ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Σήμα Μετρό Θεσσαλονίκης
Σήμα εισόδου Μετρό Θεσσαλονίκης, σαφώς ορατό κάτω από καθαρό ουρανό.

Αναστολή λειτουργίας σταθμών μετρό Θεσσαλονίκης λόγω εντολής αρχών

Έξι σταθμοί του μετρό Θεσσαλονίκης παραμένουν κλειστοί μετά από εντολή αρχών, ενώ η “Thema” επεκτείνει το ωράριο εκδοτηρίου στον σταθμό «Σιντριβάνι» για τη ΔΕΘ.

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας σειράς σταθμών του μετρό Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, στις 15:00, η εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης “Thema”. Η απόφαση ελήφθη κατόπιν εντολής των αστυνομικών αρχών, όπως επισημαίνεται στη σημερινή επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, οι σταθμοί «Ευκλείδης», «Παπάφη», «Πανεπιστήμιο», «Σιντριβάνι», «Αγίας Σοφίας» και «Βενιζέλου» θα παραμείνουν κλειστοί, με τους συρμούς να διέρχονται χωρίς στάση. Η “Thema” διευκρινίζει πως για την ακριβή ώρα επαναλειτουργίας των σταθμών θα υπάρξει σύντομα νέα ενημέρωση. Για το διάστημα αυτό, η εξυπηρέτηση στους υπόλοιπους σταθμούς θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή.

Διευρυμένο ωράριο εκδοτηρίου για τη ΔΕΘ

Επιπλέον, με αφορμή τη 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (6-14/9), η “Thema” γνωστοποίησε ότι κατά το διάστημα διεξαγωγής της έκθεσης, θα επεκταθεί η λειτουργία του εκδοτηρίου στον σταθμό «Σιντριβάνι». Σε αυτό το διάστημα, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα έκδοσης και ανανέωσης Προσωποποιημένων Καρτών τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • Παρασκευή 5/9: 09:00 - 17:00
  • Σάββατο 6/9 και Κυριακή 7/9: 09:00 - 21:00
  • Δευτέρα 8/9 έως Παρασκευή 12/9: 15:00 - 21:00
  • Σάββατο 13/9 και Κυριακή 14/9: 09:00 - 21:00

Η ενημέρωση αυτή αποσκοπεί στη διευκόλυνση των επισκεπτών της Έκθεσης και τη βελτιστοποίηση της μετακίνησής τους μέσω των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όχι του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης σε δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ, παρά τη συγκέντρωση 23.214 υπογραφών. Ο δήμαρχος Αγγελούδης τόνισε την ανάγκη για άμεσες αποφάσεις και έργα.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκκληση για αποδοχή αιτήματος δημοψηφίσματος σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ

Η Οργανωτική Επιτροπή Δημοψηφίσματος καλεί τον Δήμο Θεσσαλονίκης να δεχτεί το αίτημα 23.214 πολιτών για δημοψήφισμα σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ, ενόψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την 1η Απριλίου.
Σταθμός μετρό Μίκρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στους επόμενους μήνες η επέκταση προς Καλαμαριά

Η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά με πέντε νέους σταθμούς αναμένεται να δοθεί στους πολίτες τους επόμενους μήνες, εξυπηρετώντας 85.000 επιβάτες ημερησίως και μειώνοντας σημαντικά την κυκλοφορία στο κέντρο.
Άνδρας σε δημόσια ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταχιάος: Μέχρι το καλοκαίρι η επέκταση μετρό Καλαμαριά, μετά στη Δυτική Πόλη

Μέχρι το καλοκαίρι ολοκληρώνεται η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, ενώ προχωρά ο σχεδιασμός για τη δυτική επέκταση. Το έργο θεωρείται σταθμός στη σύγχρονη μετακίνηση και η επιτυχία του εξαρτάται από τη σωστή χρήση του.
Βαγγέλης Μεϊμαράκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Μεϊμαράκης: Χρειάζεται Ευρωπαϊκό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας

Ο Β. Μεϊμαράκης πρότεινε τη δημιουργία ευρωπαϊκού Γενικού Επιτελείου Άμυνας, ώστε η ΕΕ να διαμορφώνει κοινή πολιτική για τον εξοπλισμό και την προστασία συνόρων, χωρίς να καταργεί τα εθνικά επιτελεία ή τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ.