ΓΔ: 876.35 0.74% Τζίρος: 44.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
thomas-Cook
Shutterstock

Ειδικό πρόγραμμα εργασίας για τους «πληγέντες» της Thomas Cook

Ο ΟΑΕΔ αποφάσισε την κατάρτιση ειδικού προγράμματος διατήρησης 4.500 θέσεων εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πτώχευση της εταιρείας 'Thomas Cook Group.

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) «ανταποκρινόμενος άμεσα στην ανάγκη λήψης μέτρων που θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της εταιρείας Thomas Cook Group», αποφάσισε, στη συνεδρίαση της 1/10/2019 του διοικητικού του συμβουλίου, την κατάρτιση «ειδικού προγράμματος διατήρησης 4.500 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, με επιχορήγηση της εργοδοτικής εισφοράς σε τουριστικές επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πτώχευση της εταιρείας 'Thomas Cook Group'» και προχώρησε στην υποβολή γνώμης προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).

Υπενθυμίζουμε πως  σύμφωνα με την πρώτη αναλυτική καταγραφή που έγινε από το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος η οικονομική ζημιά φτάνει τα 315 εκατ. ευρώ ενώ οι απώλειες του τουρισμού το 2020 θα πλησιάσουν το 1 δισ. ευρώ, με συνέπεια να χαθούν 2,5 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ. Αν αυτό επαληθευθεί, ο ρυθμός ανάπτυξης του 2020 θα υποστεί ένα «φρενάρισμα» σε ποσοστό που θα ξεπεράσει το 1%. Ουσιαστικά, σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, τίθεται σε κίνδυνο η επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης, που αποτελεί κύριο στόχο της οικονομικής πολιτικής για το 2020.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή της ΓΣΕΕ για προστασία των εργαζομένων της Thomas Cook

Η ΓΣΕΕ με επιστολή της ζητάει να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους που πλήττονται από την χρεοκοπία της Thomas Cook και επισημαίνει τον αντίκτυπο που θα έχει η κατάρρευση του βρετανικού κολοσσού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγουν 5.000 θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες, ποιους αφορά

Ο πρώτος κύκλος αιτήσεων που αφορά 3.000 θέσεις εργασίας ανοίγει στις 12 Ιουλίου και τελειώνει στις 12 Σεπτεμβρίου. Κάθε 4 μήνες θα ανοίγει νέος κύκλος για αιτήσεις μέχρι να εξαντληθεί ο προϋπολογισμός της δράσης.