Φώτο: Shutterstock

Νέα συμφωνία με ομολογιούχους αναζητεί η Folli Follie

Παράλληλα με την υποβολή αναθεωρημένου σχεδίου εξυγίανσης στους ομολογιούχους, η Folli Follie θα κινηθεί για το κλείσιμο των οικονομικών καταστάσεων του 2018.

Το επόμενο βήμα στην μακρά προσπάθεια για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς της ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ η Folli Follie, σε συνέχεια όσων είχε γνωστοποιήσει στα τέλη του Νοεμβρίου για την εφαρμογή ενός Σχεδίου Εξυγίανσης.

Στοχεύοντας στην έναρξη μίας αναθεωρημένης πρότασης για την οικονομική αναδιάρθρωση του ομίλου, η εταιρεία γνωστοποίησε χθες ότι εργάζεται προς την κατεύθυνση της σύνταξης των απαιτούμενων εγγράφων για την εφαρμογή του Φύλλου Αναδιάρθρωσης, στο οποίο είχε καταλήξει με ομάδα πιστωτών.

Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες Πρόσκληση Συγκατάθεσης για τα χρεόγραφα 2019 και 2021, ώστε, εάν εξασφαλίσει τις σχετικές εγκρίσεις, να προωθήσει στη συνέχεια το Σχέδιο Εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία ήλθε σε καταρχήν συμφωνία με ομάδα πιστωτών τον περασμένο Νοέμβριο, με στόχο την οικονομική αναδιάρθρωση του ομίλου. Ωστόσο, μόλις πριν λίγες ημέρες η FF γνωστοποίησε την ματαίωση της προγραμματισμένης για αύριο εξ αναβολής γενικής συνέλευσης, καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση των ετήσιων εταιρικών κι ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της επίμαχης χρήσης 2018 -όταν και διαπιστώθηκαν εκτεταμένες οικονομικές παρατυπίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η ολοκλήρωση των σχετικών οικονομικών καταστάσεων δύναται να εξελιχθεί παράλληλα με τις προαναφερθείσες διαδικασίες για την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης από τους ομολογιούχους, διαδικασίες που σε κάθε περίπτωση αναμένεται να πάρουν αρκετό χρόνο.

Ο όμιλος κράτησε την Links of London

Ο όμιλος πάντως εξασφάλισε ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, την βρετανική αλυσίδα κοσμημάτων Links of London, τα πνευματικά δικαιώματα της οποίας περιήλθαν στην κυριότητα του, τόσο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Σημειώνεται ότι η βρετανική εταιρεία βρέθηκε ένα βήμα πριν το καθεστώς εκκαθάρισης, έχοντας περάσει στα χέρια διαχειριστή, ωστόσο η συμφωνία για τον συμψηφισμό των χρεών της προς την FF με αντάλλαγμα την εκ νέου προσάρτησή της στον ελληνικό πολύπαθο όμιλο, της προσφέρει το «φιλί της ζωής», εφόσον το σχέδιο εξυγίανσης του ομίλου προχωρήσει.

Στην παρούσα φάση, εξακολουθούν να λειτουργούν 5 σημεία πώλησης Links of London στην Ελλάδα -στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, στο κέντρο της Αθήνας, στην Θεσσαλονίκη και δύο σημεία στα πολυκαταστήματα Factory Outlet και στον σχεδιασμό του ομίλου εντάσσεται η προσθήκη κι άλλων εφόσον η εξυγίανση προχωρήσει. Παράλληλα, η Folli Follie διατηρεί ενισχυμένη παρουσία στην εγχώρια αγορά της λιανικής, λειτουργώντας 9 καταστήματα ένδυσης Collective, τρία εκπτωτικά πολυκαταστήματα Factory Outlet και σημαντικό αν και αδιευκρίνιστο αριθμό καταστημάτων Folli Follie (η εταιρεία δεν τα δημοσιεύει).

Αποκαθιστώντας τις δραστηριότητες της βρετανικής αλυσίδας κοσμημάτων Links of London χωρίς προηγούμενες υποχρεώσεις, η διοίκηση της FF στοχεύει στην επίσπευση της επιχειρηματικής της στρατηγικής που θα της επιτρέψει την αναδιάρθρωση όλου του ομίλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε ο ισολογισμός 2018 της Folli χωρίς απαλλαγή ευθυνών της διοίκησης

Η PwC ανέλαβε τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για το 2019. Η διοίκηση της Folli-Follie δεν απαλλάχθηκε των ευθυνών της εξαιτίας των γεγονότων που αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις του 2018.