ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 149.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:14:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Προσφορά 150 χιλ. ευρώ των ασφαλιστικών εταιρειών στο ΕΣΥ

Δωρεά των ασφαλιστικών εταιρειών στο ΕΣΥ για αγορά σύγχρονου εξοπλισμού όπως monitors παρακολούθησης των ασθενών, αντλιών έγχυσης για τις ΜΕΘ και αναπνευστήρων.

Στο πλευρό του Εθνικού Συστήματος Υγείας στέκονται η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και συνολικά ο ασφαλιστικός κλάδος, προσφέροντας 150 χιλ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ.

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των νοσοκομείων σε σύγχρονο εξοπλισμό όπως monitors παρακολούθησης των ασθενών, αντλίες έγχυσης για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αναπνευστήρες.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Σε αυτήν την κρίσιμη δοκιμασία για την χώρα μας, η οποία μάχεται εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και συνολικά ο ασφαλιστικός κλάδος στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια ενίσχυσης του συστήματος υγείας.

Με πρωτοβουλία της ΕΑΕΕ και με στόχο την προστασία της υγείας και της ανθρώπινης ζωής, οι ασφαλιστικές εταιρίες-μέλη της προσφέρουν 150.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με το ποσό αυτό θα καλυφθούν οι ανάγκες των νοσοκομείων σε σύγχρονο ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό όπως monitors παρακολούθησης των ασθενών, αντλίες έγχυσης για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αναπνευστήρες.

Οι εταιρίες της ασφαλιστικής αγοράς, εκτός από την άμεση ανταπόκριση σε αυτήν την κινητοποίηση της ΕΑΕΕ, αναλαμβάνουν παράλληλα και δικές τους πρωτοβουλίες προς την ίδια κατεύθυνση δηλώνοντας την ετοιμότητα της ασφαλιστικής αγοράς να συμβάλει στην αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, όπως είναι αυτή που βιώνει η χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

«Εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας, ο ασφαλιστικός κλάδος δηλώνει έτοιμος να συνδράμει τη συλλογική προσπάθεια και να ενισχύσει όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, δηλαδή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων μας. Με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και συνεργαζόμαστε με την Πολιτεία για να βοηθήσουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβουλευτική γραμμή στήριξης της Groupama Ασφαλιστικής για τον καρκίνο του μαστού

Στη χώρα μας ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες και η πρόληψή του μπορεί να σώσει ζωές, καθώς, αν ο καρκίνος διαγνωσθεί εγκαίρως, πριν επεκταθεί, το ποσοστό επιβίωσης ξεπερνά το 95%.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεά 5 φορητών συστημάτων υπερηχοτομογραφίας, από INTERAMERICAN και PHILIPS Hellas

Ήδη, η INTERAMERICAN και η PHILIPS Hellas έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν από κοινού σε μια νέα ενέργεια δωρεάς, μακροπρόθεσμης αξίας, πάνω στην ιδέα της τηλεϊατρικής, που θα ανακοινωθεί σύντομα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γονιμότητα επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με έρευνα

Η καθηγήτρια Μαιευτικής- Γυναικολογίας ΕΚΠΑ Σοφία Καλανταρίδου παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών για την μείωση της γυναικείας γονιμότητας, εξαιτίας τής περιβαλλοντική ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς

«Αυτή η μη χειρουργική διαδικασία προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως μικρότερο χρόνο ανάρρωσης, λιγότερο πόνο και μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους» τόνισε ο Αλέξανδρος Μάλλιος.