ΓΔ: 2615.82 -1.33% Τζίρος: 201.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:18:02
xronos-time-roloi-wra
Φώτο: Shutterstock

Αλλαγή ώρας 2025: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια στο θερινό ωράριο

Συγκεκριμένα, στις 30 Μαρτίου, οι δείκτες των ρολογιών στις 03:00 θα πρέπει να πάνε μια ώρα μπροστά και να δείξουν 04:00

Από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024 είναι σε ισχύ η χειμερινή ώρα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η αλλαγή της ώρας στο θερινό ωράριο, θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, στις 30 Μαρτίου, οι δείκτες των ρολογιών στις 03:00 θα πρέπει να πάνε μια ώρα μπροστά και να δείξουν 04:00

Η θερινή ώρα αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025.

Για την αλλαγή ώρας εκδίδει σχετική απόφαση το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η οποία και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες, με βάση την οδηγία 2000/84/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αλλαγή της ώρας βασίζεται σε ένα σύστημα που σκοπό έχει την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε η συζήτηση για να καταργηθεί η αλλαγή ώρας στην Ευρώπη, ωστόσο η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να σταματήσει και η οδηγία προς τα κράτη – μέλη να κρατήσουν τη θερινή ώρα ή τη χειμερινή εντός του 2021, δεν εφαρμόστηκαν ποτέ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία στην ΕΕ για δηλώσεις Τραμπ περί μείωσης εξαγωγών ντίζελ

Η Κομισιόν εξέφρασε ανησυχία για τις δηλώσεις Τραμπ περί περιορισμού εξαγωγών αμερικανικού ντίζελ προς την ΕΕ, τονίζοντας πως τυχόν απαγόρευση θα έχει αρνητικές συνέπειες και στις δύο πλευρές.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Συγκέντρωση επιχειρήσεων για φθηνότερες τιμές & ποιότητα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος συμμετείχε στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, όπου συζητήθηκαν η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η βιομηχανική ανανέωση και η ανθεκτικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.
αντλίες βενζίνης πρατηρίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ιστορικό υψηλό οι τιμές ντίζελ στην ΕΕ - Πάνω από τα 2,50 ευρώ στη Δανία

Οι τιμές του ντίζελ στην ΕΕ έφτασαν στα 2,23 ευρώ/λίτρο κατά μέσο όρο, με ρεκόρ σε 19 χώρες λόγω ενεργειακής κρίσης. Στην κορυφή η Δανία (2,56 ευρώ), ακολουθούν Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία και Ιταλία.
Σταύρος Παπασταύρου συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παπασταύρου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Κλίματος

Συνάντηση στη Νέα Υόρκη είχε ο Σταύρος Παπασταύρου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Wopke Hoekstra, με κύριο θέμα τον αποκλεισμό της Κύπρου από τη διάσκεψη για το κλίμα στην Τουρκία, τονίζοντας την ανάγκη ισότιμης συμμετοχής όλων των μελών της ΕΕ.