ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Για καθαρά και ασφαλή σχολεία διαβεβαιώνει ο Δήμος Αθηναίων

Από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων θα υπάρχει επαρκής αριθμός καθαριστριών που θα ασχολούνται με τον σχολαστικό καθαρισμό και απολύμανση διαβεβαιώνει ο Δήμος Αθηναίων.

Σε ασφαλή και καθαρά σχολεία θα επιστρέψουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων του Δήμου Αθηναίων από την 1η Ιουνίου. Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Αθηναίων σημειώνει πως η προετοιμασία γίνεται με εντατικούς ρυθμούς, από την πρώτη ημέρα που ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των δημοτικών, και ανταποκρίνεται πλήρως στους όρους και τις προϋποθέσεις του υπουργείου Παιδείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Όπως επισημαίνεται, στις σχολικές μονάδες θα υπάρχει από την πρώτη μέρα ο αριθμός των καθαριστριών που χρειάζονται για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τους σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους με σχολαστικό καθαρισμό και απολύμανση. Επίσης θα υπάρχουν αντισηπτικά, απολυμαντικά, σαπούνι χειρός και χλωρίνη σε απολύτως επαρκείς ποσότητες ενώ στις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων που ήταν κλειστά από τις 10 Μαρτίου, έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται και μέσα στο Σαββατοκύριακο προληπτικές απολυμάνσεις.

«Ο Δήμος Αθηναίων ανταποκρινόμενος άμεσα στην απόφαση για επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων διέθεσε τις προηγούμενες ημέρες στις σχολικές επιτροπές περίπου 150.000 ευρώ ώστε να εξασφαλιστούν και με την δική τους καθοριστική συμβολή οι αρτιότερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική, σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης για πιθανές δυσκολίες που έχουν σημειωθεί σε ορισμένους δήμους θα υπάρξουν τοπικές αποφάσεις από τους δημάρχους. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο λεκανοπέδιο από το κύμα κακοκαιρίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτο κουδούνι της χρονιάς στα σχολεία με ελλείψεις εκπαιδευτικών

Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 23.211 αναπληρωτών, ωστόσο οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες υπολογίζουν ότι οι ανάγκες για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών μπορεί να φτάσει τις 48.000.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμο να λειτουργήσει το νέο Ειδικό Σχολείο στον δήμο Περιστερίου

Με τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσει το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που προσφέρει εξειδικεύσεις μεταξύ άλλων και Αυτόνομης Διαβίωσης, Πληροφορικής, Κηπουρικής.