ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Νέο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 19 Μαΐου

Επικρίνουν την κυβέρνηση ότι «κλείνει τ’ αυτιά» στη φωνή των εκπαιδευτικών και ότι ανοίγει τις κάμερες αναμετάδοσης των μαθημάτων αγνοώντας τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων..

Με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, καλούν σε κινητοποίηση την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαΐου η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Επικρίνουν την κυβέρνηση και μέρος των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων ότι «κλείνουν τ’ αυτιά» στη φωνή των εκπαιδευτικών που διαδήλωσαν την περασμένη εβδομάδα και ότι ανοίγουν τις κάμερες αναμετάδοσης των μαθημάτων αγνοώντας τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και τις παιδαγωγικές αρχές.

«Δεν αποσύρουν το αντιδημοκρατικό – αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Αρνούνται να λάβουν όλα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με ασφάλεια», αναφέρουν οι ομοσπονδίες.

Οι ομοσπονδίες ζητούν να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, να μην εφαρμοστεί η «απαράδεκτη», όπως χαρακτηρίζουν τροπολογία για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων, να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία, να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και να μπει φραγμός «στις απαράδεκτες πιέσεις των σχολαρχών που εξαναγκάζουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να κάνουν μάθημα με κάμερες στην τάξη».

Το «ραντεβού» των εκπαιδευτικών είναι την Τρίτη 19 Μαΐου στις 13:00 στα προπύλαια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική, σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης για πιθανές δυσκολίες που έχουν σημειωθεί σε ορισμένους δήμους θα υπάρξουν τοπικές αποφάσεις από τους δημάρχους. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο λεκανοπέδιο από το κύμα κακοκαιρίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτο κουδούνι της χρονιάς στα σχολεία με ελλείψεις εκπαιδευτικών

Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 23.211 αναπληρωτών, ωστόσο οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες υπολογίζουν ότι οι ανάγκες για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών μπορεί να φτάσει τις 48.000.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμο να λειτουργήσει το νέο Ειδικό Σχολείο στον δήμο Περιστερίου

Με τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσει το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που προσφέρει εξειδικεύσεις μεταξύ άλλων και Αυτόνομης Διαβίωσης, Πληροφορικής, Κηπουρικής.