ΓΔ: 1423.13 0.39% Τζίρος: 52.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:25:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
School
Shutterstock

Κλείνουν για δύο εβδομάδες όλα τα σχολεία στην Ελλάδα

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε την αναστολή των μαθημάτων σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας για τις επόμενες 14 μέρες.

Αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων για τις επόμενες 14 ημέρες, αποφασίστηκε για την πρόληψη εξάπλωσης του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η απόφαση θα ισχύσει από αύριο, Τετάρτη 11 Μαρτίου, για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Ο ίδιος είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι«είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, το υπ. Υγείας, ανακοίνωσε πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από το Λονδίνο.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κοροναϊό ανέρχεται πλέον σε 89. Η κατάσταση του ασθενούς που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

ΥΠΑ: Αναστέλλονται έως 23 Μαρτίου 2020, οι πτήσεις από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια από και προς την Β. Ιταλία

Σημειώνεται ότι από χθες, 9 Μαρτίου έως και τις 23 Μαρτίου, έχουν ανασταλεί όλες οι πτήσεις από και προς τη Βόρεια Ιταλία από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια και όλες τις αεροπορικές εταιρείες, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή «η ΥΠΑ δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων και εναρμονισμένη με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, προχωρά ως μέτρο πρόληψης κατά του COVID19 στην προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τη Βόρεια Ιταλία.

Η σχετική NOTAM ισχύει από χθες 9 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Μαρτίου 2020 και αφορά όλα τα αεροδρόμια της Βόρειας Ιταλίας και συγκεκριμένα τις περιοχές (Emilia Romagna, Piedmont, Lombardy και Veneto)».

Σημειώνεται ότι η αναστολή πτήσεων ισχύει για όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και όλες τις αεροπορικές εταιρίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν κλείνουν τα σχολεία αποφάσισε η κυβέρνηση

Κατά περίπτωση θα κλείνουν σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως αποφάσισε η κυβέρνηση στην έκτακτη σύσκεψη για τον κοροναϊό. Παρατείνεται για 14 ημέρες το κλείσιμο των σχολείων σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για έξαρση επιδημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Εγκύκλιος του υπ. Υγείας προειδοποιεί για την πιθανότητα να εμφανιστούν κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ηπατίτιδας Α, νοσήματα του αναπνευστικού καθώς έξαρση του ιού του Νείλου. Τί πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι των περιοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η βία κατά των γιατρών στο επίκεντρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ,οι γιατροί τους γιατρούς προστατεύονται από ανυπόστατες μηνύσεις που δέχονται, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.