Φώτο: Shutterstock

Για καθαρά και ασφαλή σχολεία διαβεβαιώνει ο Δήμος Αθηναίων

Από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων θα υπάρχει επαρκής αριθμός καθαριστριών που θα ασχολούνται με τον σχολαστικό καθαρισμό και απολύμανση διαβεβαιώνει ο Δήμος Αθηναίων.

Σε ασφαλή και καθαρά σχολεία θα επιστρέψουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων του Δήμου Αθηναίων από την 1η Ιουνίου. Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Αθηναίων σημειώνει πως η προετοιμασία γίνεται με εντατικούς ρυθμούς, από την πρώτη ημέρα που ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των δημοτικών, και ανταποκρίνεται πλήρως στους όρους και τις προϋποθέσεις του υπουργείου Παιδείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Όπως επισημαίνεται, στις σχολικές μονάδες θα υπάρχει από την πρώτη μέρα ο αριθμός των καθαριστριών που χρειάζονται για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τους σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους με σχολαστικό καθαρισμό και απολύμανση. Επίσης θα υπάρχουν αντισηπτικά, απολυμαντικά, σαπούνι χειρός και χλωρίνη σε απολύτως επαρκείς ποσότητες ενώ στις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων που ήταν κλειστά από τις 10 Μαρτίου, έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται και μέσα στο Σαββατοκύριακο προληπτικές απολυμάνσεις.

«Ο Δήμος Αθηναίων ανταποκρινόμενος άμεσα στην απόφαση για επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων διέθεσε τις προηγούμενες ημέρες στις σχολικές επιτροπές περίπου 150.000 ευρώ ώστε να εξασφαλιστούν και με την δική τους καθοριστική συμβολή οι αρτιότερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών αύριο στο κέντρο της Αθήνας

Οι ομοσπονδίες ζητούν μείωση των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές και εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς και αυξημένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών για κάλυψη των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε λίγες μέρες ανακοινώνονται οι βάσεις - Ποιες σχολές θα δουν μεγάλη πτώση

Mετά από χρόνια θα δούμε μεγάλη πτώση στις βάσεις των ιατρικών σχολών. Γενικότερα στις σχολές Υγείας θα υπάρξει πτώση, καθώς οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν πάνω από 17.000 μόρια και διεκδικεί τις σχολές αυτές, είναι λίγο περισσότεροι από 1.000.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα γίνεται η ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων στα σχολεία - Στο ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση

Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση για τις κάμερες στις αίθουσες διδασκαλίας. Πότε μπορούν να τις απενεργοποιούν, πώς θα προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.