ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:08:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πρόγραμμα εργασίας του ΟΑΕΔ για 36.000 άνεργους

Ο ΟΑΕΔ θα ανακοινώσει νέο πρόγραμμα εργασίας που θα καλύψει 36.000 θέσεις σε Δήμους, Περιφέρειες και Δημόσιο και θα στοχεύει στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Ελπίδα εργασίας για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι άνεργοι με χαμηλά προσόντα δίνει ο ΟΑΕΔ με ένα νέο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο και μέσω του οποίου θα καλυφθούν 36.000 θέσεις εργασίας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα καλύψει θέσεις εργασίας σε δήμους, περιφέρειες, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας και υπηρεσίες υπουργείων ανά τη χώρα.

Το νέο πρόγραμμα θα προσφέρει θέσεις οκτάμηνης διάρκειας και θα απευθυνθεί στους ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Βασικές προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα θα είναι η ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η ηλικία του αιτούντα, που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 67 έτη.

Οι ωφελούμενοι από το εν λόγω πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα αμείβονται με ημερομίσθιο ύψους 21,84 ευρώ (546 ευρώ οι μηνιαίες απολαβές) και θα κληθούν να επιλέξουν από έναν έως τρεις δήμους για μια μόνο ειδικότητα. Στις 36.000 θέσεις εργασίας του προγράμματος του ΟΑΕΔ περιλαμβάνονται ειδικότητες, όπως: διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ergasia-xatzidakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, ποιες περιοχές αφορά

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια επτά μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα προσλήψεων 4.000 ανέργων

Από Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022, ξεκινούν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 4.000 ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω. Τι μισθός προσφέρεται ανά ηλιακή ομάδα.
Sxoinas-Xatzidakis-EPAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ στο Αιγάλεω σήμερα Μαρ. Σχοινάς και Κ. Χατζηδάκης

Η μονάδα αυτή της Δ.ΥΠ.Α., όπως και άλλες αντίστοιχες δομές μαθητείας, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της στήριξης της επαγγελματικής κατάρτισης και της αναβάθμισης των δεξιοτήτων.