ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 150.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στελέχη της Frontex στον Έβρο για να ενισχύσουν τις ελληνικές δυνάμεις

Έφτασε στον Έβρο ειδική ομάδα από την Αυστρία ενώ συνεχίζονται και οι αφίξεις στελεχών της Frontex που θα ενισχύσουν τις ελληνικές δυνάμεις και θα επιχειρούν υπό την ευθύνη των ελληνικών Αρχών.

Ειδική ομάδα της αυστριακής αστυνομίας έφθασε στον Έβρο ενώ συνεχίζονται οι αφίξεις στελεχών της Frontex για να ενισχύσουν τις ελληνικές δυνάμεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα εν μέσω της αυξανόμενης έντασης που προκαλεί ο Ερντογάν με την εργαλειοποίηση των προσφύγων και μεταναστών.

Αύριο αναμένεται η παρουσία στον ακριτικό νομό του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Εκτελεστικού Διευθυντή της FRONTEX Φαμπρίς Λεγκερί, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει και η παρουσίαση της δύναμης της FRONTEX στην περιοχή.

Οι συνοριακοί φύλακες από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αναπτυχθούν σε διάφορα σημεία της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής, σε όλο το μήκος του νομού και θα επιχειρούν υπό την ευθύνη των ελληνικών Αρχών. Μεταξύ των χωρών που ενισχύουν, μέσω της FRONTEX, τη φύλαξη των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων, συμπεριλαμβάνονται η Πολωνία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Αυστρία, η Γερμανία.

Η άφιξη των στελεχών της Frontex έρχεται σε περίοδο που η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, αργά το βράδυ, Τούρκοι των Ειδικών Δυνάμεων Επιχειρήσεων πυροβόλησαν πάνω από τζιπ των Ενόπλων Δυνάμεων που βρισκόταν σταθμευμένο ελληνική πλευρά των συνόρων στον βόρειο Έβρο.

Δεν είναι ωστόσο το μόνο περιστατικό που ανεβάζει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα επιβεβαιώθηκε είδηση που μετέδωσε η γερμανική εφημερίδα Bild ότι τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποστολή 110 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας από Ελλάδα προς την Τουρκία

Η ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες των σεισμόπληκτων, περιλαμβάνει περισσότερες από 20.000 κουβέρτες, 7,5 τόνους φάρμακα, 5 τόνους ιατρικό υλικό, πάνες για μωρά, είδη ατομικής καθαριότητας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία: Αλυσίδα αλληλεγγύης από την Ελλάδα

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, τον συντονισμό των φορέων για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε πληγείσες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας έχει αναλάβει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσφυγικό και ελευθερία του Τύπου προβλημάτισαν την Ελλάδα το 2022

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην παγκόσμια έκθεσή του για το 2022 σημειώνει ότι δεν έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στην έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ