ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
Φώτο: Shutterstock

Θεσσαλονίκη: Μνημόσυνο για τα θύματα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της ρωσικής εισβολής πραγματοποιήθηκε στον Αγ. Δημήτριο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του ουκρανικού προξενείου και του σωματείου «Ουκρανο-Ελληνική Πρωτοβουλία», λίγο πριν την 4η επέτειο της εισβολής.

Μια επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του Προξενείου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη και του Σωματείου «Ουκρανο-Ελληνική Πρωτοβουλία», υπό την ευλογία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, στις 24 Φεβρουαρίου. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη, καθώς οι παρευρισκόμενοι απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τον ουκρανικό λαό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Συνεργασία χωρών, μεγάλη επενδυτική ευκαιρία σε υποδομές

Ο Χρίστος Δήμας επεσήμανε ότι η περιφερειακή συνεργασία είναι κλειδί για επενδύσεις σε μεταφορές και υποδομές, δίνοντας έμφαση στα οφέλη για όλη τη περιοχή, ειδικά για τα Δυτικά Βαλκάνια, την Αν. Μεσόγειο και τη γειτονιά μας.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Ώρα για ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτ. Βαλκανίων στις μεταφορές

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών, Απ. Τζιτζικώστας, επισήμανε πως ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί η υπόσχεση για ευρωπαϊκό μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων, τονίζοντας τον κρίσιμο ρόλο των μεταφορών για τη σύγκλιση και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Σύνεδροι σε πάνελ
ΔΙΕΘΝΗ

Σακς: Η συμφωνία του Παρισιού αποτυγχάνει λόγω γεωπολιτικής

Ο Τζέφρι Σακς παρομοίασε την κρίση εφαρμογής της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα με τη γεωπολιτική κρίση στη Μαύρη Θάλασσα, τονίζοντας ότι και οι δύο οφείλονται σε αποτυχία της διεθνούς συνεργασίας.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα προειδοποιεί για απάντηση σε νυχτερινά χτυπήματα των Ουκρανών

Ο ρωσικός στρατός δήλωσε ότι θα απαντήσει στις ουκρανικές επιθέσεις με ντρόουν και πυραύλους, κυρίως στην Αγία Πετρούπολη, ενώ ανέφερε ότι κατέρριψε 494 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας.
businessdaily-Fotia-Pyrkagia-Eyvoia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στα Κουφάλια: Μήνυμα 112 για φωτιά και ετοιμότητα κατοίκων

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης στις 12:45. Επιχειρούν 26 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα, εθελοντές, 9 οχήματα, 2 ελικόπτερα και υδροφόρες της Περιφέρειας. Δεν κινδυνεύουν σπίτια ή υποδομές.
Φρίντριχ Μερτς
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Μερτς με τον Ζελένσκι ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησαν τις ρωσικές επιδρομές ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ, όπου θα εξεταστεί στρατιωτική βοήθεια 70 δισ. ευρώ για την Ουκρανία.