ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Maximou-KYSEA
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Έκτακτη σύσκεψη αύριο στο Μαξίμου για την οπαδική βία

Η σύσκεψη γίνεται μετά τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 11 το πρωί, στο Μέγαρο Μουσικής, για την οπαδική βία. Σε αυτή θα πάρουν μέρος ο Γιάννης Οικονόμου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Γιάννης Βρούτσης, ο Σταύρος Παπασταύρου, ο Άκης Σκέρτσος και ο Γιάννης Μπρατάκος.

Η σύσκεψη γίνεται μετά τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Tραυματίστηκε στο μηρό έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, ο ασθενής είναι σε καταστολή και διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο για απαραίτητη επέμβαση.

Για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο. Με επιστολή προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά ζητείται να γίνει απαιτούμενη ενέργεια, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λπ., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει από χθες σε περισσότερες από 400 προσαγωγές. Εξ΄αυτών έχει αφήσει προς το παρόν ελεύθερους πάνω από 80, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, μετά τη διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων, DNA και διασταύρωσης στοιχείων. Περισσότερα από 15 άτομα είναι σεσημασμένα για οπαδική βία, ενώ ορισμένοι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και να υποβληθούν σε εξέταση λήψης DNA.

Η αστυνομία αναζητά ανάμεσα στους περίπου 300 αυτόν που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, ενώ εκτιμούν ότι το εν λόγω πρόσωπο βρίσκεται μεταξύ αυτών. «Yπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης» αναφέρει η ΕΛΑΣ.

Την οργή τους εκφράζουν οι αστυνομικοί για την επίθεση χούλιγκαν κατά αστυνομικού έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων οι συνάδελφοι του άτυχου 31χρονου καλούν την κυβέρνηση να διακόψει τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα, «έως ότου σταματήσει η εγκληματική δραστηριότητα όλων αυτών των υποκειμένων».

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός, με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες βράδυ στο Ρέντη και είχαν ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας. Ο σύλλογος του Πειραιά υποστηρίζει ότι τα επεισόδια δεν είχαν καμία σχέση με τον αγώνα βόλεϊ της ανδρικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό, που διεξαγόταν εκείνη την ώρα στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», και κατηγορεί την Αστυνομία για «πανικόβλητη και τραγική αντίδραση».

Στη συνέχεια, ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός κάνει λόγο για «ομηρία» των φιλάθλων εντός του γηπέδου και για «παράνομη κατακράτηση περίπου 500 φιλάθλων. «Απόφαση που θυμίζει ξεκάθαρα, όχι απλά χούντα αλλά τακτικές αντιποίνων των ΝΑΖΙ!!», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι θα σταθεί στο πλευρό των φιλάθλων του, «… μέχρι την πλήρη ηθική και ψυχολογική τους αποκατάσταση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

police-astynomia-nea-smyrni
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 400 προσαγωγές για την δολοφονία του Γ. Λυγγερίδη

«Προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις» είπε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια στου Ρέντη: Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του 18χρονου

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο. Ταυτόχρονα, έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές σε άγνωστους δράστες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέλαβαν τον δράστη της επίθεσης κατά του αστυνομικού στου Ρέντη

Την ίδια στιγμή, ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στα πρόσφατα επεισόδια στου Ρέντη, εξακολουθεί να δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την διακοπή όλων των πρωταθλημάτων ζητάνε οι ομοσπονδίες των αστυνομικών

Όπως προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους, «καλούμε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να σταματήσουν από ταύτης τη διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα».