ΓΔ: 2105.82 0.82% Τζίρος: 193.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Άδειο σχολικό θρανίο
Άδεια σχολική αίθουσα με φωτεινό περιβάλλον και εστιασμένα θρανία μπροστά.

Δεν κλείνουν τα σχολεία αποφάσισε η κυβέρνηση

Κατά περίπτωση θα κλείνουν σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως αποφάσισε η κυβέρνηση στην έκτακτη σύσκεψη για τον κοροναϊό. Παρατείνεται για 14 ημέρες το κλείσιμο των σχολείων σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα σύσκεψη για τον κοροναϊό και τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίζοντας να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία, εκτός από εκείνα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο όπου παρατείνεται για 14 ημέρες το κλείσιμο τους.

Η απόφαση της κυβέρνησης στοχεύει να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, χωρίς να προκληθεί όμως πανικός και αναστάτωση στη ζωή των πολιτών. Γι αυτό θα ακολουθηθεί ό,τι συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ όπου τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα κλείνουν κατά περίπτωση.

Υπενθυμίζουμε πως τα έκτακτα μέτρα συνεχίσουν να ισχύουν για τους δήμους Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, με τα μέτρα να περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία).

Τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας στο γραφείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση προβλημάτων και η στήριξη παραγωγής

Ο Β. Κικίλιας αναφέρθηκε σε έκτακτη προσέγγιση του “Blue Star” στη Σίφνο για διακομιδή παιδιού λόγω κακοκαιρίας, τονίζοντας πως το κράτος βρίσκεται δίπλα στους νησιώτες στην καθημερινότητα και στα επείγοντα περιστατικά.
Γιατρός με tablet
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: Προκήρυξη 53 μόνιμων θέσεων ψυχιάτρων και παιδοψυχιάτρων

Το Υπ. Υγείας προχωρά στην πρώτη προκήρυξη μόνιμων θέσεων ψυχιάτρων και παιδοψυχιάτρων μέσω ΕΔΥΨΥ, ενισχύοντας τα περιφερειακά δίκτυα και βελτιώνοντας την πρόσβαση πολιτών σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας.
Εκπομπή διοξειδίου καμινάδας
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο Δελχί: 200.000 περιστατικά αναπνευστικών ασθενειών λόγω ρύπανσης

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί ευθύνεται για πάνω από 200.000 σοβαρά αναπνευστικά περιστατικά σε δύο χρόνια, με το τοξικό νέφος να καλύπτει την πόλη λόγω ρύπων από εργοστάσια, οχήματα και καύση καλλιεργειών.
Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Από το 2026 ξεκινούν παιδικές μεταμοσχεύσεις ήπατος στην Ελλάδα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι από το 2026 θα γίνονται στην Ελλάδα μεταμοσχεύσεις ήπατος σε παιδιά, μετά τη συμφωνία με το Ωνάσειο, τονίζοντας την πρόοδο στη δωρεά οργάνων και την ψηφιακή Υγεία.