη συμμετοχή της αμυντικής βιομηχανίας στα εξοπλιστικά

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι δεν έχει ληφθεί μέριμνα για συμμετοχή της αμυντικής βιομηχανίας στα προγράμματα των F-35 και Constellation.