ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δεν κλείνουν τα σχολεία αποφάσισε η κυβέρνηση

Κατά περίπτωση θα κλείνουν σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως αποφάσισε η κυβέρνηση στην έκτακτη σύσκεψη για τον κοροναϊό. Παρατείνεται για 14 ημέρες το κλείσιμο των σχολείων σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα σύσκεψη για τον κοροναϊό και τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίζοντας να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία, εκτός από εκείνα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο όπου παρατείνεται για 14 ημέρες το κλείσιμο τους.

Η απόφαση της κυβέρνησης στοχεύει να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, χωρίς να προκληθεί όμως πανικός και αναστάτωση στη ζωή των πολιτών. Γι αυτό θα ακολουθηθεί ό,τι συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ όπου τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα κλείνουν κατά περίπτωση.

Υπενθυμίζουμε πως τα έκτακτα μέτρα συνεχίσουν να ισχύουν για τους δήμους Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, με τα μέτρα να περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία).

Τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.