ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου θα παραμείνουν τα σχολεία

Παρατείνεται η προσωρινή απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών έως και τις 10 Μαΐου 2020. Τι ισχύει για την ύλη των Πανελλαδικών.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται να δημοσιευθεί ΚΥΑ, αργότερα σήμερα, Παρασκευή, με την οποία αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020.

Η παράταση αυτή γίνεται για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι της COVID-19.   Υπενθυμίζεται ότι, σε μείωση της ύλης σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, αναλογικά με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία μέχρι την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία (11/3/2020), προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.

Αυτό συνέβη προκειμένου να μη χρειαστεί οι εξεταζόμενοι να διαγωνιστούν σε θέματα τα οποία δεν έχουν διδαχθεί εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας των σχολείων. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως, επί του θέματος, έχει εκφραστεί ανησυχία από αρκετούς γονείς, σχετικά με την ύλη που έχουν διδαχθεί οι μαθητές των δημοσίων, σε σχέση με εκείνους των ιδιωτικών.

Από την πλευρά της, η υπ. Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, σήμερα το πρωί, διέψευσε ότι υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και διαβεβαίωσε ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με ίσους όρους για όλους τους συμμετέχοντες. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Δευτέρα 25/9 ανοίγουν τα σχολεία στη Θεσσαλία, ποια θα μετεγκατασταθούν

Tο ΥΠΑΙΘΑ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους δήμους της Περιφέρειας για την καθημερινή χαρτογράφηση της υφιστάμενης κατάστασης σε επίπεδο υγειονομικών συνθηκών.
skaki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το σκάκι θα ενταχθεί στο πρόγραμμα νηπιαγωγείων και δημοτικών

Το σκάκι θεωρείται άθλημα πνευματικής φύσεως, καθώς γυμνάζει το νου. Η παγκόσμια βιβλιογραφία αποτελείται από πάρα πολλούς τίτλους που αφορούν στη στρατηγική των κινήσεων κατά τη διάρκεια μιας παρτίδας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το πρόγραμμα των σχολείων μετά το τέλος των διακοπών του Πάσχα

Για την τρέχουσα σχολική χρονιά, οι ημερομηνίες-ορόσημα έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο μίας προσπάθειας του υπουργείου Παιδείας να υπάρξει αρτιότερη οργάνωση του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους.
Sxoleia, Paideia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιπλέον 18 πρότυπα και πειραματικά σχολεία θα λειτουργήσουν από το 2024

Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτή η αύξηση πραγματοποιείται με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τη σχετική νομολογία, αλλά και σε ανταπόκριση «αφ' ενός στην ευρύτατη αποδοχή του θεσμού από μαθητές, γονείς και κηδεμόνες».