Φώτο: ΣΚΑΪ

Παγώνη: Δεν πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία

Αρνητική με την επανέναρξη των μαθημάτων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία παρουσιάστηκε η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι τα μέτρα θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον για όλο το καλοκαίρι.

Η κ. Παγώνη, με δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ υποστηρίζει ότι δεν θα πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, γιατί τα παιδιά δεν είναι δυνατόν να τηρήσουν τα μέτρα. Ακόμα, παρουσιάστηκε αισιόδοξη ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι πιο εξοικειωμένα με τους νέους όρους, ενώ, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν είναι εύκολο ούτε για τους δασκάλους να επιβλέπουν τα παιδιά για να τηρούν τα μέτρα.

«Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Οι γονείς ανησυχούν, ποιος θα πάρει την ευθύνη σε περίπτωση που γίνει κάτι», διερωτήθηκε η κ. Παγώνη.

Τέλος, τόνισε πως τα μικρά παιδιά θέλουν περισσότερο χρόνο να κατανοήσουν την κατάσταση. Υπενθυμίζεται πάντως πώς από την πλευρά του ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε τονίσει ότι τα οφέλη από την επαναλειτουργία των δημοτικών θα είναι μεγαλύτερα από τους τυχόν κινδύνους, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το αν η σχολική χρονιά θα συνεχιστεί για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφουν από αύριο στις τάξεις οι μαθητές Γυμνασίου και Α', Β΄Λυκείου – Οι κανόνες

Για τους μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων είναι ακόμη αβέβαιο εάν θα επιστρέψουν στις αίθουσες την 1η Ιουνίου, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγουν αύριο τα σχολεία για τη Γ’ Λυκείου - Οδηγίες σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Το άνοιγμα των σχολείων δεν θα θυμίζει τις συνηθισμένες εικόνες μίας «πρώτης ημέρας», αφού η λειτουργία των σχολικών μονάδων περνάει πλέον από... πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.