ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Piraeus
Φωτο: Shutterstock

Τρ. Πειραιώς: Ανοιχτή συζήτηση για την αλληλεπίδραση τέχνης και κοινωνίας

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου καταξιωμένοι δημιουργοί και άνθρωποι της τέχνης από διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία συναντώνται για να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις σκέψεις τους.

Με αφορμή το νέο έργο της Anne Teresa De Keersmaeker Exit Above - after the tempest, το οποίο παρουσιάστηκε στις 25/6 στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με αποκλειστικό χορηγό την Πειραιώς, οι δύο φορείς, Φεστιβάλ και Πειραιώς, συνδιοργανώνουν μία ανοικτή συζήτηση - στρογγυλή τράπεζα με θέμα την αλληλεπίδραση Τέχνης και Κοινωνίας, στον χώρο Πειραιώς 260, Χώρος Ε, στις 3 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι ο Άνθρωπος και απώτερος στόχος μια Τέχνη που ενώνει και μετατρέπει τη σκηνή σε τόπο συνάντησης με τους Άλλους. Ο ελεύθερος και βαθύς διάλογος του δημιουργού με το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι είναι σήμερα πιο αναγκαίος από ποτέ, όταν παντού στον κόσμο η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η ελευθερία και η ίδια η ζωή του πλανήτη κινδυνεύουν.  

Καταξιωμένοι δημιουργοί και άνθρωποι της τέχνης από διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία συναντώνται για να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις σκέψεις τους σχετικά με το πώς μπορεί η Τέχνη να φωτίσει σκοτεινές ή αθέατες πλευρές της καθημερινότητας και να λειτουργήσει ως δίαυλος που θα μας οδηγήσει σε μια οπτική συμπερίληψης, προσβασιμότητας, συμπόρευσης, κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς.

Συμμεριζόμενη αυτήν την οπτική, η Πειραιώς υλοποιεί μια στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται το πρόγραμμα «EQUALL - Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων». Στόχος του προγράμματος είναι να συμβάλλει στην εξάλειψη της κάθε μορφής βίας, των ανισοτήτων, των διακρίσεων, των αποκλεισμών και των έμφυλων στερεοτύπων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Επιπλέον, να ενισχύσει τη νέα γενιά με τα απαραίτητα εφόδια ώστε να ενδυναμωθεί και να πετύχει τους στόχους της. 

Η Πειραιώς εγκαινίασε φέτος μία σημαντική συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, τον μεγαλύτερο πολιτιστικό θεσμό της χώρας. Η συνεργασία αυτή αποτελεί μία πρωτοβουλία κορυφαίας αξίας καθώς διευρύνει τις δράσεις της Πειραιώς στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. 

Στην ανοιχτή συζήτηση συμμετέχουν: 

Ελένη Δημοπούλου, σκηνοθέτις
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ηθοποιός/σκηνοθέτης
Αικατερίνη Παπαγεωργίου, σκηνοθέτις
Έλενα Τοπαλίδου, ηθοποιός/χορεύτρια
Λευτέρης Χαρίτος, σκηνοθέτης/κινηματογραφιστής
Ηλίας Χατζηγεωργίου, χορογράφος
Χρήστος Χωμενίδης, συγγραφέας

                              
Συντονισμός: Kατερίνα Ευαγγελάτου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

* Τα δελτία εισόδου θα δίνονται κατά προτεραιότητα την ημέρα της εκδήλωσης από τα ταμεία της Πειραιώς 260

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESG

Τρ. Πειραιώς και Οδύσσεια υλοποιούν τον 2ο κύκλο του «SKILLS 4 ALL»

Η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με την Οδύσσεια, επενδύει σε εκπαιδεύσεις που αφορούν στον τουριστικό και τον κατασκευαστικό κλάδο, τομείς δηλαδή όπου παρατηρείται αυξημένη ζήτηση σε ανθρώπινο δυναμικό.
ESG

Τρ. Πειραιώς: Στο Παγκόσμιο Φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες

Η Πειραιώς αποτέλεσε τον μοναδικό οργανισμό του ιδιωτικού τομέα από την Ελλάδα, που προσκλήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο φόρουμ που προσκλήθηκαν περισσότερες από 100 εταιρείες κολοσσοί όπως η Google, η Microsoft, η Meta και η Sony.
ESG

Τρ. Πειραιώς: Στήριξη σε μαθητές και μαθήτριες δυσπρόσιτων περιοχών

Η δράση «TeenSkills», που υλοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, περιλαμβάνει δραστηριότητες βιωματικής μάθησης και εξοικείωση με ψηφιακά εργαλεία.
ESG

Τρ. Πειραιώς: Mε νέες εκπαιδεύσεις ο 10ος κύκλος του Project Future

Το πρόγραμμα συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και περιλαμβάνει σε κάθε κύκλο νέες εκπαιδεύσεις και masterclasses που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και βελτιώνουν τις δεξιότητες όσων συμμετέχουν.