ΓΔ: 1422.32 1.30% Τζίρος: 88.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: doValue Greece

Η doValue στο πλευρό των μαθητών σε τρία ακριτικά νησιά του Αιγαίου

H doValue συνέχισε και φέτος να στηρίζει την Ομάδα Αιγαίου, προσφέροντας τα απαραίτητα εφόδια σε μαθητές νησιωτικών περιοχών που διψούν για γνώση.

Τα πανέμορφα νησιά του Αιγαίου κάθε καλοκαίρι προσελκύουν όλο και περισσότερους επισκέπτες, ωστόσο τους υπόλοιπους μήνες οι κάτοικοί τους έρχονται αντιμέτωποι με πολλές ελλείψεις σε βασικούς τομείς. Ελλείψεις, οι οποίες είναι ακόμα πιο αισθητές για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών της χώρας και κάνουν τους κατοίκους να νιώθουν «ξεχασμένοι».

Στα ακριτικά νησιά, η δίψα για μόρφωση είναι ακόμα μεγαλύτερη, και κάθε μικρή ή μεγάλη προσφορά γεμίζει τους αποδέκτες, μαθητές και καθηγητές, με δύναμη και ευγνωμοσύνη για να συνεχίσουν. Η doValue στοχεύει να σταθεί αρωγός στις τοπικές κοινωνίες και ειδικότερα σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας που παρουσιάζουν αδυναμίες σε σχέση με τα αστικά κέντρα και μέσα από τις πολύ ουσιαστικές και στοχευμένες δράσεις του προγράμματος #Αξίες Ζωής, κινείται με προσήλωση προς τον στόχο της.

H doValue σε συνεργασία με την Ομάδα Αιγαίου και στο πλαίσιο του Επετειακού Διάπλου που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 26 Μαΐου για τον εορτασμό των 30 ετών του έργου της ΜΚΟ, προχώρησε στη χρηματοδότηση των εκπαιδευτικών αναγκών τριών ακριτικών νησιών.

Καλύπτοντας τις βασικές ελλείψεις σε υποδομές και σχολικό εξοπλισμό, η doValue προσέφερε απαραίτητα εφόδια ώστε οι μαθητές να ανεβάσουν το μορφωτικό τους επίπεδο και να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο λειτουργική, αλλά και πιο διασκεδαστική.

Καινούρια laptops, διαδραστικοί πίνακες, κατασκευές παιδικής χαράς, γραφική ύλη, θρανία, καρέκλες και πολλά άλλα πολύτιμα σχολικά και μαθησιακά αγαθά έφερε μαζί του ο ούριος άνεμος αυτής της τόσο σημαντικής πρωτοβουλίας. 

 

Στους Φούρνους, το μεγαλύτερο νησί της συστάδας των νήσων ή των Φούρνων Κορσεών, στο Αιγαίο Πέλαγος, στον πανέμορφο αυτό ψαρότοπο, οι γενναιόδωρες προσφορές της doValue ήταν σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες καθώς κατευθύνθηκαν στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο με Λ.Τ Κορσέων.

 

Στο Αγαθονήσι, το βορειότερο νησί στα Δωδεκάνησα με έκταση 13,4τ.χ. εντάσσεται στην προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 ως πολύτιμο καταφύγιο σπάνιων πουλιών και καλωσόρισαν την πρωτοβουλία της doValue στο Μονοθέσιο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Ημερήσιο Γυμνάσιο Λ.Τ.

 

Ακόμα ένας σημαντικός σταθμός στην προσφορά της doValue υπήρξε η Σίκινος. Στο μικρό νησί των νοτίων Κυκλάδων μεταξύ Φολέγανδρου και Ίου, με απομεινάρια αρχαίων οικισμών διάσπαρτα στη σικινιώτη εξοχή, χλωρίδα  και  πανίδα προστατευόμενες από το πρόγραμμα Natura 2000, η doValue πρόσφερε στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο με Λ.Τ.

Η προσφορά στον πυρήνα της doValue

Για τη dοValue Greece, προτεραιότητα αλλά και δέσμευση, αποτελεί σταθερά, η έμπρακτη στήριξη των αναγκών της κοινωνίας, όπως αποδεικνύει διαρκώς με τις πολύτιμές  πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, με επίκεντρο τον άνθρωπο, βάζοντας ταυτόχρονα τα θεμέλια για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Τον πυρήνα του Προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, #Αξίες Ζωής, συνθέτουν όλες οι οικουμενικές αξίες της ανθρώπινης ζωής, οι οποίες διέπουν ολόκληρη τη φιλοσοφία της dοValue και μέσα από ένα ευρύ πλάνο δράσεων που υλοποιεί, εστιάζει στους τρεις άξονες: Κοινωνία, Περιβάλλον και Υγεία.

Έτσι, με το #Αξίες ζωής, υποστηρίζει την ευζωία, δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στις ευπαθείς ομάδες, καινοτομεί στον τομέα της υγείας ενώ παράλληλα φροντίζει για την εξοικονόμηση πολύτιμης ενέργειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Arsis X DoValue
ESG

Δράσεις από την doValue για την κοινωνία και καλύτερο περιβάλλον

Η ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο μειώνει τις ενεργειακές ανάγκες και συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των παιδιών που φιλοξενούνται στη Δομή.
ESG

Κάθε μέρα «δίπλα στη γυναίκα» - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το Pampering Room αποτελεί ένα χαλαρό χώρο φιλοξενίας για τις γυναίκες με καρκίνο και τις οικογένειές τους, στον οποίο βρίσκουν υποστήριξη, ευεξία και ηρεμία, καθώς και συμβουλές από εξειδικευμένο προσωπικό.