ΓΔ: 896.04 -1.11% Τζίρος: 83.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: ΟΤΕ

Τα συνεχή ρεκόρ του ΟΤΕ και η κινητικότητα στις τράπεζες

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Ο Επίμονος Κηπουρός, σκαλίζει, ψάχνει και αναζητά ενδιαφέροντα σημεία από τον κόσμο των επιχειρήσεων, των αγορών, της οικονομίας και της πολιτικής.
  • Όλα τα βλέμματα στη μετοχή του ΟΤΕ, που χθες έκλεισε με σημαντικά κέρδη για 12η στη σειρά συνεδρίαση. Η μετοχή όχι μόνο κινείται σταθερά ανοδικά κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, αλλά καθημερινά σκαρφαλώνει από υψηλό σε υψηλότερο, καθώς υπάρχουν σημαντικές εντολές αγοράς τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Η μετοχή του ΟΤΕ έχει ενισχυθεί κατά 7,5% από τις 3 Οκτωβρίου έναντι μεταβολής +5,4% του Γενικού Δείκτη.
  • Υψηλά κέρδη και για την μετοχή της Eurobank χθες (+1,7%), η οποία πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό ράλι στο τελευταίο 30λεπτο της συνεδρίασης. Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τράπεζα είναι ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Pimco για τη μεγάλη συναλλαγή του project Cairo. Η μετοχή της Eurobank βρέθηκε χθες στην πρώτη θέση της συναλλακτικής δραστηριότητας, καθώς άλλαξαν χέρια μετοχές συνολικής αξίας 10 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 5 εκατ. ευρώ (που αντιστοιχούν στο 0,15% των μετοχών της τράπεζας) αφορούσαν τη μετακίνηση πακέτων.
  • Υπερέβη, ξανά, το επίπεδο των 3 ευρώ η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς με την τράπεζα να περιμένει σαν ζεστά ψωμάκια τα 338 εκατ. ευρώ από την πώληση του 80% της εταιρίας διαχείρισης προβληματικών δανείων του ομίλου στην Intrum. Πού θα πάνε τα χρήματα; Περίπου τα μισά στην πληρωμή τόκων για τα CoCos στο τέλος του χρόνου, τερματίζοντας έτσι την παραφιλογία για το τι θα γίνει με τα Cocos και την ενδυνάμωση της κεφαλαιακής βάσης.
  • Με την απόφαση της MLS για τη δυνατότητα επαναγοράς ομολογιών της, ίσως η εταιρία καταφέρει να λύση του πρόβλημα των υψηλών υποχρεώσεων: αγοράζοντας τα ομόλογα στην μισή τους τιμή!
  • Σημαντική ημέρα η σημερινή για την Eldorado Gold και την ελληνική θυγατρική της, Ελληνικός Χρυσός. Στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα συζητηθεί αν θα πρέπει να διατηρηθούν ή όχι τα αρχαία κατάλοιπα που αποκαλύφθηκαν στις Σκουριές, κατά την κατασκευή μεταλλευτικών – μεταλλουργικών εγκαταστάσεων των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Η απομάκρυνση των αρχαίων είναι ένας από τους όρους που έχει θέσει η Eldorado για να ξεπαγώσει το έργο στις Σκουριές.
  • Το περίεργο είναι ότι το ΚΑΣ θα προχωρήσει στη συζήτηση του θέματος, παρότι δεν έχει εκπληρωθεί ο βασικός όρος που είχε θέσει, δηλαδή να εγκριθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος η μελέτη για τη μεταλλουργική μονάδα παραγωγής χρυσού. Αυτό το θέμα έχει κολλήσει, καθώς η μελέτη της εταιρείας απορρίφθηκε από το υπουργείο και εδώ και τρία χρόνια, σχεδόν, εκκρεμεί απόφαση επί του θέματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Καλά ξεμπερδέματα...
  • Ολοένα και περισσότερο Ελλάδα, της περιόδου της ηρωικής διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη, θυμίζει η υπόθεση Brexit. Υποτίθεται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε νέες δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση Brexit και οι αγορές, χθες Δευτέρα, άνοιξαν σαν να μην τρέχει απολύτως τίποτα. Πλήρης αδιαφορία. Ακριβώς όπως όταν ο Γιάνης απειλούσε με ρήξεις, καταστροφές του ευρώ, παράλληλα νομίσματα και μηνύσεις στην ευρωζώνη και οι αγορές στο εξωτερικό συνέχιζαν αμέριμνες.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

dimitris koutsoumpas
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η εθελουσία στην Attica Bank, το καταστατικό των ΕΛΠΕ και το Rolex του Δ. Κουτσούμπα

Η επικείμενη ανακοίνωση των όρων για εθελουσία στην Attica Bank, η κίνηση της Eurobank κόντρα στο ρεύμα, τι λένε οι αριθμοί για τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς, η αλλαγή στο καταστατικό των ΕΛΠΕ που προκαλεί απορίες και το Rolex του Δ. Κουτσούμπα.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η DG Comp στα ΕΛΤΑ, τα παράλογα της Πειραιώς και οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί

Το γεύμα και η συμφωνία απόψεων Μητσοτάκη - Στουρνάρα, οι πανηγυρισμοί κυβερνητικών στελεχών για την ΑΜΚ της Πειραιώς, γιατί η DG Comp «σκαλίζει» την αύξηση των ΕΛΤΑ, το ακατανόητο +29,95% της Πειραιώς και το τσουρούφλισμα των πρωινών αγοραστών.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η Πειραιώς, οι μανούβρες της ΔΕΗ, τα φαβορί για MSCI και ο υπουργός – Superman

Γιατί είναι δεδομένη η υπερκάλυψη της Διεθνούς Προσφοράς της Πειραιώς, πώς έφθασε σε κερδοφορία η ΔΕΗ, Eurobank - Mytilineos τα φαβορί για τον MSCI και η τούρτα γενεθλίων του Κ. Χατζηδάκη.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η ανία τραπεζών - θεσμών, η έκπληξη της Eurobank και το άστοχο short του Lansdowne

Γιατί δεν εκπέμπουν πια στο ίδιο μήκος κύματος τράπεζες - θεσμοί, πώς η Eurobank έσωσε το δάνειο της Ναυτεμπορικής, η υποχώρηση χωρίς πανικό στο ΧΑ, το short που «βάζει μέσα» την Lansdowne και το ακριβό outsourcing του ΕΟΠΥΥ.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το άνοιγμα των Ολλανδών στους εφοπλιστές και το εκλογικό «πάγωμα» των πλειστηριασμών

Η προσπάθεια αποφυγής πολέμου μετόχων στην Ελλάκτωρ, οι πολιτικοί υπολογισμοί για τους πλειστηριασμούς, η εκεχειρία των εργολάβων και το πακέτο του Απ. Βακάκη που αβγάτισε.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το «στοίχημα» Μεγάλου, το early bird της Eurobank και οι σύμβουλοι της Folli

Η νέα μονάδα που θα «τρέξει» τον μετασχηματισμό της Τρ. Πειραιώς, η εντατική δουλειά του νέου αναπληρωτή CEO της Eurobank για την «επόμενη ημέρα» και ο ανορθόδοξος δανεισμός του Δημοσίου.